Terug naar overzichtBillit is klaar voor de toekomst met AS4!

3/7/2020

 

 

Billit rondt AS4EDI-project succesvol af.

Het AS4EDI-project (European EDI Providers integrating the AS4 eSENS Profile), waarin EDI-providers Billit (BE), Opus Capita(FI), Viaduct (SE), Calvi (NL), Generix (FR) and NetEDI (UK) onder leiding van de Universiteit van Valencia en het Spaanse LMT Group het nieuwste AS4-protocol integreren in hun Peppol Access Points, heeft als bedoeling het gebruik van eDelivery te promoten. AS4EDI is een eDelivery CEF Telecom-project dat medegefinancierd wordt door de Europese Commissie.

Het hoofddoel van het project is het gebruik van de eDelivery DSI (Digital Service Infrastructure) te bevorderen bij zowel particuliere als openbare entiteiten door het AS4-protocol te integreren in zes grotere gecertificeerde Peppol-toegangspunten en hun respectieve Service Metadata Publishers (SMP). Als gevolg van het project zal een groot aantal Europese entiteiten die reeds gebruik maken van eDelivery-diensten die door de leden van het AS4EDI-consortium worden geleverd, toegang hebben tot grensoverschrijdende uitwisseling van elektronische documenten volgens de nieuwste technische specificaties van het EU Core Service Platform op basis van het eDelivery AS4 Profile.

Met de afronding van het project wil Billit niet alleen blijven vernieuwen en investeren in handige features voor zijn gebruikers, maar ook achter de schermen een actieve voortrekkersrol opnemen in de verdere ontwikkeling van eDelivery.

Meer info over AS4EDI vind je op https://lmtgroup.eu/projects/as4edi/ en https://www.billit.be/en/as4edi/as4edi-edelivery-project-update-access-point-is-as4-up-and-running/