Wat bepaalt de waarde van een bedrijf?
21/6/2021

De jaarrekening geeft alle détails over de gang van zaken van een bedrijf. Of toch niet helemaal: in de boekhouding kunnen sommige activa zoals gronden, gebouwen of effecten sterk ondergewaardeerd zijn.

Maar het echte probleem is dat er verschillende opinies zijn over wat de basis moet zijn voor de waardering. Is dat de winst? En zo ja, is het de nettowinst na belasting of de winst in een eerder stadium van de resultatenrekening? Men gaat frequent uit van de EDITDA. Maar winst, in welk stadium dan ook, is nog geen geld.

Naargelang het uitgangspunt is de ene of andere methode meer aangewezen.

lees meer

Unieke samenwerking tussen CaseWare Belgium & Luxembourg en de grootste Vlaamse beroepsverenigingen
7/5/2021

CaseWare Belgium & Luxembourg bundelde de krachten met BBB vzw om samen een tool voor de online jaarafsluiting te ontwikkelen op maat van kleine en middelgrote accountantskantoren.

Het was de allereerste keer dat een beroepsvereniging de handen in elkaar sloeg met een softwarebouwer. Ondertussen vervoegden ook VABF vzw, LVAB vzw en MAB vzw zich bij het initiatief.

lees meer

Twin Seminars 2021: alle nieuwigheden in uw Wolters Kluwer belastingsoftware op een rij
23/4/2021

Tijdens de Twin Seminars krijgt u een overzicht van de nieuwigheden in uw belastingsoftware. Schrijf u in voor de opleidingsonderdelen naar keuze (PB, VenB of beide) en volg alles via uw eigen computer of laptop.

lees meer

Octopus pakt deze lente uit met een reeks nieuwe updates.
26/3/2021

Naar jaarlijkse gewoonte lanceert Octopus in het voorjaar en in het najaar een nieuwe “release”. In deze nieuwe release zitten een aantal handige updates verpakt. Een aantal features vangen onze aandacht: zo kan je automatisch gaan boeken en willen ze de band met de ondernemer versterken door middel van een klantenportaal.

lees meer

Wolters Kluwer Taxville Online op 04/03: ontdek het programma
26/2/2021

Alle sprekers zijn geboekt, onze camera’s staan klaar, het aftellen kan dus beginnen! Maak in afwachting daarvan alvast kennis met ons programma. Nog niet ingeschreven? Schrijf nu in.

lees meer

Nóg beter met je klant samenwerken - Gratis webinars
26/2/2021
Toegegeven, coronatijden veranderen de aanpak van klantenrelaties. Online samenwerken is meer dan ooit de regel. En daarvoor heb je tools nodig.
We nodigen je graag uit op onze webinars waarin we enkele slimme features toelichten.
Hiermee geef je de band met je klant ongetwijfeld een boost.
 
lees meer

Gratis e-book: Vijf voorwaarden voor de digitale transformatie van een boekhoudkantoor
29/1/2021
De toekomst is digitaal. De experten van ClearFacts schreven er een handig e-book over, volledig toegespitst op de accountancysector.
Het is een handige gids over hoe je je kantoor succesvol (verder) digitaliseert.
lees meer

Hoe vertaal je een businessidee naar een doordacht financieel plan?
29/1/2021 Je herkent het vast wel. Een enthousiaste starter met een fantastisch idee. Die starter komt bij je langs met de vraag om het financiële luik van het plan te maken. Een geslaagd businessplan is meer dan een idee en wat cijfertjes. Een écht businessplan helpt om doordacht aan de slag te gaan met de start van een onderneming.

  lees meer


Wolters Kluwer nodigt uit: Taxville Online
29/1/2021

Wat is de impact van de wereldwijde gezondheidscrisis op het accountantskantoor en de bedrijfswereld? En hoe pakt u de gevolgen hiervan aan in 2021? Kom erachter op 4 maart tijdens Taxville Online. Schrijf u gratis in.

  lees meer


Waarom zou je kiezen voor een Belgisch boekhoudpakket?
15/1/2021
Octopus is accountancy software van Belgische makelij. Altijd Belgisch geweest en zal altijd Belgisch zijn. Het is dus gemaakt op maat van de Belgische wetgeving en door echte Belgen. 
lees meer

Voorjaarsaanbod Fiscale Club Leuven-Limburg
15/1/2021

De Fiscale Club Leuven-Limburg, onderdeel van hogeschool UCLL, biedt in het voorjaar van 2021 opnieuw tal van seminaries aan. Ontdek snel het uitgebreide aanbod!

lees meer

Vennootschapsbelasting van A tot Z
11/12/2020
Wegwijs raken in de vennootschapsbelasting? Op slechts 4 dagen bent u helemaal mee in de thematiek dankzij de grondige vennootschapsopleiding van NCOI Learning.
Volg deze 4-daagse opleiding vanaf 1 februari 2021 online via Virtual Classroom.
lees meer

Octopus alleen voor zelfboekers?
11/12/2020

Waarom kiezen boekhoudkantoren voor Octopus? Is Octopus dan niet alleen voor zelfboekers? Inmiddels is deze boekhoudingstool uitgegroeid tot een volwaardig boekhoudpakket waarmee boekhouders maar al te graag de link leggen met hun klant. Deze kunnen ze ten allen tijde betrekken bij de boekhouding, wat zorgt voor een uitgevlakte workflow (lees: minder BTW-pieken), en meer synchrone gegevens. Zo is Octopus tegelijk een tool die de werklast van het kantoor vermindert en een extra service die je aan je klanten levert. Alle voordelen zetten we graag even op een rijtje.

lees meer

Dankzij Certifisc heeft Square Metre een 360° view op hun cijfers. Ontdek het #strafverhaal!
20/11/2020
Als super gedigitaliseerd kantoor was Certifisc hét boekhoudkantoor waar Klaas van Square Metre naar op zoek was. In het begin van de Corona-periode kwam dat realtime inzicht in zijn cijfers extra goed van pas. Hij had een idee over hoe hij zijn landmeterskantoor ook nuttig kon inzetten voor winkels die hun zaak moesten sluiten. 
 
lees meer

Uw vacature GRATIS op taxxpert.be
20/11/2020 De zoektocht naar een nieuwe medewerker is niet eenvoudig.

taxxpert.be helpt u hierbij!

U kan uw vacature voor een financiëel, boekhoudkundig en fiscaal profiel GRATIS op de vacature sectie van taxxpert.be plaatsen. De meest recente vacatures worden bovendien opgenomen in de taxxpert nieuwsbrief. Zo bereikt u 7500 potentiële kandidaten! 

lees meer

Dag van de Fiscaliteit 2020
23/10/2020

Neem op dinsdag 24 november 2020 deel aan de Dag de fiscaliteit 2020 en krijg de kans om uw fiscale kennis op 1 dag te updaten.

Dit najaar gaan we 100 % digitaal! Geen files en verplaatsingen die u dient te trotseren om deel te nemen aan ons congres.

lees meer

De vernieuwde Billit-app: inzicht in je financiële situatie, waar je ook bent.
23/10/2020

Je facturatieproces digitaliseren betekent niet alleen automatiseren. Het digitalisatieproces zorgt ook voor een dieper inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Met de vernieuwde Billit-app brengt Billit deze inzichten nu ook naar je smartphone. Want geef toe, hoeveel uren breng je als ondernemer echt achter je bureau door?

lees meer

5 tips voor een digitaal klantengesprek
23/10/2020

Het leven gaat veel digitaler sinds corona. Is dat ook voor jouw klantengesprekken?
Deze gesprekken blijven cruciaal om goed advies te kunnen verlenen. Maar hoe pak je een dergelijk online gesprek aan? Waarop let je best en hoe voorkom je enige problemen?

lees meer

Hoe word je de beste adviseur?
9/10/2020

Als accountant ben je de gesprekspartner bij uitstek van de ondernemer. Maar hoe doe je dat nu op de beste manier?

lees meer

Billit groeit verder door tot Belgiës grootste platform voor digitale facturatie
9/10/2020

Uit recente cijfers blijkt dat 40% van de Belgische bedrijven die aan e-facturatie doen via Peppol, daarvoor het acces point van Billit gebruikt. Bovendien maken intussen meer dan 10.000 bedrijven en organisaties actief gebruik van het Billit-platform waarbij je digitale facturen aanmaakt, verstuurt en boekt. 

lees meer

#Strafverhaal: Verlafisc geeft JustFrameIt het juiste financiële kader!
9/10/2020

De bijzondere verhalen over de samenwerking tussen accountant en ondernemer blijven binnenstromen. Deze keer gingen Team Yuki langs bij Olivier van Verlafisc en één van zijn ondernemers, Henri.

lees meer

Hoe kan je als boekhouder nog meer tijd winnen?
25/9/2020

Het antwoord ligt voor de hand: digitaliseren, automatiseren. Kijken waar je tijd verliest en daar een oplossing voor vinden. Dat is precies wat Octopus doet: luisteren bij de boekhouder waar het efficiënter kan en hierop inspelen. Tweejaarlijks brengen ze een nieuwe release uit. Met de laatste septemberupdates besparen boekhouders en ondernemers ineens heel wat tijd. Wat is er veranderd? In een notendop…

lees meer

Nieuw handboek ‘Online Accounting met Exact Online’
25/9/2020

De Boeck stelt met trots haar nieuwe handboek voor computerboekhouden ‘Online Accounting met Exact Online’ voor. Wat er nieuw is in deze uitgave en hoe je concreet met het boek en met de software aan de slag kan, laten we graag zien tijdens een gratis digitale infosessie op woensdag 7 oktober om 19u. 

lees meer

Is het werken in uw boekhoudkantoor veranderd sinds COVID-19?
4/9/2020

De Tax TrendCatcher COVID-19 peilt precies naar de impact van de coronacrisis op de dienstverlening van accountantskantoren en de relatie van boekhouders met hun klanten. De enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Deel uw ervaringen en ontdek de nieuwste trends en manieren van samenwerken voor uw kantoor.

lees meer

Unieke opleiding met uitsluitend gastdocenten vanuit de praktijk!
4/9/2020

De BanaBa Boekhoudkundige en fiscale expertise wordt georganiseerd door hogeschool UCLL op Campus Diepenbeek. Een team van professionals staat voor je klaar met actuele kennis rond fiscaliteit én accountancy. Twijfel niet langer en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!

lees meer

Een 100% digitale jaarafsluiting: CaseWare Belgium & Luxembourg en beroepsvereniging BBB vzw bundelen expertise met VABF vzw
21/8/2020

CaseWare Belgium & Luxembourg, dat software ontwikkelt voor boekhouders en accountants, slaat de handen in elkaar met de beroepsvereniging VABF vzw (Vereniging van accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten). Samen met BBB vzw (Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen) zal VABF vzw de online CaseWare-tool voor de jaarafsluiting verder verfijnen. 

