Terug naar overzichtOok Europa investeert in elektronisch factureren

26/4/2019

Elektronisch factureren, waar ook in Europa

Elke dag wordt onze economie internationaler en digitaler. Het wordt dan ook steeds belangrijker om op een veilige én digitale manier te kunnen factureren onder Europese bedrijven.
 
Het is daarom niet verwonderlijk dat ook de Europese Unie steeds meer inzet op elektronische facturatie. Sinds april 2019 wordt elke overheid in Europa (dus ook in België en Vlaanderen) verplicht om een elektronische factuur te kunnen aanvaarden.
 
Maar Europa wil meer.
Via een nieuwe Europese reglementering wil men dat ook alle ondernemers, waar ook in Europa, elektronische facturen kunnen versturen en ontvangen.
Gedaan met de papieren factuur dus, als het van Europa afhangt.
Maar natuurlijk niet ten koste van de veiligheid.
 

Billit werkt mee aan Europees pilootproject

Elektronisch factureren mag niet voor stress zorgen bij de ondernemer.
Nooit mag er een veiligheidsrisico ontstaan waardoor diegene die facturen uitstuurt of ontvangt het gevoel krijgt dat anderen hier misbruik kunnen van maken.
En dus schreef de Europese Unie een ambitieus project uit om nieuwe mogelijkheden te ontdekken inzake beveiligd elektronisch factureren.

Europa gaat hiervoor niet toevallig in zee met Billit, de koploper in België inzake elektronisch factureren. Billit werkt momenteel mee aan een Europees project waardoor het op termijn mogelijk wordt om waar ook in Europa via de eID beveiligd in te loggen en gepersonaliseerd je administratie te verrichten in samenwerking met je vertrouwde adviseur(s).
Samen met de universiteit van Valencia en partners in Cyprus, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, neemt Billit dus ook op Europees vlak mee de lead om bedrijven en overheden veilig en makkelijk elektronisch te laten factureren en boekhouden.
 
Billit is de Belgische marktleider op vlak van e-facturatie.
Via het Billit-pakket kunnen ondernemers heel makkelijk digitale facturen uitschrijven en automatisch importeren in hun boekhoudpakket. Onlangs lanceerde het bedrijf hiertoe trouwens ook een mobiele app.
 
http://www.billit.be/
Meer info over het Europees pilootproject vind je op https://www.billit.be/nl/eurologin/