Terug naar overzichtBlockchain? Wat moet je business er mee?

10/10/2018

Blockchain is een trouwfeest

Ja, blockchain zit technologisch wel vernuftig in elkaar. Daar kan je je technisch in verliezen. Maar in essentie is blockchain een manier om gezamenlijk - oftewel decentraal - geschiedenis te schrijven, om samen een waarheid te creëren van wie nu wat van wie gekregen heeft. Dat kan geld zijn, maar ook ‘iets van waarde’.

Gerrie Smits vergelijk de mechanics van blockchain wel eens met een bruiloft. Stel, de vader van de bruid geeft tijdens het feest een speech en hij schenkt het nieuwe bruidspaar zowaar een auto cadeau. Op dat moment zijn alle aanwezigen getuige van het feit dat die auto nu van het koppel is. Want als iemand vraagt: “Van wie is die auto?”, dan zal iedereen in de zaal hetzelfde antwoord geven: “Van het koppel.”

En dan heb je eigenlijk net met dat hele feest blockchain gespeeld.

 
 
Hoezo?
Beeld je gewoon in dat ieder familielid, elke vriend, de dj, iedereen aanwezig, eigenlijk een ‘computer’ is in een decentraal netwerk. ‘Decentraal‘ omdat niet iedereen elkaar even goed kent. Maar iedereen heeft wel volgens hetzelfde protocol – de ogen – die transactie geverifieerd. Ze is dus gebeurd. En iedereen heeft zijn brein gebruikt om die ‘transactie’ op te slaan. En ons collectief brein heeft allemaal hetzelfde gezien en dus is het waar. Geen discussie.
 
Blockchain gaat over onweerlegbaarheid, die niet gedefinieerd wordt door een centrale 3e partij, maar door een consensus protocol.
 
Snap je het al? Wil je meer weten? Gerrie Smits gaat dieper in op het onderwerp van Blockchain tijdens Yuki Moves, op 25 oktober in Docks Dome in Brussel. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, leidt hij je door de wereld van Bitcoins, Etherium en Blockchain. En geeft hij je tips & tricks om hier verder mee door te gaan, zoals nadenken over de voordelen van Blockchain voor je kantoor!
 
Gerrie Smits is niet de enige keynotespreker op Yuki Moves. Zo zullen ook Marc Lammers (Olympisch Sportcoach), Peter de Prins (Professor Vlerick), Erik Van Den Eynden (CEO ING) en Bart Van Coile (Ondervoorzitter IAB) voor je spreken. Iedere keynotespreker heeft zijn eigen, verschillend expertisegebied, maar ze hebben allemaal 1 gemeenschappelijk doel: jou te inspireren en je kantoor vooruit te helpen!
 
Interesse? Bestel dan nu snel je ticket op Yukimoves.be
 
PS: Je kan 4 IAB-punten en 2 BIBF-punten verzamelen tijdens de keynote van Gerrie en zijn medesprekers. Haast je dus zeker, voordat alle tickets uitverkocht zijn!