Terug naar overzichtBillit introduceert met trots "De Digitale Deurwaarder"

5/9/2018
                                                      

Het E-facturatie platform Billit, biedt naast automatische betalingscontrole en betalingsherinneringen, ook de mogelijkheid om dossiers van hardnekkige wanbetalers rechtstreeks door te sturen naar een advocaat/deurwaarder.

 
De keuze hiervoor viel op Unpaid, net als Billit een online platform van het eerste uur.
Unpaid maakt handig gebruik van een wetswijziging waardoor u een betaling nu ook juridisch kan afdwingen zonder tussenkomst van een rechter. Vergeet dure incassobureaus. Unpaid werkt gemakkelijk, voordelig en vooral, snel. Gemiddeld worden onbetaalde facturen binnen 30 dagen al terugbetaald met een schadevergoeding van maximum 10 % erbovenop.
 
Als een factuur onbetaald bleef, moest u vroeger uiteindelijk altijd naar de rechtbank. Een formaliteit, maar het betekende wel (duur) tijdverlies voor u en voor de rechtbank.
Daarom werd de wet aangepast. Voor onbetwiste facturen tussen bedrijven kan een gerechtsdeurwaarder nu rechtstreeks een vonnis krijgen, zonder proces. Hij kan dus bijna onmiddellijk de betaling afdwingen bij uw klant. En via Unpaid gebeurt dat ook. Binnen 5 werkdagen na het indienen van een claim gaat de deurwaarder naar uw klant thuis met een officiële aanmaning tot betalen.
 
Om onbetaalde facturen zo efficiënt mogelijk te innen, werden de verschillende stappen voor het indienen van een dossier bij Unpaid volledig geïntegreerd in Billit.  Dit kan nu in enkele muisklikken, zonder uw workflow te verlaten.
 

Gemakkelijk. Krachtig. Betaalbaar.