lees meer

@UCLL: de banaba Boekhoudkundige en fiscale expertise in een nieuw jasje!
21/8/2020

Op vraag van het werkveld organiseert UCLL vanaf september 2020 op campus Diepenbeek de opleiding Boekhoudkundige en fiscale expertise in avondonderwijs. Behaal een extra diploma in slechts 2 lesavonden per week over 3 semesters en vergroot zo je kansen en doorgroeimogelijkheden!

lees meer

Ervaar het gemak van digitaal samenwerken
23/7/2020

De afgelopen maanden hebben we ons meer dan ooit gerealiseerd hoe belangrijk het is om op afstand goed en veilig  te kunnen samenwerken. Bij Exact begrijpen wij dat als geen ander en geloven wij in de kracht van online samenwerken.  

lees meer

Verdiep je kennis door de expertise van professionals binnen de BanaBa Boekhoudkundige en fiscale expertise aan de UCLL
22/7/2020
De BanaBa Boekhoudkundige en fiscale expertise wordt georganiseerd door hogeschool UCLL op Campus Diepenbeek. Een team van professionals staat voor je klaar om actuele kennis rond fiscaliteit én accountancy door te geven. Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en behaal een extra diploma op korte tijd!
lees meer

Externe controle in de praktijk herwerkt
3/7/2020
 
Deze zomer verschijnt de herziene editie van Externe controle in de praktijk, volledig aangepast aan het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.
 
lees meer

Billit is klaar voor de toekomst met AS4!
3/7/2020
Samen met de partners uit het AS4EDI-project heeft Billit succesvol de nieuwe AS4-norm voor eDelivery geïmplimenteerd. Hiermee verstevigt Billit zijn positie als pionier in e-facturatie en is het Billit Peppol Acces Point helemaal future-proof! 
lees meer

Volg vanaf nu de BanaBa Boekhoudkundige & fiscale expertise in avondonderwijs…
3/7/2020
Op vraag van het werkveld organiseert UCLL vanaf september 2020 op campus Diepenbeek de opleiding Boekhoudkundige en fiscale expertise in avondonderwijs. Behaal een extra diploma in slechts 2 lesavonden per week over 3 semesters en vergroot zo je kansen en doorgroeimogelijkheden!
lees meer

Cijfers liegen niet. Bereken zelf hoeveel je kan besparen met CodaBox
12/6/2020
Met de Coda-dienst van CodaBox ontvang je de bankrekeninguittreksels van je klanten volledig automatisch in de software van je keuze.
Omdat jouw software CODA automatisch inleest, kan je dus heel wat tijd en geld besparen. Bovendien wordt de data dagelijks naar je kantoor verzonden.
lees meer

Nu ook MS Access 2019 bij De Boeck
12/6/2020

 

Vind nu ook MS Access 2019 in ons aanbod: in een nieuw jasje gestoken en inhoudelijk helemaal up-to-date. 

lees meer

E-facturatieleider Billit lanceert nieuwe toepassingen
12/6/2020
Billit, marktleider als het gaat om e-facturatie in België, werkt dagelijks aan de uitbreiding van haar softwarepakket. Onlangs lanceerde Billit een aantal nieuwe features zoals het probleemloos inscannen en toewijzen van bonnetjes of het inbouwen van een verzekering tegen wanbetalers. 
lees meer

@UCLL: de banaba Boekhoudkundige en fiscale expertise in een nieuw jasje!
12/6/2020
Verdiep je kennis rond fiscale en accountancy topics en behaal een extra diploma in avondonderwijs…
lees meer

ClearFacts vereenvoudigt de aangifte voor de personenbelasting
12/6/2020
U kent ClearFacts waarschijnlijk al als uitgebreid samenwerkingsplatform voor de accountant en zijn klanten.
Tot voor kort lag de focus enkel op het digitaal aanleveren van facturen en documenten, het optimaliseren van het boekingsproces en het terugkoppelen van de boekhouding naar de klant.
Hier komt nu een gloednieuwe dienst bij. De PB of personenbelasting module.
lees meer

Vernieuwde fiches 281.50: nu nog efficiënter!
12/6/2020
Team Yuki werkte hard afgelopen periode en voerde heel wat optimalisaties door, om de fiches 281.50 nu nog makkelijker op te bouwen.
lees meer

Herwerkte edities van populaire handboeken voor accountancy & fiscaliteit
29/5/2020

De Boeck herwerkt op regelmatige basis haar uitgaven voor accountancy en fiscaliteit. Dit jaar krijgen onder meer ‘Vennootschapsboekhouden’, ‘Budgettering en budgetcontrole’ en ‘Externe controle in de praktijk’ een opfrisbeurt. 

lees meer

8 tips waar je klanten blij van worden
29/5/2020

We vertellen je wellicht niks nieuws als we zeggen dat het beroep van accountant zeer sterk verandert. Recent onderzoek toont aan dat zo’n 90% van de accountants intussen wel in de gaten heeft dat er een stevige digitale cultuurverandering in hun sector gaande is. Maar het is niet omdat je dit beseft, dat je veranderingstraject zomaar van een leien dakje loopt. We geven je alvast graag een achttal adviezen!

lees meer

Rekeninginformatie via CODA of PSD2: Wat is de juiste keuze voor uw boekhoudkantoor?
8/5/2020
Als boekhouder ben je vertrouwd met CODA-bestanden.
Sinds 2019 zijn banken ook verplicht om rekeninginformatie ter beschikking te stellen via APIs.
lees meer

Webinar: Online adviesgesprekken. Hoe begin je eraan?
8/5/2020

Ook in coronatijden kunnen balansbesprekingen doorgaan. Meer en meer gaan deze besprekingen online gebeuren.

 

In dit webinar geven we handvaten hoe je aan de slag gaat met zo’n online bespreking.

lees meer

Webinar 'De organisatie van de toekomst' met Steven Van Belleghem
24/4/2020

Hoe waarborg je een menselijke aanpak nu digitalisering zo hoog op de agenda staat? Op welke digitale tools en interfaces zet je best in als bedrijf? En hoe ga je om met veranderende klantverwachtingen? Steven Van Belleghem licht zijn visie toe in enkele interessante webinars.

lees meer

Octopus blijft klaarstaan voor u en uw ondernemers!
24/4/2020

Lopen uw klanten vast in de digitale wereld? Ontdek onze gratis online opleidingen!
Laat uw klant een opleiding inplannen volgens zijn/haar eigen agenda of neem zelf deel aan een online opleiding!

lees meer

Ga digitaal met de gratis webinars van Wolters Kluwer
24/4/2020

Als deze crisis u één ding kan leren, dan is het wel dat een volledig digitale workflow in het boekhoudkantoor essentieel is voor uw productiviteit. Daarom bieden we vanuit Wolters Kluwer de komende weken enkele gratis webinars aan rond digitalisering, op maat van de accountant.

lees meer

Meer dan 30.000 actieve dossiers op ClearFacts
24/4/2020

ClearFacts, het samenwerkingsplatform voor de accountant en zijn klanten, heeft in de afgelopen weken de belangrijke mijlpaal van 30.000 actieve dossiers behaald. Dat gebeurde ongeveer 6 maanden nadat de 20.000 dossiers werden overschreden.

lees meer

Nieuwe editie van Bank en beurs binnenstebuiten
3/4/2020

Maak kennis met een up-to-date standaardwerk over de boeiende bank- en beurswereld. Bank en beurs binnenstebuiten is geschikt als naslagwerk voor al wie belangstelling heeft voor het studiedomein van de financiële economie.

lees meer

Yuki helpt jou en je kantoor om op volle toeren te blijven draaien!
3/4/2020

We kunnen er vandaag de dag niet omheen: de gevolgen van deze uitzonderlijke periode treffen alle zelfstandigen en bedrijven in de kern van hun activiteiten, en het treft ook de mensen die achter deze ondernemingen schuilen. Velen onder hen rekenen zeker in deze moeilijke tijden op de steun van hun financiële vertrouwenspersoon: jou.

lees meer

Seminarie ‘Uitkeringstesten’ gaat digitaal.
20/3/2020
De nieuwe vennootschapswetgeving schrijft een dubbele uitkeringstest voor (nettoactieftest en liquiditeitstest) die plaats moet vinden vóór de uitkering.
Dit vraagt het nodige reken- en verslaggevingswerk.
Intellifin brengt binnenkort een nieuwe functionaliteit uit waarmee het verslag vlot opgemaakt kan worden. 
lees meer

“Vaak wordt het aandeel van de vennootschapsbelasting in de overheidsinkomsten zwaar overschat”
20/3/2020
De vennootschapsbelasting blijft een nuttig instrument om richting te geven aan het bedrijfsleven, benadrukt Yves Verdingh. Maar de complexiteit ervan plaatst ondernemingen ook voor de uitdaging correct aangifte te doen. Op die manier vermijdt men narigheden achteraf. De visie van Yves Verdingh.
lees meer

Yuki verzekert continuïteit!
20/3/2020

Vandaag is het relevanter dan ooit om om creatieve oplossingen te zoeken om nog digitaler te werken, zowel binnen je organisatie als in de samenwerking met je klanten. Lees hoe Yuki jou hiermee kan helpen.

lees meer

Webinar: E-invoicing voor accountants
20/3/2020
Met de steun van minister De Croo aan het Digicrowd-initiatief zijn we erin geslaagd om heel wat accountants, ondernemers en diensten-leveranciers te overtuigen om digitale facturen via Digicrowd te ontvangen.
Ondanks de sterke interesse, merken we dat accountants nog met heel wat vragen blijven zitten.
lees meer

Waarom je als accountant de 25ste verjaardag van Isabel Group niet mag missen
6/3/2020
Met als thema “Brewing the future of finance” bezoeken we vanaf 5 maart 10 brouwerijen over het ganse land om de 25ste verjaardag van Isabel Group te vieren.
Ook het CodaBox-team zal aanwezig zijn tijdens deze 10 unieke events. Ondertussen maken we al 4 jaar deel uit van de Isabel Group.
lees meer

ClearFacts: nu ook een goedkeuringsproces voor betalingen
6/3/2020

Voor inkomende facturen konden klanten/ondernemers in ClearFacts reeds betalingen voorbereiden via een SEPA-betaalbestand of QR-code. Recent is hier ook een goedkeuringsproces aan toegevoegd.

lees meer

Laatste plaatsen voor Taxville On Tour van Wolters Kluwer
6/3/2020

Nog even en dan trekt de Taxville On Tour-karavaan van Wolters Kluwer zich op gang. Het event, georganiseerd op maat van accountants en belastingconsulenten, vindt plaats op drie locaties in Vlaanderen. Wil u erbij zijn? Snel zijn is de boodschap!

lees meer

Digitale factuur al betaald? Ponto en Billit checken het voor je.
6/3/2020

Met Billit is het kinderspel om digitale facturen te versturen en te boeken. 
Door je bankrekening via Ponto te koppelen met Billit, kan je nu ook snel zien of je factuur al betaald werd of niet.

lees meer

Billit en KBC Touch volgen voortaan samen je facturen op.
14/2/2020

Met de app van Billit, dé marktleider en specialist in e-facturatie, kon je al makkelijk je facturatie en betalingsverkeer opvolgen.  

