Consultant vermogensplanning - Oost-Vlaanderen


Firma
SBB Accountants & Adviseurs

Omschrijving firma
SBB Accountants & Adviseurs is het grootste Vlaams accountants- en adviesbureau met maar liefst 30 kantoren en meer dan 550 medewerkers. Vandaag begeleiden wij meer dan 22.000 ondernemers, vrije beroepen en VZW’s, in elke fase van hun activiteit. Wij hebben ambitie en werken voortdurend verder aan onze volgehouden groei.


Omschrijving job
Om ons team van experts in de regio Oost-Vlaanderen te versterken, zijn we momenteel op zoek naar een consultant vermogensplanning. Op basis van jouw woonplaats bekijken we samen met jou welke werkplek voor jou het beste past.

Jouw uitdaging

Je adviseert en begeleidt onze klanten omtrent de organisatie en overdracht van hun vermogen met oog voor de familiale wensen, de belangen van de onderneming(en) en de financiële en fiscale gevolgen ervan voor alle betrokkenen.
Je staat van a tot z in voor de concrete uitwerking van je adviezen en oplossingen, zoals opmaak testament, begeleiding gemoduleerde schenking, opmaak van de nodige juridische documenten (statuten, aanpassing huwelijkscontract, aandeelhoudersovereenkomsten/familiecharter enz…) in het kader van regeling onroerend goed binnen/buiten de vennootschap, organisatie familiale opvolging binnen familiebedrijven, vermogensbeheer via maatschap/stichting en regeling huwelijksvermogen.
Je volgt de juridische en fiscale actualiteit op de voet en integreert deze in resultaatgerichte oplossingen.
Regelmatig geef je presentaties aan klanten, collega’s en/of partners.


Profiel
Je hebt een master in de rechten behaald.
Een master-na-master notariaat of vermogensplanning zijn een extra troef.
Je beschikt over minstens 5 jaar relevante werkervaring in een gelijkaardige functie binnen een notaris-, consultancy- of advocatenkantoor.
Je werkt vanuit verschillende kantoren en bent daarom flexibel en mobiel
Cijfers en moderne ICT-tools schrikken je niet af.
Als expert binnen SBB en vertrouwenspersoon voor onze klanten ben je in staat om te overtuigen met argumenten en helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
Je bent een teamspeler die ook autonoom kan werken en graag initiatief neemt.


Talenkennis
Nederlands

Regime
voltijds

Type
loondienst

Provincie
Oost-Vlaanderen

Gemeente
Gent

Contactpersoon
Elke Bos

Tel
016/24 64 64

E-mail
hr@sbb.be

Website
https://www.werkenbijsbb.be/nl/vacatures/consultant-vermogensplanning-oost-vlaanderen-196315