Juridische adviseur - Antwerpen


Firma
SBB Accountants & Adviseurs

Omschrijving firma
Word je lid van de SBB-familie, dan kom je terecht in een warm team en een moderne werkomgeving. Met 27 kantoren, meer dan 550 medewerkers en ruim 23.000 klanten is SBB Accountants & Adviseurs het grootste accountants- en adviesbureau in Vlaanderen. Dagelijks helpen we kmo’s, zelfstandigen, vrije beroepen, vzw’s en starters om slimmer te ondernemen. En wat mag je als lid van ons team verwachten? Een veelzijdige baan in een gedreven en energieke sfeer, waarin collega’s steeds het beste van zichzelf geven. Geen dag is hetzelfde bij SBB, daar kan je op rekenen.

Omschrijving job
Als juridisch adviseur maak je deel uit van ons multidisciplinair team en adviseer je onze klanten en collega’s inzake ondernemingsgerelateerde juridische materies zoals economisch recht, verbintenissenrecht en vennootschapsrecht.,…. Kortom een brede waaier aan juridische vraagstukken, met mogelijkheid tot specialisatie binnen een bepaald domein in functie van de noden van ons cliënteel en in lijn met je eigen interesses.

Je geeft advies op maat aan ons overwegend Nederlandstalig cliënteel dat zeer divers is ( Kmo’s, non-profit organisaties, vrije beroepers en landbouwbedrijven, …)
Je taken bestaan o.a. uit zowel het opstellen van adviezen, opmaak van allerhande overeenkomsten (bijv. algemene verkoopsvoorwaarden, e-commerce, consultancy-overeenkomsten, huurovereenkomsten, leningsovereenkomsten enz…), opmaak en bijstand bij oprichting van vennootschappen (uitwerken van complexere statuten en aandeelhoudersovereenkomsten) evenals de nodige juridische begeleiding bij allerhande vennootschapsrechtelijke aangelegenheden (bijv. fusie, splitsing, overname aandelen, ….)
In nauwe samenwerking met ons kenniscentrum, draag je bij aan het opbouwen van juridische expertise via, het voorbereiden van intern en externe seminaries over actuele juridische topics en het updaten van modeldocumenten.
Je werkt nauw samen met de andere collega’s van het juridisch team, evenals met de collega’s van de andere vakgebieden (fiscaal, btw, financieel, …) in een multidisciplinair teamverband. Je houdt er daarom ook van de brug te slaan naar andere vakgebieden zodat je een zo volledig mogelijk advies kan afleveren.
Op regelmatige basis is er overleg met alle collega’s waar adviezen besproken worden en kennis gedeeld wordt over dossiers.


Profiel
Je beschikt over een Masterdiploma in Rechten, een bijkomend masterdiploma (bijv. ondernemingsrecht of vennootschapsrecht) is een pluspunt.
Je hebt een 2-tal jaar relevante professionele ervaring, bij voorkeur bij een advocatenkantoor, balie- ervaring is een enorme troef.
Je hebt een brede, algemene juridische kennis en interesse in ondernemingen en ondernemers.
Je slaagt erin de juridische complexiteit op een begrijpelijke manier te communiceren naar cliënten en om te zetten in werkbare voorstellen.
Je bent efficiënt, werkt nauwgezet en ook onder tijdsdruk.
Je kan goed zelfstandig werken, maar bent ook een teamplayer
Je zoekt inhoudelijk interessant werk, je houdt van uitdagingen en innovatie en je kan goed analytisch denken.
Je hebt een klantgerichte, commerciële ingesteldheid gecombineerd met een probleemoplossend vermogen.
Je hebt een positieve en energieke ingesteldheid
Je bent leergierig en bereid om vakkennis op te bouwen en up to date te houden
Je Nederlands is uitstekend, een goede kennis van het Engels is een extra troef.


Talenkennis
Nederlands en een goede kennis van het Engels.

Regime
voltijds

Type
loondienst

Provincie
Antwerpen

Gemeente
Boechout

Contactpersoon
Elke Verbruggen

Tel
016/24 64 94

E-mail
hr@sbb.be

Website
https://www.werkenbijsbb.be/nl/vacatures/juridisch-adviseur-antwerpen-217423