Door de koppeling met de grootste bankapp, die van KBC Touch, beheer je je betalingen bovendien voortaan gewoon vanuit je vertrouwde bankomgeving.

lees meer

Wolters Kluwer nodigt uit: Taxville On Tour
14/2/2020

Staan klantgerichtheid, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling hoog op uw prioriteitenlijst in 2020? Hebt u ambitieuze plannen met uw kantoor? En wil u méé zijn met de laatste ontwikkelingen in uw sector? Dan is Taxville On Tour een must!

lees meer

ClearFacts lanceert een nieuwe module voor analytisch boeken
31/1/2020

Eind vorig jaar breidde ClearFacts zijn samenwerkingsplatform reeds uit met een communicatiemodule en met de integratie van SignHere voor digitale handtekeningen.

Begin dit jaar lanceert ClearFacts zijn analytische module. Met de lancering van deze module neemt ClearFacts een belangrijke volgende stap om ook voor complexere dossiers de efficiëntie in het boekingsproces te optimaliseren.

lees meer

Ontdek onze lunch-infosessies op onze nieuwe website!
31/1/2020

We zijn het jaar alvast goed begonnen bij Octopus. Op 8 januari hebben we namelijk onze nieuwe website online geplaatst. Vanaf nu kunnen jullie al onze evenementen online vinden, zoals onze lunch-infosessies!

Een lunch-infosessie is een gekend evenement bij onze boekhouders. Over een broodje en een drankje heen vertellen we jullie tijdens deze info-sessies over de nieuwigheden binnen Octopus.

lees meer

Codabestanden Viva Wallet nu ook via CodaBox!
31/1/2020
Heeft u klanten die Viva Wallet gebruiken om betalingen te ontvangen in hun fysieke of online winkel? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf nu kunnen wij ook hun CODA-bestanden aanleveren!
lees meer

PXL-LVAB Case Studies nodigt uit: Accountancy in versnelling op 20.02.2020
17/1/2020

De inschrijvingen voor het FORUM 2.0 2.0 kunnen van start gaan!

PXL-LVAB CaseStudies  organiseert in het Thor Park te Genk   voor de vijfde maal het  FORUM 2.0 2.0 met als thema “de digitale toekomst van accountancy”.

lees meer

Startersplan: software voor financiële plannen
18/12/2019
Vind je het tegenwoordig een hele klus om een financieel plan te maken?
Maak kennis met het Startersplan: de software loodst je vlot door het financieel plan met als resultaat een rapport dat zo naar de notaris kan.
lees meer

Dé vragen die elke accountant zich in 2020 moet stellen ...
18/12/2019

Wat zijn de topprioriteiten in 2020? Hoe ver staan accountants met hun digitale transformatie? Wat brengt de toekomst voor de accountantskantoren, en hoe de toekomst vandaag al voorbereiden? Zullen de businessmodellen ingrijpend veranderen? … Maar ook, wat vinden collega’s (zaakvoerders en medewerkers) positief in hun job en wat werkt motiverend voor de medewerkers? …

Vul de Tax & Finance TrendCatcher in en ontvang de resultaten.
lees meer

ClearFacts en klanttevredenheid
18/12/2019

De ClearFacts klanten enquête van 2019 is achter de rug. Hoe tevreden zijn de klanten, waar halen zij het meeste voordeel uit en welke nieuwe functionaliteit verwachten zij in 2020?

lees meer

Hoe werkt No hands accounting? – Volg de webinar!
29/11/2019

Welk accountancy- en administratiekantoor is niet op zoek naar verlaging van kosten en hogere marges? Met No hands accounting kunt u dat realiseren. Hoe dan en hoeveel? Kom alles over No hands accounting te weten in de online webinar. 

lees meer

'Forum For the Future'-special: Ontmoet Team Yuki
29/11/2019

Yuki is meer dan boekhouding. Met Yuki kan je slimmer werken, beter boekhouden en effectiever samenwerken. Je job wordt leuker. En dit jaar hebben we hopelijk jouw Forum For the Future ook een beetje leuker gemaakt.

lees meer

Uitnodiging - Cocktail 20 jaar WinBooks
18/11/2019

Kom de 20ste verjaardag van WinBooks vieren op het Forum for the Future!

 

lees meer

Breng Octopus een bezoekje op Forum for the Future!
18/11/2019
Bezoek ons op 20 en 21 november op onze stand I-44!
Ontdek de verschillende abonnementen die we aanbieden aan ondernemers en hoe u als boekhouder gratis aan de slag kan met ons volwaardig boekhoudpakket.
 
Tot dan?
lees meer

Intellifinsessie: Hoe stel je een goed startersplan op, efficiënt en conform aan de wettelijke vereisten?
18/11/2019

Kom kennismaken op donderdag 21/11 om 14u in zaal Luxembourg en ontdek hoe Intellifin je adviesrol ondersteunt!

 

lees meer

Intellifin sectoranalyse: De chocoladesector, een groeisector
8/11/2019

De chocoladesector is in België een groeisector. In de periode 2015-2018 bedroeg de jaarlijkse groei zo’n 6,2%.

De top vijf bestaat uit Godiva, Leonidas, Neuhaus, Guylian en het Luikse Galler Chocolatiers. Enkel Neuhaus, een onderdeel van de holding Bois Sauvage, is volledig Belgisch.

Intellifin analyseert en vergelijkt hun cijfers. Welke van deze 5 chocolatiers heeft de sterkste financiële positie? 

lees meer

Bestel in november meer dan 50 CODA mandaten en betaal geen administratiekosten!
8/11/2019

U kent CodaBox ongetwijfeld al. Met onze CODA-dienst ontvangt u de rekeninguittreksels van uw klanten rechtstreeks in uw boekhoudpakket. Volledig automatisch.

Reeds meer dan 3.000 kantoren in België gebruiken onze CODA oplossing.

lees meer

BBB vzw gaat in zee met softwarebedrijf CaseWare Belgium & Luxembourg voor uniek project
8/11/2019

De Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen (BBB vzw) gaat in zee met het softwarebedrijf CaseWare Belgium & Luxembourg, gespecialiseerd in het automatiseren van het jaarafsluitingsproces. Samen realiseren ze een zeer handige online software toepassing op maat van kleine en middelgrote boekhoud- en accountantskantoren, met uitgebreide integratiemogelijkheden.

lees meer

ClearFacts: Een blik op de cijfers
8/11/2019

Elk kwartaal analyseert ook ClearFacts de cijfers, om na te kijken waar nog verbeterd en bijgestuurd kan worden. Dit gaat dan niet over boekhoudkundige cijfers maar over inzicht in de gebruikte boekhoudsoftware, piekuren, de populairste uploadkanalen, …

lees meer

50% tijdwinst tijdens de btw-periode. Iets voor jou?
25/10/2019

Heb je de afgelopen btw-periode uren verloren met het inboeken van de facturen van de voorbije maanden? Misschien heb je wel eindeloos aan de telefoon gehangen met je klant op zoek naar die ene creditnota? En daarna nog een enkele uren kwijtgespeeld aan de manuele controle van je aangiftes...

lees meer

De ClearFacts app: een betere beveiliging en nog meer functies
25/10/2019

ClearFacts biedt 7 manieren om facturen en documenten digitaal te bezorgen. De ClearFacts app is één van die manieren, die snel aan populariteit wint.

lees meer

CodaBox is één van de snelst groeiende bedrijven in EMEA volgens Deloitte Technology Fast 500 lijst
11/10/2019

Leuven,  België, 24  september 2019  —  CodaBox kondigde vandaag aan dat het de 265ste plaats inneemtop de Deloitte 2018 Technology Fast 500™ EMEA lijst, een rangschikking van de 500 snelst groeiende bedrijven op het gebied van technologie, media, telecommunicatie, biowetenschappen en energietechnologie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

lees meer

Verhoog uw efficiëntie met de nieuwe No hands klantadministraties
11/10/2019

Met de nieuwe klantadministraties in Exact voor Accountancy verhoogt u de efficiëntie en kwaliteit van administratieve taken. U verrast uw klanten met relevant advies en digitaal gemak.

lees meer

Digital Institute van Securex: een opleidingstraject voor boekhouders en accountants
11/10/2019

De digitalisering zorgt voor een transformatie van uw beroep als boekhouder en van de klantrelatie. Maak tijdens dit traject kennis met opleidingen over hoe u deze verandering kunt aanpakken en uw boekhoudkantoor kunt klaarmaken voor de uitdagingen van morgen!

lees meer

ClearFacts blijft innoveren: een gloednieuwe communicatiemodule en integratie met SignHere voor digitale handtekeningen.
26/9/2019

Deze week lanceert ClearFacts de eerste versie van zijn communicatiemodule.  Hierdoor kan u nog vlotter met uw klanten over de verschillende aspecten van hun boekhouding communiceren. En dit in twee richtingen.

lees meer

Praktisch vennootschapsrecht
26/9/2019

Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen heeft een grote impact op de regelgeving voor vennootschappen. Wil je helemaal mee zijn? Bestel nu de herwerkte editie van Praktisch Vennootschapsrecht.

lees meer

Coolblue kiest voor Billit
26/9/2019

Bij e-commerce staat gebruiksgemak steeds voorop, ook bij de facturatie ervan.

Coolblue kiest nu voor Billit om haar zakelijke klanten een digitale factuur te bezorgen.
Ook voor andere webshops heeft Billit, marktleider op vlak van e-facturatie, oplossingen op maat.

lees meer

Helemaal mee met het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen
6/9/2019

Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen heeft een grote impact op de boekhoudregels. Wil je helemaal mee zijn? Bestel nu de herwerkte edities van de gebruiksvriendelijke handboeken voor accountancy van De Boeck.

lees meer

monKEYtalks buigt zich over het nieuwe WVV
6/9/2019

Expert Tim Fransen, advocaat bij K law, loodst u in een korte podcast door de krachtlijnen en doorbraken van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.

lees meer

Octopus: Ontdek onze nieuwe release!
6/9/2019

Op 3 september hebben we een aantal nieuwigheden toegevoegd aan Octopus!

Wij stellen jullie dan ook trots onze nieuwe release voor, waar we geluisterd hebben naar jullie suggesties en Octopus nog efficiënter hebben gemaakt!

