Terug naar overzichtHaal uw villa met behulp van een fiscaal vriendelijke financiering volledig belastingvrij uit uw vennootschap?

8/1/2014
"Haal uw villa met behulp van een fiscaal vriendelijke financiering volledig belastingvrij uit uw vennootschap ?".
 In het eerste seminarie uit de reeks ''Stay Tuned in Fiscaliteit'' van Groep T bespreekt Gunter Vanhasbroeck de fiscale gevolgen van verschillende financieringsmechanismen die voor deze vastgoed-transacties kunnen gebruikt worden.


Kiest u voor een klassieke financiering of voor een fiscaalvriendelijk alternatief? En wat na de transactie? Gaat u de woning terug aan uw vennootschap verhuren of is onroerende leasing voordeliger? Misschien hebt u een vruchtgebruikconstructie en heeft de fiscus u al het vuur aan de schenen gelegd? Gunter Vanhasbroeck legt in duidelijke taal uit hoe u het vruchtgebruik belastingvrij kunt stopzetten.

De Leuvense hogeschool Groep T organiseert in het kader van de graduaatsopleiding Fiscaliteit een reeks seminaries waarin actuele fiscale thema''s worden toegelicht door experten uit de praktijk. De seminaries, die toegankelijk zijn voor het grote publiek, bieden een interessante kijk achter de schermen bij instellingen die uw dagelijkse belangen behartigen, zoals verzekeraars, pensioeninstellingen en banken. De thema''s zijn dit jaar weer goed gekozen in het kader van het steeds dichtere web van fiscale maatregelen van de regering Di Rupo.

De reeks van 13 seminaries loopt van 25 januari tot 24 mei 2014 in Groep T, Campus Vesalius te Leuven. Het volledige programma vindt u hier.

De reeks neemt een blitse start op 25 januari 2014 met het thema ''Hoe haal ik mijn woning uit mijn vennootschap op een fiscaal vriendelijke manier''. Een absolute aanrader voor alle bedrijfsleiders met een woning in hun vennootschap, en voor hen die het overwegen.

Nog niet zo lang geleden was het voor de bedrijfsleider vanzelfsprekend om een woning aan te kopen via zijn vennootschap. Sinds de regering Di Rupo het belastbaar voordeel alle aard op het gratis gebruik van een privéwoning fors heeft opgetrokken is het fiscaal voordeel zodanig geslonken dat het sop de kool niet meer waard is. Nu ook de belasting op de liquidatiebonus naar 25% gaat, is het helemaal geen optie meer om de woning in de vennootschap te laten. Vroeg of laat krijgt u van de fiscus de rekening gepresenteerd.

Kunt u dan misschien best terug uw woning uit uw vennootschap halen? Op die manier vermijdt u immers de belastingen en sociale zekerheidsbijdragen op het voordeel in natura. De woning terug naar uw privé halen door verkoop aan uzelf is altijd mogelijk, maar u zult daar wel een financiering voor nodig hebben.