Tax consultant regio Antwerpen


Firma
SBB Accountants & Adviseurs

Omschrijving firma
SBB Accountants & Adviseurs is het grootste Vlaamse accountants- en adviesbureau met 30 kantoren en ruim 450 medewerkers. Vandaag begeleiden wij meer dan 20.000 ondernemers, vrije beroepen en VZW’s, in elke fase van hun activiteit. Wij hebben ambitie en werken voortdurend verder aan onze volgehouden groei.

Omschrijving job

Welke uitdaging(en) mag je verwachten?

1) Binnen onze organisatie ben je specialist inzake directe belastingen met een zeer goede kennis van de nationale en internationale fiscale materie, voor onze kantoren in de regio De focus ligt voornamelijk op vennootschapsbelasting, in mindere mate op BNI. Kennis van andere fiscale materies zoals personenbelasting is een pluspunt.

2) Je ondersteunt de collega’s van de kantoren in deze regio's, maar ook onze klanten bij hun vragen met betrekking tot vennootschapsbelasting en aanverwante materies zoals fusies, splitsingen en overnames.

3) Je analyseert de mogelijkheden om de fiscale en/of economische situatie van de klant te optimaliseren en je begeleidt de medewerkers in deze kantoren bij de concrete implementatie en toepassing van het advies. Je gaat hiervoor regelmatig ter plaatse in alle betrokken kantoren van de regio.

4) Je past je doorgedreven kennis op een gestructureerde, klantgerichte en praktische wijze toe en kan ze ook overdragen aan anderen. Je geeft regelmatig ook interne en externe opleidingen over fiscale materie.

5) Je betrekt ook andere adviseurs (fiscale, BTW of juridische) in je opdrachten indien nodig.


Profiel
• Je bezit een master diploma (vb. TEW, handelswetenschappen, fiscaliteit…).
• Je kennis wordt steeds aangevuld door permanente opleiding.
• We kijken uit naar iemand die minimum 5 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie kan voorleggen, waarbij je een goede kennis van boekhoudkundige normen en regelgeving opgebouwd hebt.
• Je kan de fiscale complexiteit zowel mondeling als schriftelijk helder communiceren naar collega's en klanten.
• Je werkt graag in een team.
• Je houdt ervan om een adviserend klankbord te zijn.
• Je kan je flexibel verplaatsen naar onze verschillende kantoren binnen je regio.


Regime
voltijds

Type
loondienst

Provincie
Antwerpen

Gemeente
Antwerpen

Contactpersoon
Elke Verbruggen

Tel
016 24 64 94

E-mail
hr@sbb.be

Website
www.sbbjobs.be/vacatures/regiogebonden/tax-consultant-regio-antwerpen