Benieuwd wat er zoal nieuw is? Lees dan zeker verder of ontdek alles in onze New Release Webinar op 17 september van 14u00 tot 15u00!

lees meer

Piekdrukte & kwartaalstress de baas: innoveren voor accountants
6/9/2019

Er zijn heel wat manieren waarop jij er als accountant voor kan zorgen dat je nooit meer last hebt van de piekdrukte. Wij delen hier alvast enkele tips voor een stressvrij kwartaal.

lees meer

Billit tekent present op “Beyond accounting”.
6/9/2019

Op donderdag 12 september organiseert Syneton “Beyond accounting”, het event dat zich buigt over de toekomst van het boekhouden. Uiteraard is ook Billit, Belgisch marktleider op vlak van e-facturatie, van de partij!

lees meer

Seminarie: hoe stel je een goed financieel plan op?
23/8/2019

Bij het opstellen van een goed financieel plan voor een startende vennootschap komt heel wat kijken. De nieuwe vennootschapswet legt daarbij ook een aantal vormvereisten op. Daarom organiseert Intellifin hierrond enkele avondseminaries.

lees meer

ClearFacts, unieke bi-directionele koppelingen met diverse boekhoudpakketten
23/8/2019

ClearFacts focust sinds 2013 bewust op 1 activiteit, het meest veelzijdige samenwerkingsplatform voor de accountant/boekhouder en ondernemer aanbieden.

Voor de accountant zit het voordeel voornamelijk in de digitale aanlevering van documenten en de optimalisering van het boekingsproces.

lees meer

Alles begint met … omzet - Intellifin | cijferbabbel
18/7/2019

Regelmatig ga je met je klant in gesprek over zijn/haar cijfers. Waarmee begin je dit gesprek? We geven een aanzet en voorzien je van babbelinspiratie.

lees meer

Helemaal mee met het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen
18/7/2019

Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen heeft een grote impact op de boekhoudregels. Wil je helemaal mee zijn? Bestel nu de herwerkte edities van de gebruiksvriendelijke handboeken voor accountancy van De Boeck.

lees meer

Waarin verschilt het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Vereniging met het oude?
5/7/2019
Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen is eindelijk in voege. De focus van deze hervorming ligt op een flexibeler, eenvoudiger en moderner systeem. Maar, waarin verschilt het nieuwe Wetboek van het oude? In ons handig e-book vindt u wellicht het antwoord!
lees meer

Digitale factuurverwerking efficiënter dan ooit, bespaar tot 88% tijd met Mijn [Kantoor]!
5/7/2019

Wilt u ook meer tijdwinst boeken? Verstrek uw klanten Mijn [Kantoor]. Daarmee leveren ze niet alleen bonnetjes en inkoopfacturen eenvoudig digitaal aan, ze factureren er ook makkelijk mee en dat zowel via de laptop als de mobiele app. Vraag het gratis informatiepakket aan en ontdek hoe Exact Mijn [Kantoor] uw kantoor succesvoller maakt!

 

lees meer

ClearFacts pakt uit met een volledig vernieuwde website!
5/7/2019

Bij ClearFacts draait alles rond samenwerken. Deze samenwerking vormt dan ook de rode draad doorheen de compleet vernieuwde website.

Als gespecialiseerd platform voor de boekhouder/accountant, integreert ClearFacts met meerdere boekhoudpakketten (WinBooks, Exact Online, Expert/M, Sage BOB, Adsolut en Wings).

De focus ligt niet enkel op de boekhouder maar ook op de ondernemer. Een succesvol platform met klantenportaal dient namelijk meerwaarde te bieden aan alle partijen.

lees meer

Nieuw bij Octopus: Gratis Webinars!
14/6/2019

Sinds kort zijn we gestart met het geven van gratis Webinars rond de onderwerpen: nieuwe gebruiker, CODA, facturatie en DMS.

Op 30 à 45 minuten tijd maakt één van onze fantastische collega’s u wegwijs in het door u gekozen onderwerp!

lees meer

Hallelujah, wat een sfeer, wat een enthousiasme!
14/6/2019

Stilaan begint het een jaarlijkse traditie te worden: Yuki zet haar partners in de bloemetjes op het Yuki Gala. Het is voor zowel team Yuki als alle Yuki Partners het ideale moment om afgelopen successen te vieren én vooruit te kijken naar de toekomst.

lees meer

Herwerkte edities van populaire handboeken voor accountancy
29/5/2019

De Boeck herwerkt op regelmatige basis haar uitgaven voor accountancy. Dit jaar krijgen ‘De boekhoudpraktijk – Geïntegreerde casestudy’, ‘Boekhouden op computer met Exact Online’, ‘Financial accounting’ en ‘Externe controle in de praktijk’ een opfrisbeurt.

lees meer

Digitale factuurverwerking efficiënter dan ooit, bespaar tot 87% tijd met Scan & Herken!
10/5/2019

Kmo’s verwachten meer snelheid en sectorkennis van hun accountant. Door uw invoerwerk te automatiseren met de add-on Scan & Herken voor Exact voor Accountancy Plus en Professional krijgt u dat snel voor elkaar. Scan bonnen en facturen in met uw smartphone of tablet en krijg direct een boekingsvoorstel in uw boekhouding. Vraag het gratis informatiepakket aan en ontdek hoe Scan & Herken uw kantoor succesvoller maakt!

lees meer

Billit lanceert handige gratis boekhoudapp
10/5/2019

Een app die toelaat je rekeningen en BTW-bonnen in te scannen met je smartphone om ze vervolgens rechtstreeks in je boekhouding te boeken, dat is wat Billit je voortaan biedt.

lees meer

Nieuw vennootschapsrecht sinds 1 mei
10/5/2019

Sinds begin deze maand kunnen de Belgische vennootschappen rekenen op modernere, flexibelere en minder complexe regels. Al deze veranderingen brengen natuurlijk een hele hoop vragen met zich mee. Securex biedt een antwoordt op 6 prangende vragen.

lees meer

Ook Europa investeert in elektronisch factureren
26/4/2019

De elektronische factuur wordt steeds belangrijker. Dat heeft ook de Europese Unie begrepen.
Billit, de Belgische marktleider, werkt mee aan een Europees project rond veilig elektronisch factureren

lees meer

Wil je je balansbesprekingen boeiend en interactief maken?
5/4/2019

Het voeren van een adviesgesprek vergt andere en nieuwe vaardigheden dan het verwerken van de administratie en aangiftes. In de opleiding 'Adviseren kan je leren!' verwerf je nieuwe inzichten en vaardigheden om je adviesgesprekken op een eigentijdse manier aan te pakken.

 

lees meer

Vaderschapsverlof voor zelfstandigen
5/4/2019

Het wetsvoorstel is goedgekeurd: zelfstandige vaders zullen binnen de vier maanden na de geboorte van hun kind tien dagen geboorteverlof kunnen opnemen. Wie kan vaderschapsverlof aanvragen? Wat houdt dit vaderschapsverlof in? Hoe moet men het geboorteverlof aanvragen?

 

lees meer

Het nieuwe WVV: alles wat u moet weten voor de aftrap op 1 mei
5/4/2019

Het nieuwe WVV biedt heel wat perspectieven en opportuniteiten voor vennootschappen en verenigingen. Welke dat zijn en wat er nu concreet verandert, kan u eenvoudig achterhalen in ons gratis overzicht.

 

lees meer

Wat koopt je klant eigenlijk bij jou, de accountant?
5/4/2019

Wat koopt je klant eigenlijk bij je? Het wordt steeds belangrijker om deze vraag aan jezelf als accountant te stellen én er een antwoord op te vinden.
Femke Hogema, auteur van De Winstadviseur, helpt je alvast op weg met haar blog 'Lever Resultaten, Geen Handelingen'

 

lees meer

Billit veilig bij cyberaanvallen
5/4/2019

Door het verkrijgen van het Trusted Fintech-label toonde Billit onlangs als een van de eerste Belgische systemen aan dat haar data optimaal beveiligd zijn tegen mogelijke cybercrime.

 

lees meer

Enquête over digitalisering bij Accountantskantoren en KMO's: bachelorproef studenten Accountancy-Fiscaliteit van Artevelde Hogeschool.
5/4/2019

Weet u dat Artevelde Hogeschool ook met WinBooks samenwerkt? Wij willen graag de leerlingen van het laatste jaar Accountancy-Fiscaliteit een hart onder de riem steken bij het succesvol realiseren van hun bachelorproef. Daarom vragen wij 5 minuutjes van uw tijd om deze enquête in te vullen.

 

lees meer

Als accountant opvallen tussen je concurrentie: 3 factoren
22/3/2019

Als accountant heb je behoorlijk wat concurrentie om je heen. Lokale kantoren in je directe omgeving, grotere coöperaties die zich focussen op jouw doelgroep, opkomende starters die de markt innoveren en transformeren…

Al deze concullega’s zijn, net als jij, gefocust op het behalen van één en hetzelfde resultaat: bestaande klanten behouden en nog meer nieuwe klanten aantrekken. En in zo’n competitieve en dynamische markt als de accountancy betekent dit dat je keihard je best moet doen om op dit gebied de resultaten te behalen die je wilt behalen.

lees meer

Yuki & Intellifin nodigen uit: “Uit liefde voor de klant”
8/3/2019
Klantverwachtingen veranderen steeds sneller. Kunnen we hieraan nog wel voldoen?
Vrijdag 26/4 neemt Els Dhaeze van Pitopia ons op haar pittige manier mee op de reis van onze klant, 
lees meer

Taxville, waar innovatie en accounting elkaar ontmoeten
8/3/2019
Het beroep van accountants en boekhouders evolueert razendsnel. Hoe bereidt u zich daarop voor? Ontdek het op TaxVille, een gratis event georganiseerd door Wolters Kluwer. Ga in dialoog met experts, ontdek de laatste technologische nieuwigheden in uw vakgebied en breid uw netwerk uit.
lees meer

Teamleader en WinBooks besparen onze klanten heel wat tijd en geld
8/3/2019

Teamleader en WinBooks hielpen Alive sneller te groeien en concurrentiëler te worden. Lees hier hun volledige verhaal.

