Terug naar overzichtBillit groeit verder door tot Belgiës grootste platform voor digitale facturatie

9/10/2020
 
Uit recente cijfers blijkt dat 40% van de Belgische bedrijven die aan e-facturatie doen via Peppol, daarvoor het acces point van Billit gebruikt. Bovendien maken intussen meer dan 10.000 bedrijven en organisaties actief gebruik van het Billit-platform waarbij je digitale facturen aanmaakt, verstuurt en boekt. 
 
Billit koploper op vlak van digitale facturatie
 
Al geruime tijd stimuleren de Europese en federale overheid het gebruik van digitale facturen. Zo is e-facturatie sinds vorig jaar de norm geworden bij Vlaamse en federale overheidsdiensten en ook meer en meer lokale overheden slaan de digitale weg in.
Digitale facturatie is immers de meest veilige, efficiënte en snelste manier voor het verzenden en betalen van facturen.
 
Bedrijven en organisaties maken voor hun digitale transacties steeds gebruik van een speciaal beveiligd netwerk Peppol. Via zogenaamde access points begeven steeds meer ondernemingen zich op deze digitale snelweg. Uit recente cijfers blijkt nu dat meer dan 40% van de geregistreerde Belgische gebruikers haar digitale transacties doet via de toegangspoort die beheerd wordt door Billit, dé Belgische specialist en marktleider als het gaat over digitale facturatie.
 
Bovendien groeide ook het eigen betalingsplatform dat Billit uitbouwde heel sterk door.
Met het pakket dat Billit creëerde, kunnen bedrijven zelf digitale facturen aanmaken, verzenden, ontvangen en rechtstreeks en automatisch inboeken in hun boekhouding.
 
Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van dit handige, makkelijk en goedkope platform. Nu al maken meer dan 10 000 bedrijven gebruik van de Billit-software, goed voor het verzenden en ontvangen van meer dan 120.000 e-facturen per dag.
Billit integreert dan ook moeiteloos meer dan 30 bestaande boekhoudpakketten in haar platform en werkt hiervoor samen met 18 banken en 2 betaalproviders.
 
Geen wonder dat het jonge team met kantoor in Gent het afgelopen jaar uitbreidde tot 17 medewerkers.
 
Wil u ook aan de slag met digitale facturatie? Check www.billit.be en ontdek de vele voordelen van de elektronische factuur.