Terug naar overzichtVoorbereiding budgetten 2017

13/7/2016

Bent u ook al bezig met de voorbereiding van de budgetten voor 2017? En wil u weten wat de financiële impact zal zijn van de taxshift in dat verband? U ontdekt het hieronder:

Wil u meer informatie over de sociale maatregelen?

Het woord “taxshift” mag dan wel een reeks financiële en fiscale maatregelen doen vermoeden, in de praktijk bestaat deze maatregel voor een belangrijk deel uit sociale wijzigingen. Een overzicht van deze maatregelen vindt u hieronder. Meer details vindt u op Lex4You (de sociaal-juridische bibliotheek van Securex) via de bijhorende links.

U wil zich verdiepen in het fiscaal luik van de taxshift?

Geen nood. Ook op dit vlak bundelden wij een reeks van informatie op Lex4You:

  • Gedeeltelijke afschaffing IPA-korting vanaf 1 april 2016
  • Verdere verlaging lasten nacht- en ploegenarbeid, verdere verhoging fiscale werkbonus, maatregelen hoogtechnologische activiteiten[1], koopkrachtverhogende maatregelen voor werknemers. Meer informatie over deze maatregelen bundelden wij in ons artikel van 20 januari 2016
  • Invoering speculatietaks van 33%, vervroegde ronde fiscale regularisaties, verhoging tarief roerende voorheffing. Meer informatie over deze maatregelen vindt u in ons artikel van 9 februari 2016 

Meer info? Een op maat gemaakte simulatie?

Wil u de concrete impact van de taxshift kennen op uw bedrijf of dat van uw klant? Contacteer het Securex-kantoor in uw buurt voor meer informatie of voor een nauwkeurig rapport van de impact van de taxshift op maat van uw onderneming.

Surf ook eens naar www.aanwervenzonderzorgen.be. U vindt er alle details over de taxshift inclusief een handige simulatietool. 

[1] Gelieve er rekening mee te houden dat het Koninklijk besluit tot vastlegging van wat onder deze term dient verstaan te worden tot op heden nog niet gepubliceerd werd.

Bron: ‘Voorbereiding budgetten 2017’, Securex Sociaal Secretariaat, www.lex4you.be, 16 juni 2016