 

lees meer

Boekhouderstotaal.be in ondernemersdossier van Bloovi.be
26/2/2019 Bloovi.be publiceert in haar dossier 'van ondernemers voor ondernemers' vandaag een superleuk artikel over mijn 7 tips voor het kiezen van de juiste boekhouder. Zeker lezen dus! 

lees meer

Geïndexeerde bedragen AJ 2019 nu beschikbaar op taxxpert.be
19/2/2019

De geïndexeerde bedragen AJ 2020 verschenen in het BS van 22 januari 2019.
U vindt deze bedragen  nu ook op taxxpert.be, overzichtelijk voor u samengebracht.
Lees verder voor de rechtstreekse links.

lees meer

Analytische informatie nu beschikbaar via SODA 1.2
15/2/2019

Sinds de lancering in 2015 is het SODA-formaat enorm geëvolueerd. Op uw vraag bevat de nieuwe SODA-versie nu ook analytische informatie. Sommige boekhoudpakketten zijn bovendien al compatibel.

lees meer

Gratis whitepaper: Meer verdienen met 'no hands accounting'
15/2/2019

Manuele en ingewikkelde processen kunt u beter automatiseren. Waar een boekhouder bijvoorbeeld eerst 20 tot 25 klanten kon bedienen, verdubbelt dit aantal met 'no hands accounting'. Door die productiviteitswinst kunt u met een gerust gevoel gaan werken met vaste prijzen. Download de whitepaper en ontdek uw winstpotentieel.

lees meer

Lunch-infosessies februari met Octopus Accountancy Software
1/2/2019
In februari organiseren we voor de tweede maal onze lunch-infosessies.
Deze infosessies vinden plaats van 12:00 tot 14:00 op verschillende locaties. U kan er tijdens het eten van een broodje luisteren naar ons verhaal.
We vertellen jullie graag over de nieuwe mogelijkheden binnen Octopus, hoe automatisering en digitalisering werkt binnen Octopus en wat u in de toekomst van ons mag verwachten.
lees meer

Fiscale Club UC Leuven-Limburg
1/2/2019

Topspecialisten maken je wegwijs in de complexe regelgeving over actuele fiscale items op Campus Proximus in Leuven en op Campus Diepenbeek. Je krijgt betrouwbare en praktijkgerichte informatie die onmiddellijk in je kantoor inzetbaar is. Bovendien kan je met jouw specifieke vragen bij onze sprekers terecht.

 

lees meer

Fiscale grensbedragen aanslagjaar 2020 - inkomsten 2019
16/1/2019 Jef Wellens, fiscaal expert bij Wolters Kluwer, berekende nu al de fiscale grensbedragen voor aanslagjaar 2020 (inkomsten 2019).

lees meer

Ook SD Worx kiest resoluut voor digitale facturatie via CodaBox
16/1/2019 SD Worx heeft beslist om vanaf nu de  facturen van CodaBox-gebruikers over het Peppol-netwerk te versturen.

Dit is een belangrijke stap in de verdere uitbouw van het netwerk van leveranciers waarvoor CodaBox de uitwisseling van digitale facturen garandeert.

lees meer

BookMate is een nieuwe dienst van CodaBox voor boekhouders en accountants
18/12/2018

Met BookMate kan u nu een digitaal portaal aanbieden aan uw klanten, zodat zij hun documenten elektronisch aan u kunnen aanleveren.

lees meer

Gratis whitepaper: Hoe wordt u een digitale accountant – 9 tips
18/12/2018
Wat is de rol van het accountants- en boekhoudkantoor in het digitale tijdperk? Hoe wordt u een digitale accountant en wat is daarvoor nodig?
 
In deze whitepaper geven digitale pioniers in de accountancysector praktische tips waar u direct mee kunt beginnen om uit te groeien tot digitale accountant.
lees meer

Yuki groeit van start-up naar gevestigde waarde
18/12/2018

Yuki zette afgelopen jaren grote stappen en groeide van start-up naar gevestigde waarde. Dat bewijzen ze dit jaar door hun 10.000e onderneming aan te sluiten! Het aantal aangesloten bedrijven verdubbelt voor het derde jaar op rij. Hiermee bevestigen ze hun positie als sterkste groeier in de sector.

lees meer

Proximus ondersteunt de B2B e-facturatie oplossing van CodaBox
30/11/2018

Om de uitrol van B2B e-invoicing in België te stimuleren, heeft Proximus besloten om de CodaBox strategie te ondersteunen.

Hierdoor kunnen accountants automatisch de Proximus-facturen van hun klanten ontvangen in hun vertrouwde software-omgeving.

lees meer

Wolters Kluwer wint twee awards op Forum for the Future
30/11/2018

Wolters Kluwer won dit jaar twee awards op het Forum for the Future: voor Best Publisher en voor monKEY als Best Databank. Bedankt aan iedereen die gestemd heeft!

lees meer

Keynote Ellen Sano: Hoe geeft technologie ons ons meest waardevolle bezit tijd terug?
19/11/2018 Je houdt van je baan omdat je je klanten zowel financieel als strategisch kunt adviseren, maar je hebt niet genoeg tijd om het te doen omdat je nog steeds btw-aangiften invult of Excelbestanden moet kopiëren? Wat zou je zeggen als ik je zou vertellen dat door tijd te maken voor technologie, je in ruil daarvoor nóg meer tijd zou krijgen?

lees meer

Gratis e-invoicing via CodaBox nu ook beschikbaar voor u !
19/11/2018
Wist u dat u uw eigen verkoopfacturen gratis via CodaBox kan versturen?
Hierdoor ontvangen uw klanten uw facturen volledig digitaal.
Verhoogde efficiëntie = hogere rentabiliteit & klantengetrouwheid op lange termijn
lees meer

Ook gehoord dat we een nieuwe RealTime App lanceren?
19/11/2018 Octopus digitaliseert aan een snel tempo. Een gevolg hiervan is een totaal vernieuwde en uitgebreide RealTime App.

Benieuwd om deze nieuwe ontwikkeling te leren kennen?

lees meer

WinBooks - Een programma van digitalisering
19/11/2018
Zoals elk jaar zal WinBooks, als structurele partner, sterk vertegenwoordigd zijn op deze tiende editie van Forum for the Future.    
Bezoek ons op stand F53 en maak kennis met onze nieuwigheden.                          
lees meer

Speeddaten met een expert op het Forum for the Future op 22/11
12/11/2018

Komt u naar het Forum For the Future op 22 november in Brussels Expo? En zit u met een prangende vraag omtrent fiscaliteit, de btw-aangifte, de vennootschaps- of de personenbelasting? Schrijf u dan zeker in voor een speeddate met één van onze 6 experts.

 

lees meer

Waarom €12 voor CODA-mandaten betalen als het ook gratis kan?
7/11/2018
Teken tussen 1 en 30 november in en ontvang 50% korting* op alle mandaten die u voor uw klanten bestelt.
Indien u meer dan 50 mandaten bestelt, ontvangt u de mandaten bovendien VOLLEDIG GRATIS.
lees meer

Dag van de Fiscaliteit 2018: nu tot 40% teamkorting
7/11/2018

De ‘Dag van de Fiscaliteit’ is toe aan zijn 10e editie en is dé ontmoetingsplaats voor fiscale en financiële professionals en zaakvoerders die hun kennis over de fiscale actualiteit willen aanscherpen.

 

lees meer

Kosten eigen aan de werkgever: vrij spel?
7/11/2018

De kosten eigen aan uw klant werkgever dienen voldoend onderbouwd te zijn. Let hiermee op want hij heeft geen vrij spel. In dit artikel bekijken we de onkostenvergoedingen voornamelijk vanuit een fiscale en sociale hoek.

 

lees meer

Blockchain? Wat moet je business er mee?
10/10/2018
Blockchain is WTF-Auteur Gerrie Smits krijgt vaak de vraag: “Blockchain? Dat is toch dat ding van Bitcoin”. Of: “Dat is gewoon iets voor techneuten.” Niet dus. Blockchain is volgens zijn bescheiden mening een technologie die het potentieel heeft om een aantal aspecten van business en handel drijven grondig door elkaar te schudden. Hoe dan? Dat legt hij je uit tijdens zijn keynote op Yuki Moves, 25 oktober in Docks Dome Brussel.
 
lees meer

Naar een efficiënte samenwerking tussen accountants en kmo's
10/10/2018

Traditioneel komen de stapeltjes, dozen en kaften na afloop van elke boekperiode toe op het boekhoudkantoor. Dan begint de sprint richting deadline voor de maandelijkse of trimestriële BTW-aangifte. Resultaat: Een enorme piek in de werklast. Maar het kan ook anders. Door het digitaliseren van de documentenstroom verhogen accountants de kantoorefficiëntie. Zo kunnen ze meer inzetten op advies en toegevoegde waarde creëren voor hun klanten. Start met digitaliseren en volg de gratis webinar van Teamleader en ClearFacts.

 

lees meer

De economische beroepsbeoefenaar van de toekomst
10/10/2018

Binnen 10 jaar zal het kantoor van een economische beroepsbeoefenaar er volledig anders uitzien. De compliance-werkzaamheden van vandaag worden grotendeels geautomatiseerd. Het belang van adviesverlening en zekerheidsverklaring neemt toe. Klanten hebben ook andere verwachtingen. Hoog tijd dus om de invulling van het beroep te herbekijken.

lees meer

Gratis e-invoicing via CodaBox nu ook beschikbaar voor u !
10/10/2018
Wist u dat u uw eigen verkoopfacturen gratis via CodaBox kan versturen?
Hierdoor ontvangen uw klanten uw facturen volledig digitaal.
Momenteel zijn al heel wat softwarepakketten met CodaBox verbonden.
lees meer

Recent verhuisd naar een nieuwe locatie? Of een nieuw kantoor geopend? Wij vernemen het graag!
26/9/2018
Zijn de contactgegevens van uw kantoor recent gewijzigd? Laat het ons dan weten!
 
lees meer

Nog niet klaar voor de GDPR?
26/9/2018

Moet u nog de nodige stappen ondernemen om uw bedrijf GDPR-proof te maken en/of om uw klanten goed te adviseren? Geen paniek, Securex begeleidt u hierbij. Met hun oplossingen stoomt u uw onderneming in een mum van tijd klaar.

lees meer

Opleidingspunten te verkrijgen tijdens inspirerende seminaries van o.a. Bart Van Coile samen met de CEO van ING
26/9/2018

Op 25 oktober krijg je nu de kans om op Yuki Moves, all-day event, tijdens inspirerende seminaries BIBF-opleidingspunten te verkrijgen (IAB in aanvraag). Deze seminaries worden gegeven door Bart Van Coile (ondervoorzitter IAB) Peter de Prins (professor Vlerick), Gerrie Smits (Auteur), Erik Van Den Eynden (CEO ING) en Ellen Sano.

Mis deze unieke kans dus niet en boek nu nog je tickets (dit is de laatste week voor Early Bird tickets aan verlaagd tarief!).

lees meer

Allereerste B2B Peppol-partnership tussen CodaBox en Belfius luidt Belgisch B2B e-invoicing tijdperk in
26/9/2018

Sinds april 2018 is Belfius aangesloten op het Peppol-netwerk via het CodaBox access-point. Hierdoor ontvangt de dienst ‘Incoming Invoices’ van Belfius een deel van haar facturen voortaan automatisch en volledig digitaal.

