Product Manager Accountancy-Financial Reporting


Firma
SBB Accountants & Adviseurs

Omschrijving firma
Word je lid van de SBB-familie, dan kom je terecht in een warm team en een moderne werkomgeving. Met 30 kantoren, zo’n 500 medewerkers en ruim 22.000 klanten is SBB Accountants & Adviseurs het grootste accountants- en adviesbureau in Vlaanderen. Dagelijks helpen we kmo’s, zelfstandigen, vrije beroepen, vzw’s en starters om slimmer te ondernemen. En wat mag je als lid van ons team verwachten? Een veelzijdige baan in een gedreven en energieke sfeer, waarin collega’s steeds het beste van zichzelf geven. Geen dag is hetzelfde bij SBB, daar kan je op rekenen.

Omschrijving job
Om ons team van experts in het kenniscentrum in onze hoofdzetel te Leuven te versterken, zijn we momenteel op zoek naar een enthousiaste Product Manager Accountancy - Financial Reporting.

Jouw uitdaging
- Als productmanager Accountantancy– Financial Reporting bepaal je de strategie en het beleid van onze aanpak en advisering inzake accountancy en financiële rapportering.
- In deze strategische functie stuur en coördineer je het volledige proces van ons dienstenaanbod inzake accountancy- en financiële rapportering. Je staat in voor permanente inhoudelijke opvolging van onze digitale accountancy-oplossingen, je verbetert deze permanent en zorgt voor uitrol binnen ons bedrijf. Je ontwikkelt en implementeert nieuwe reporting-tools die aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van de markt en onze klanten.
- Je organiseert en coördineert ons intern opleidingsaanbod inzake accountancy, en volgt de evoluties op van het boekhoudrecht, CBN adviezen en het accountantsberoep.
- Je werkt nauw samen met de productmanagers KMO /landbouw / social profit voor sectorspecifieke rapportages, en met de productmanagers fiscale en juridische consulting met het oog op de verdere uitbouw van een multidisciplinair dienstaanbod.
- In deze rol ben je een cruciale schakel in het transformatieproces naar digitalisering en real-time reporting. Je wordt getriggerd door digitale oplossingen en weet vanuit je accountancy-achtergrond de noden van de markt goed in te schatten.
- Je bent zeer goed op de hoogte van de nieuwe (markt)evoluties (AI, robotic accounting…) en vanuit deze tendensen initieer je proactief productinnovaties. Je vertaalt verworven inzichten in werkbare processen, handige software toepassingen en ontzorgende oplossingen voor onze klanten.
- Je krijgt de kans om een team uit te bouwen dat jou bijstaat in de concrete uitwerking van jouw taken.


Profiel
- Minimaal 8 jaar ervaring in een accountantskantoor met een doorgedreven kennis van accounting, finance en actuele marktkennis.
- Je bent organisatorisch sterk, werkt nauwkeurig en bent pragmatisch ingesteld. Je sterke drive en flexibele ingesteldheid maken dat je steeds streeft om resultaten binnen de deadlines te behalen.
- Je stevige basis in fiscaliteit zorgen samen met je helikopterview dat je kan meewerken aan een multidisciplinair dienstenaanbod.
- Je bent IT-minded en getriggerd door de digitalisering en automatisering in de sector van accountancy.
- Als expert hou je ervan om je kennis met anderen te delen.
- Je beschikt over een uitstekende mix van zakelijke, technische en zachte competenties.


Regime
bespreekbaar (voltijds-deeltijds)

Type
loondienst

Provincie
Vlaams-Brabant

Gemeente
Leuven

Contactpersoon
Elke Bos

Tel
016 24 64 64

E-mail
hr@sbb.be

Website
www.werkenbijsbb.be