Operations Medewerker - ClearFacts


Firma
ClearFacts

Omschrijving firma
ClearFacts, in Berchem gelegen, voorziet een digitaal samenwerkingsplatform voor accountantskantoren en hun klanten. ClearFacts vereenvoudigt en stroomlijnt de boekhouding dankzij de digitalisering van documenten, processen en betalingen en maakt bovendien digitale samenwerking in de boekhouding mogelijk.
Meer informatie is beschikbaar op www.clearfacts.be


Omschrijving job
Als onze nieuwe Operations Medewerker zal je het ClearFacts Operations team vervoegen en onze klanten ondersteunen. Je draait mee in het Operations Team en gezien de omvang van ons bedrijf, betekent dat dat je op allerlei opdrachten en taken kan inspringen.

Om te starten, zal je ingezet worden voor de volgende taken:

- Probleemoplossing. Indien een probleem werd gemeld of uit de monitoring volgt, ga je zelf onmiddellijk over tot de analyse. De oorzaken breng je in kaart en indien mogelijk los je het probleem zelf meteen op. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door correcties aan te brengen in onze databanken, of soms op de servers van onze klanten.

- Helpdesk: Je beantwoordt vragen van klanten via e-mail en telefoon. Je beheert de tickets die worden aangemaakt door onze klanten via een online ticketing systeem (Freshdesk).

- Keep it Running: Proactieve monitoring en communicatie ivm de lopende processen op het ClearFacts platform. Monitoring van de documentenstroom van de KMOs naar de accountants.

- Installaties en configuraties voor nieuwe klanten. Je creert de nieuwe klant (accountant) op het platform en configureert de installatie op basis van de klantspecifieke parameters.
Je installeert de ClearFacts back-end satelliet applicatie en connectoren op de servers van de nieuwe accountantskantoren. Je installeert ook de externe tools die nodig zijn om alles te laten draaien en test de werking van de ganse ketting.

- Je doet ad hoc ondersteunend werk ivm de ontwikkeling van het platform of het opzettten van marketing campagnes.

- Je rapporteert aan de Operations Manager


Profiel
Soft skills

- Analytisch ingesteld. Je haalt voldoening uit het oplossen van problemen.
- Je streeft naar kwaliteit en werkt nauwgezet en punctueel.
- Teamplayer
- Je spreekt perfect Nederlands. Je hebt noties van het Frans, voldoende om emails te lezen en te begrijpen. Je begrijpt het Engels.

Technische skills

- Je bent graag bezig met IT in het algemeen. Dit toon zich in je all-round computervaardigheden: Je kent vlot je weg op het internet, kan werken met Outlook en Excel, tekstbestanden (manipulaties), databases, Remote Desktop Connection, enz... Kortom: je gaat vlot om met de Tools waarmee je werkt.
- Je leert snel nieuwe toepassingen kennen.
- Boekhoudkundige kennis is een plus
- Je hebt een Bachelor of gelijkwaardig in de informatica of bent gelijkwaardig door ervaring.


Softwarekennis
Internet
- Outlook
- Excel,
- tekstbestanden (manipulaties),
- Databases
- Remote Desktop Connection


Talenkennis
NL

Regime
voltijds

Type
loondienst

Provincie
Antwerpen

Gemeente
Antwerpen

Contactpersoon
Valerie Marien

Tel
04738387

E-mail
vmarien@isabel.eu

Website
http://cvwarehouse.com/isabel/jobsite/jobdescription.aspx?lang=en-GB&company=Isabel&jobid=172863#.XPZTxUxuIU8