Momenteel wordt Peppol voornamelijk door overheidsdiensten gebruik (B2G). Dankzij de politieke push en partnerships zoals met Belfius staat de deur nu écht open voor B2B e-invoicing in België.

lees meer

** Deze maand 30% korting! ** Software Innovation & Inspiration Fair: Yuki Moves
5/9/2018

Op donderdag 25 oktober brengen we iedereen die een rol van betekenis speelt in de digitalisering van de boekhoudsector samen. O.a. Silverfin, DizzyData, Codabox, CaseWare, Syneton, Yuki,  .. stellen tijdens een live pitch hun software voor. Maar ontmoet ook Bart Van Coile (IAB) en Erik Van Den Eynde (ING), en laat je inspireren door onze sprekers Peter De Prins (prof Vlerick), Gerrie Smits (Blockchain) en Marc Lammers (olympische sportcoach). Mis dit niet, krijg deze maand 30% korting! 

lees meer

Accountancykantoren bereiden zich voor op digitale toekomst: “Tegen einde 2018 nemen wij afscheid van papieren boekhouding”
5/9/2018

Wat verwachten ondernemers van hun accountant? En hoe speelt u daar als kantoor op in? Deze vragen stonden centraal tijdens de Exact Accountancy Tour bij Acco, winnaar van de Exact Cloud Award 2017. “Het is onze bedoeling om tegen einde 2018 geen fysieke boekhouding meer te hebben.”

lees meer

Billit introduceert met trots "De Digitale Deurwaarder"
5/9/2018

Het E-facturatie platform Billit, biedt naast automatische betalingscontrole en betalingsherinneringen, ook de mogelijkheid om dossiers van hardnekkige wanbetalers rechtstreeks door te sturen naar een advocaat/deurwaarder.

lees meer

Uw loonkost of die van uw klanten verlagen, hoe doet u dat?
5/9/2018

Ontdek enkele tips om uw loonkost of die van uw klanten te verminderen: Securex geeft alvast een aantal voorbeelden met uitleg. 

lees meer

Banaba Boekhoudkundige en fiscale expertise - UCLL Diepenbeek
22/8/2018

Update je kennis rond fiscale en accountancy topics. 

De banaba Boekhoudkundige en fiscale expertise van UCLL - Campus Diepenbeek: nu ook modulair te volgen.

lees meer

Volg het economisch recht op de voet.
22/8/2018

Het handboek Praktisch economisch recht geeft een inleiding op de algemene en specifieke elementen van het economisch recht.

lees meer

Pro-actief advies. Hoe begin je eraan?
22/8/2018

Ondernemers helpen, bijstaan en advies geven hoort bij de job van accountant. Maar ondernemers verwachten steeds meer dat adviseurs meedenken, zelf met tips komen en vooruit denken.
Deze proactieve adviesverlening integreert u niet op een-twee-drie in uw kantoor.

lees meer

Kan u de impact van de nieuwe fiscale regelgeving juist inschatten?
22/8/2018

Wilt u voortaan als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fiscale ontwikkelingen? Wilt u de mogelijke impact ervan op uw klanten correct kunnen inschatten? En wilt u de tijd die u spendeert aan het doornemen van vakliteratuur efficiënter invullen? Dan heeft Fiscaal Informatief de ideale oplossing voor u.

lees meer

Infosessies over alle nieuwe ontwikkelingen binnen Octopus Accountancy Software
22/8/2018

Dit najaar organiseren wij verschillende ”lunch infosessies” om boekhouders en accountants te informeren over de nieuwe ontwikkelingen binnen onze oplossing.

U kan zich verwachten aan onderwerpen zoals het automatisch aanleveren en verwerken van CODA bestanden, het digitaliseren van documenten, aanmaken van UBL facturen via documentherkenning, software integraties en vele nieuwigheden binnen Octopus.

lees meer

Uitnodiging WinBooks Summer Academy.
12/7/2018

WinBooks nodigt u graag uit op haar Summer Academy event waar we samen met u dieper willen ingaan op de nieuwe trends binnen digitalisatie en het belang van pro-actief advies aan uw klanten.

Uw job verdwijnt door digitalisatie en automatisatie? Onze mening: zeker niet!

lees meer

Billit zet zijn schouders onder de Peppol First Strategy
12/7/2018

Sinds maart 2018 mag Billit zich trots een certified Peppol access point noemen. Dit was, als pionier op gebied van UBL facturen, de logische volgende stap.

Billit was namelijk één van de eersten die, naast PDF-facturen, ook UBL facturen kon genereren.

lees meer

Geniet van meer Kwartaalplezier dankzij Yuki!
12/7/2018

Yuki, het boekhoudplatform dat boekhouders/accountants en ondernemers bij elkaar brengt, wil met de campagne ‘Kwartaalplezier’ voorgoed afrekenen met het hardnekkige probleem van de kwartaalafsluiting, die bij boekhouders alleen maar stress veroorzaakt.

 

lees meer

Intellifin – Concurrentiestudie: Brouwerijen
12/7/2018

Tijdens dit WK zijn er heel wat pintjes geserveerd. Maar hoe doen de Belgische brouwers het eigenlijk? Om dit te weten te komen hebben we een concurrentiestudie gemaakt voor een aantal grotere Belgische brouwers.

 

lees meer

Boekhouderstotaal.be groeit!
27/6/2018

Boekhouderstotaal.be heeft het afgelopen jaar een enorme evolutie doorgemaakt, met stijgende bezoekersaantallen tot gevolg.
Op 22 mei overschreden we zelfs de magische grens van 25.000 unieke bezoekers op jaarbasis!
 
 

lees meer

Gratis erkende demosessies – incl. fiscaal referentiewerk
15/6/2018

Maak gratis kennis met de Actuaclubs van Fiscaal Informatief en ontdek zo alle voordelen van deze succesformule. De demosessies zijn niet alleen gratis: u ontvangt een attest voor 2 uur erkende opleiding én een gratis exemplaar van het fiscale referentiewerk ‘Praktische belastingservice 2018’.

 

lees meer

3 weetjes over betalingstermijnen, interesten en schadebedingen
15/6/2018

Uw ondernemende klant moet soms lang wachten op de betaling van zijn facturen. Maar dat kan vermeden worden dankzij wettelijke regels over betaaltermijnen en sancties bij laattijdige betaling.

Lees de tips, tricks en regels

lees meer

Ontdek de uitgaven voor accountants van De Boeck
15/6/2018 De catalogus van De Boeck bevat verschillende handboeken voor boekhoudkundig of fiscaal experts. In 2018 worden verschillende titels grondig herwerkt.

lees meer

Octopus Accountancy Software grootste Access Provider voor PEPPOL
30/5/2018

Sinds onze integratie met het PEPPOL netwerk in augustus 2017 is Octopus Accountancy Software uitgegroeid tot de grootste Access Provider voor PEPPOL in België. Al onze klanten versturen hiermee gratis elektronische facturen naar hun Belgische en Europese klanten, waaronder ook onze overheid. Ontdek alle voordelen van het elektronisch factureren!

lees meer

Maak het u en uw klanten makkelijk dankzij CodaBox
30/5/2018

Wist u dat al meer dan 100 softwareprogramma’s de CodaBox-technologie geïntegreerd hebben? Bovendien komen er iedere maand tientallen nieuwe partners bij!

lees meer

Exact Live Accountancy Tour: neem een kijkje achter de schermen bij Acco Accountants, Crowe Horwath Vanhuynegem en Aternio.
30/5/2018

De Exact Live Accountancy Tour voor ambitieuze accountants die willen groeien, geeft u inzichten die helpen om een waardevolle partner te blijven voor uw klanten.

lees meer

Heb jij een personeelstekort? IAB & YUKI werken samen aan een oplossing
9/5/2018

Bart Van Coile, ondervoorzitter van het IAB en Ellen Sano, Managing Director van Yuki, brengen goed nieuws: digitalisering creëert jobs in plaats van een bedreiging voor de boekhouder/accountant te zijn!

Klik door naar het volledige interview en kijk wat ze hierover te zeggen hebben in het VRT-programma "De Markt".


 

lees meer

De nieuwe aangifte in de personenbelasting: een Compromis à la Belge...
9/5/2018

Vanaf dit jaar kennen we niet één maar drie verschillende aangiftes. Een Vlaamse, Waalse en Brusselse, in plaats van één federale aangifte. Toch wat deel 1 van de aangifte betreft: de vakken I tot en met XIV. Deel 2 van de aangifte (vakken XV tot en met XXIII) blijft federaal. Een Compromis à la Belge dus, maar waarom?

lees meer

Webinar 24/5: De bijzondere belastingsinspectie op bezoek
9/5/2018
Aan welke soort zaken en materies besteedt de fiscus de meeste aandacht? Welke zijn de argumenten waarop de fiscus zich voornamelijk beroept wanneer hij een aangifte wijzigt?
 
Neem deel aan de webinar van Securex.
lees meer

Intellifin – Vergelijking & analyse: Notarissen profiteren van hogere vastgoedprijzen
25/4/2018
Notariaten hebben gezonde balansen met veel liquiditeiten. Notariaten zijn bovendien vaak zeer solvabel. In deze Intellifin Vergelijking en Analyse lees je hoe dat komt.
lees meer

Interessante uitgaven voor boekhoudkundig en fiscaal experts bij De Boeck!
6/4/2018

De catalogus van De Boeck voor 2018 biedt weer heel wat interessante uitgaven voor boekhoudkundig en fiscaal experts. Neem zeker een kijkje onder de rubrieken Accountancy, Bedrijfs- en financieel beleid, Economie en Handel, Expeditie en Vervoer.

 

lees meer

Uitnodiging Exact Live Belgium op 29 mei in Tour & Taxis, Brussel.
6/4/2018

Exact Live België: Business software speelt een steeds grotere rol in het succes van organisaties. Hoe profiteert u als accountant maximaal van de nieuwste ontwikkelingen?  En hoe betrekt u uw klanten zoveel mogelijk in de digitalisering van jullie samenwerking?  Voor de antwoorden nodigt Exact u van harte uit voor de eerste editie van Exact Live Belgium op 29 mei in Tour & Taxis, Brussel.

 

lees meer

Aanpassing van het stelsel van meerwaarden op aandelen
21/3/2018
Voor de komende aanslagjaren wordt het stelsel van meerwaarden op aandelen grondig door elkaar geschud.
Een overzicht.
lees meer

De ‘Update Fiscaliteit 2018’ met Lieven Van Belleghem, dé jaarlijkse “must do” voor het bank- en verzekeringskantoor
21/3/2018
Vanaf dinsdag 17 april 2018 start Lieven Van Belleghem voor de 34ste maal met zijn jaarlijkse ronde van Vlaanderen ‘Update Fiscaliteit voor bank en verzekering’. Een mooie aanleiding om hem hieromtrent enkele vragen te stellen.
lees meer

Verlaagde minimumbijdragen voor de “primostarters”
21/3/2018
Uw klanten starters in hoofdberoep betalen tot 31 maart 2018 voorlopige sociale bijdragen berekend op een inkomen van minstens 13.550,50 euro. Vanaf 1 april 2018 zullen degene die minder verdienen dan dit wettelijk minimum verminderde voorlopige bijdragen kunnen aanvragen.
lees meer

Uitnodiging Accountant in de cloud - Informatienamiddag Exact, Silverfin en Intellifin
8/3/2018

Ontdek hoe de innovatieve online tools van ExactSilverfin en Intellifin de bestaande processen binnen boekhoudkantoren herdefiniëren.

Boekhouding wordt een online continu proces met automatische gegevensverwerking. Naadloos vloeien de gegevens door naar de afsluiting van waaruit rapporten en voorspellingen voor de toekomst gedestilleerd worden.

lees meer

SODA werkt! Probeer het zelf!
8/3/2018

Dankzij ons SODA formaat worden de boekhoudkundige documenten van de sociale secretariaten automatisch in de boekhoudsoftware van uw klant ingeladen.

Ondertussen hebben meer dan 30 sociale secretariaten onze technologie geïntegreerd.

lees meer

Welke boekhouder/accountant past bij mij?
8/3/2018
Waar moet een ondernemer rekening mee houden wanneer hij zijn boekhouder/accountant kiest? Zes gouden tips om van je samenwerking met je boekhouder/accountant een succes te maken.
 
lees meer

7 recente BTW-wijzigingen met grote impact.
15/2/2018

De btw-materie is constant in verandering. In België waren er in 2017 maar liefst 233 wijzigingen. Met 220 werkdagen op een jaar betekent dat gemiddeld dus meer dan één wijziging per werkdag! Btw-expert Sven Reynders licht enkele recente aanpassingen toe.

lees meer

Actieplan sociale fraudebestrijding 2018
15/2/2018

Op de ministerraad van 8 december 2017 werd het actieplan sociale fraude 2018 goedgekeurd. Dit plan bevat de prioriteiten van de sociale inspectie voor 2018.

lees meer

Waarom presteert Colruyt beter dan Carrefour?
15/2/2018

Er wordt veel geschreven over Carrefour. Meestal wordt verwezen naar de toegenomen concurrentie van Lidl en Aldi en van de toenemende bestellingen via internet.

Maar wat is er echt aan de hand?

lees meer

Uw boekhouding krijgt voortaan een score
1/2/2018

Vanaf vandaag krijgt elke boekhouding in Yuki een score op tien punten. Zo weten boekhouders en ondernemers welke onderdelen van de boekhouding ontbreken of extra aandacht nodig hebben. Yuki gelooft dat dit de kwaliteit van de boekhouding en de voordelen van het real-time zicht op de business sterk zal verbeteren.

lees meer

Boekhouderstotaal.be lanceert verbeterde zoekfunctie
1/2/2018

Boekhouderstotaal.be staat niet stil. Op vraag van heel wat geregistreerde kantoren hebben we de zoekfunctie verbeterd.  

lees meer

Sinds 1 januari flexi-jobs mogelijk in de detailhandel
12/1/2018

Sinds 1 januari 2018 kunnen flexi-jobs niet langer enkel in de horecasector (PC 302) uitgeoefend worden, maar ook in de detailhandel. Wat verstaat men onder detailhandel? Wat zijn de voorwaarden? Ontdek alle info in dit artikel!

lees meer

Het Zoomit-team komt bij CodaBox: een integratie voor steeds innovatievere oplossingen
12/1/2018

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: vanaf 1 januari 2018 wordt Zoomit Business Unit volledig geïntegreerd in CodaBox nv.

Met deze integratie zullen we nog innovatievere oplossingen kunnen aanbieden voor boekhouders, hun klanten en softwareontwikkelaars.

lees meer

Wie wint de gratis Premium accounts op boekhouderstotaal.be?
13/12/2017

Naar aanleiding van de tweede verjaardag van Boekhouderstotaal.be en onze eerste aanwezigheid op het Forum for the Future, werden 2 gratis Premium accounts verloot onder de kantoren die onze stand op het Forum bezochten en/of hun kantoorgegevens controleerden. Lees hier wie de winnaars zijn.

lees meer

Legal Entity Identifier (LEI) verplicht vanaf 2018
13/12/2017

Vanaf 3 januari 2018 bent u of uw bank verplicht deze unieke letter-cijfercombinatie te vermelden bij elke aankoop of verkoop van beursproducten, zoals aandelen, obligaties, warrants, staatsleningen en staatsbonnen. Zonder uw LEI kan u geen transacties meer uitvoeren.

lees meer

Hervorming Vennootschapsbelasting: opportuniteiten en risico’s voor grote ondernemingen
13/12/2017

Enkele maanden nadat de federale regering de krijtlijnen van de langver­wachte hervorming van de vennootschapsbelasting vastlegde in het zomer­akkoord, keurde de ministerraad op 25 oktober 2017 een voorontwerp van wet goed. We bekijken wat de hervorming betekent voor grote ondernemingen.

lees meer

Was u aanwezig op het Forum for the Future? Bekijk hier de foto's!
13/12/2017

Ook de editie 2017 van het Forum for the Future was een groot succes. Duizenden cijferberoepers zakten op 22 en 23/11 af naar Paleis 7 van Brussels Expo voor interessante seminaries en een bezoek aan de vele standen van de partners.

lees meer

Worden jouw bankafschriften ook al automatisch verwerkt? Met Octopus kan het!
13/12/2017

Wist je dat je deze automatisch kan verwerken aan de hand van de door de bank aangeleverde CODA-bestanden?

Octopus herkent deze bestanden en kan ze aan de hand van unieke codes boeken.

lees meer

Bent u een ambitieuze accountant?
30/11/2017

Ambitieuze accountants maken gebruik van de digitale transformatie. De toekomst van het boekhouden zit niet in het optellen en bijhouden van cijfers. Het gaat erom uw klanten te helpen gedurfdere beslissingen te nemen. Mirjam Vermaut (BIBF) en Bart Van Coile (IAB) delen hun visie op de toekomst van de accountancy sector.

lees meer

De toekomst van de boekhouder
30/11/2017

“De toekomst van de boekhouder staat onder druk.” Luidde het vorige maand in een artikel in Trends. Niet alleen wat betreft de marges maar ook wat betreft de vraag van de klant. Deze eist namelijk steeds vaker pro-actief advies van zijn accountant. Hij verwacht van zijn accountant dat deze fungeert als ondernemerscoach of zakelijk adviseur. Iets wat je als accountant alleen kan bereiken door sommige processen te automatiseren en te werken met een slimme software.

lees meer

Intellifin lanceert de Smart Screener
20/11/2017
Kom kennismaken op het Forum for the future
 
Kan u 400.000 bedrijven doorzoeken in een paar seconden? Of al uw boekhouddossiers in één keer?
 
De Smart Screener van Intellifin doet het!
lees meer

Make the client shift
20/11/2017
Bezoek ons op Forum for the Future en ontdek er de nieuwste lichting tools, software en opleidingen voor een klantgerichte aanpak. Wenst u meer uitleg over de toekomst van uw vak? Kom gezellig met ons bijkletsen bij een kopje koffie. Onze cartoonist doet er nog een flinke scheut humor bij.

 

lees meer

CodaBox Connect bereikt een nieuwe mijlpaal met 70 ondertekende API-dienstenovereenkomsten via haar softwarepartners
20/11/2017
Sinds begin dit jaar richt CodaBox zich naast zijn voornaamste doelgroep – boekhouders – op een nieuwe doelgroep, “haar softwarepartners”. Concreet gaat het om een totaalpakket van API-diensten onder de noemer CodaBox Connect dat wordt aangeboden aan de softwarepartners.
In een paar maanden tijd zijn er meer dan 70 dienstenovereenkomsten ondertekend door partners in facturatie- en boekhoudsoftware met als enige doel een meerwaarde te bieden aan hun klanten.
lees meer

Bezoek ons op stand F13 op het FFF en maak kans op één jaar gratis Premium account.
20/11/2017

Kom langs op de stand van taxxpert.be en boekhouderstotaal.be op het FFF op 22 en 23/11: wij hebben een leuke verrassing voor je in petto.

lees meer

Nog tot 30 november 2017 korting op uw CODA-mandaten!
15/11/2017

Fiduciaires die klant zijn en zij die klant worden voor 30 november kunnen genieten van een korting op Coda-mandaten: voor elke bestelling van mandaten tussen 1 november en 30 november 2017 betaalt u € 5 administratiekosten (of € 0 voor elke bestelling van meer dan 100 mandaten!) in plaats van € 24.

lees meer

Forum for the Future: 2 dagen voor de prijs van 1!
15/11/2017

Het Forum for the Future loopt dit jaar over 2 dagen: woensdag 22/11 vanaf 12u en donderdag 23/11 vanaf 8u.  Wilt u uw kans vergroten om uw kennis bij te schaven, u te informeren over de meest recente technologie voor uw kantoor en te netwerken met collega's, schrijf dan in voor beide dagen.  

lees meer

FFF: U komt toch ook? Verzeker u nu van een plaats!
26/10/2017
Wij tellen af: binnen 4 weken is het zover! Op woensdag 22/11 en donderdag 23/11 vindt het Forum for the Future editie 2017 plaats.
 
U komt toch ook?
U kan kiezen uit verschillende formules en een programma volledig op maat samenstellen. Schrijf u vandaag nog in en reserveer uw plaats voor de presentaties van uw keuze!
lees meer

taxxpert.be en boekhouderstotaal.be ook aanwezig op het FFF!
25/10/2017

taxxpert.be en boekhouderstotaal.be zullen dit jaar met een eigen stand aanwezig zijn op het Forum for the Future op 22 en 23/11 in Brussels Expo - hall 7. Kom langs op stand F-13 en maak kennis met het team achter deze sites.

 

lees meer

Dossiers automatiseren zonder de controle te verliezen.
25/10/2017
Octopus komt naar je toe met gratis infosessies.
Hoe kan u dossiers automatiseren zonder de controle te verliezen?
 
Ontdek hoe u uw klant zijn gegevens eenvoudig en snel voor u  online beschikbaar kan stellen. 
Ontdek hoe u zijn bankafschriften nagenoeg automatisch en gratis verwerkt.
Ontdek vooral ook welke troeven Octopus u biedt om uw klant in RealTime zijn gegevens te laten raadplegen!
lees meer

Tover met uw cijfers! Koppel uw systemen.
25/10/2017

De softwarepakketten van vandaag zitten niet meer op eilanden maar slaan de handen in elkaar om u een vlotte werkervaring te bieden met maximaal resultaat. Lees verder en ontdek welke pakketten gekoppeld zijn aan Intellifin.

 

lees meer

Accounting Intelligence met WinBooks en kantoor Noëth
11/10/2017

Nadine Ringoot en Glen De Jonge vertellen ons waarom het kantoor Noëth heeft gekozen voor WinBooks. Zij gaan resoluut voor Accounting Intelligence, automatisatie van de boekhoudkundige processen en leggen de nadruk op samenwerking plus advies met hun klanten via WinBooks Connect.

lees meer

Nog niet geregistreerd op Boekhouderstotaal.be?
11/10/2017
Op Boekhouderstotaal.be zijn inmiddels bijna 1100 boekhoud- en accountantskantoren geregistreerd.
We zijn dus uitgegroeid tot dé online referentie voor iedereen die op zoek is naar een boekhoudkundig of fiscaal expert in Vlaanderen of Brussel.
 
Is uw kantoor al geregistreerd?
Proficiat! Boekhouderstotaal.be werkt immers hard om zichzelf, en dus uw kantoor, online in de kijker te plaatsten. O.a. via onze eigen Facebookpagina (liken mag!).
 
Nog niet geregistreerd? Neem vandaag nog actie!
lees meer

Inschrijvingen Forum for the Future (22 en 23/11) zijn geopend!
11/10/2017

SAVE THE DATE!

Het Forum for the Future gaat dit jaar door op 22 en 23 november in Hall 7 van Brussels Expo.
lees meer

Hervorming vennootschapsbelasting: update
27/9/2017

Op 26 juli 2017 bereikte de federale regering een akkoord over enkele ingrijpende fiscale en sociaal-economische hervormingen. De regering wil hiermee volop inzetten op jobcreatie en het versterken van de economie.

De hervorming van de vennootschapsbelasting vormt een belangrijk onderdeel van deze hervormingen. Deze hervorming – die in twee fases zal verlopen (vanaf 2018 en vanaf 2020) – zal uiteraard een belangrijke impact hebben op ondernemingen, investeerders en (fiscaal) adviseurs.

De belangrijkste fiscale maatregelen verschenen reeds uitgebreid in de media. Belangrijker wordt de concrete uitwerking in wetteksten. Bovendien zullen er heel wat compenserende maatregelen worden ingevoerd om de budgetneutraliteit van de verlaging van de vennootschapsbelasting op te vangen.

VenB-specialist Yves Verdingh overloopt samen met u de relevantste fiscale krachtlijnen en geeft duiding bij de definitieve wetteksten van deze hervorming.

lees meer

90% raadt aan: Actuaclubs Fiscaliteit & Btw
6/9/2017
 • Wilt u voortaan als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fiscale ontwikkelingen?
 • Wilt u als eerste ontdekken hoe het zomerakkoord zich verder zal uitrollen?
 • Wilt u de mogelijke impact ervan op uw klanten correct kunnen inschatten?
 • En wilt u de tijd die u spendeert aan het doornemen van vakliteratuur efficiënter invullen?
Ontdek dan welke Actuaclub van Fiscaal Informatief het best bij u past.
lees meer

Opleidingen en navormingen Accountancy en Fiscaliteit aan de UCLL: een uitgebreid aanbod!
6/9/2017

De Fisclale Club van hogeschool UC Leuven-Limburg, hogeschool van de Moving Minds, biedt dit najaar op haar campussen in Diepenbeek en Heverlee maar liefst 17 door de instituten erkende opleidingen aan.

Bij UCLL Limburg - campus Diepenbeek wordt bovendien de banaba Boekhoudkundige en fiscale expertise (jaaropleiding) georganiseerd.

Indien je op zoek bent naar doorgedreven fiscale expertise dan is het postgraduaat fiscaliteit op Campus Proximus Heverlee wellicht iets voor jou!   

lees meer

Wat kan uw beroep nog plezanter maken?
6/9/2017

Gratis infosessie – adviseren op een haalbare en betaalbare manier

Onze missie is om samen met u de marktbehoeften te volgen en aandacht te hebben voor nieuwe diensten die u kunt ontwikkelen voor uw klanten. De Ondernemingsradar van Intellifin is een innovatieve tool waarbij de focus ligt op het verlenen van advies en de binding met uw klant.

lees meer

Adsolut vanaf nu onderdeel van Wolters Kluwer
6/9/2017

Wolters Kluwer Tax & Accounting in België heeft vrijdag 1 september de overname van Adsolut bekendgemaakt. Met de acquisitie verstevigt Wolters Kluwer zijn positie als marktleider in België in software voor accountants en boekhouders, en in het kmo-segment.

lees meer

Infosessie : Automatisch verwerken bankuittreksels
6/9/2017

We nodigen u graag uit op ons seminarie over een belangrijke ontwikkeling binnen Octopus.

Dit zal plaatsvinden in ons auditorium op de Brusselsesteenweg 708 te Gentbrugge op donderdag 21 september 2017 om 19u.

lees meer

Overtuig potentiële klanten met tips en tricks van de experts
6/9/2017
 • Hoe overtuig je potentiële klanten?
 • Welke elementen moet een plan voor business-to-businessverkoop zeker bevatten?
 • Hoe begin je aan prospectie?
In de bestseller Operationele verkoop, die al meer dan 10 000 keer over de toonbank ging, beantwoorden salescoach en docente Liesbeth Huymans en salescoach Walter Spruyt deze en nog veel meer vragen over business-to-businessverkoop.
lees meer

Gratis BeSure App houdt u op de hoogte van fiscale risico’s en opportuniteiten
23/8/2017

Wolters Kluwer ontwikkelde voor u de gratis BeSure app. Hiermee wordt u kort en bondig op de hoogte gehouden van fiscale nieuwigheden.

 

lees meer

Blijf moeiteloos op de hoogte van de sociaal-juridische actualiteit
23/8/2017

Wilt u in een snel tempo op de hoogte blijven van alle laatste actualiteiten op het vlak van sociaal recht, de sociale zekerheid en de loonfiscaliteit? Dat kan! Op 14 september organiseert Securex een 1 uur durende webinar over de sociaal-juridische actualiteit. Schrijf nu gratis in!

 

lees meer

Is jouw kantoor al “digital-proof”?
23/8/2017

Behoed je kantoor voor de digitalisering met Yuki. Yuki is het snelst groeiende boekhoudplatform dat groeit met tientallen bedrijven per dag (!), dit platform zorgt ervoor dat je als accountant altijd bij bent. Dit wil zeggen: nog korter op de bal spelen en een nog betere band met de klant.

 

lees meer

Gratis infosessies Intellifin
23/8/2017
Gratis infosessies Intellifin voor boekhouders, accountants en financiële raadgevers:
Hasselt (Ma 25/09) - Gent (Di 26/09) - Antwerpen (Di 03/10)

 
lees meer

Worden jouw bankafschriften ook al automatisch verwerkt? Met Octopus kan het!
23/8/2017

Wist je dat je deze automatisch kan verwerken aan de hand van de door de bank aangeleverde CODA-bestanden?

 

Octopus herkent deze bestanden en kan ze aan de hand van unieke codes boeken.

lees meer

Plan nu een Yuki-demo in en geniet nog tot 31/08 van deze exclusieve zomer-actie!
12/7/2017

Maak kennis met Yuki, het online boekhoudplatform waarmee je slim boekhoudt en je ondernemer effectief begeleidt. Yuki helpt je bij het verwerken van je administraties en zorgt ervoor dat je altijd bij bent!

lees meer

Compacte, gratis demosessies met opleidingsattest erkende vorming
28/6/2017
Om kennis te maken met de Actuaclubs van Fiscaal Informatief nodigen wij u graag uit om een gratis demosessie te volgen. U geniet hiermee vier voordelen in één klap:
 • U bent weer mee met de fiscale actualiteit
 • U krijgt gratis concrete praktijktips van topfiscalisten
 • U maakt op één avond kennis met de gerenommeerde (en vernieuwde!) Actuaclubformule van Fiscaal Informatief
 • U krijgt bovendien een opleidingsattest voor erkende vorming
lees meer

Volg je boekhouding via smartphone en tablet!
28/6/2017
Sinds kort kunnen klanten van Octopus Boekhoudsoftware hun boekhouding consulteren via de Octopus Realtime App. Via 9 intuïtieve grafieken kunnen klanten snel en eenvoudig onder andere hun kosten en opbrengsten opvolgen, hun facturatie nagaan en hun openstaande klanten en leveranciers consulteren.

 
lees meer

Billit: Nu ook op de Teamleader Marketplace!
28/6/2017
Vanaf nu kunnen facturen op één plek beheerd worden - Teamleader en Billit zorgen voor de rest!
Billit is de digitale brug tussen ondernemer en boekhouder. De tool maakt gebruik van de nieuwe standaard voor e-facturatie voor zowel inkomende als uitgaande facturen.  
Met de nieuwe integratie tussen Teamleader en Billit synchroniseert uw klant automatisch facturen tussen beide platformen. Bovendien worden alle facturen meteen beschikbaar voor u als boekhouder. Klantgegevens worden automatisch gesynchroniseerd, en met de betalingscontrole van Billit worden facturen voortaan direct opgevolgd. Een tweezijdige integratie, dus.
lees meer

Van boekhouder naar totaaladviseur voor uw klant.
14/6/2017

Meer en meer ondernemingen zetten de stap naar automatisering van hun administratie.  Dit geldt ook voor de boekhoudkantoren.
Er is beweging in de markt van de accountants:  consolidatie met het doel de administratieve medewerkers efficiënter te kunnen inzetten is één ervan. Een andere trend is dat meer en meer boekhouders gaan inzetten op een ruimer dienstaanbod.
Een aantal grotere kantoren bieden al enige tijd “totaaladvies” aan en dit legt hun zeker geen windeieren.

lees meer

Verstuur nu ook uw facturen naar de overheid met Octopus Boekhoudsoftware!
14/6/2017

Sinds 1 januari 2017 moeten facturen naar de overheid verlopen via het Mercurius Access Point van de overheid. Octopus Boekhoudsoftware is nu erkend Access Point bij PEPPOL zodat uw facturen rechtstreeks verzonden kunnen worden via Octopus Boekhoudsoftware.

 

lees meer

Billit: bereid uw klanten voor op de nieuwe standaard voor elektronisch factureren.
31/5/2017
Wist u dat de overheid haar leveranciers vanaf 2017 verplicht om hun facturen in een nieuwe
standaard aan te leveren? Deze nieuwe standaard heet UBL 2.1 en biedt een enorme vooruitgang
op gebied van automatische verwerking.
 
In tegenstelling tot PDF-bestanden, die eigenlijk niet meer voorstellen dan een digitale foto van uw factuur, wordt in een UBL-bestand ook de inhoud van de factuur opgenomen. Dit betekent dat gegevens zoals de factuurdatum, bedrag, leverancier, enz., gewoon kunnen worden ingelezen en u deze niet langer manueel dient in te geven.
lees meer

Het Italiaanse new residents regime: la dolce vita?
17/5/2017
Italië heeft een nieuw belastingregime ingevoerd om kennis, kapitaal en kapitaalkrachtige mensen naar Italië te lokken. Buitenlanders die naar Italië verhuizen en Italianen die naar hun vaderland terugkeren, komen in aanmerking voor een voordelige fiscale regeling. Hiervoor moeten ze wel een forfaitaire heffing van 100.000 EUR betalen. Het regime is dus enkel bedoeld voor de meer gefortuneerde emigrant. We houden deze regeling even onder de loep.
lees meer

BDO kiest voor CodaBox: “De digitalisering zal een enorme impact hebben en BDO wil klaar zijn voor deze (r)evolutie”
17/5/2017

BDO, een advieskantoor gespecialiseerd in financiële, fiscale, juridische en operationele dienstverlening, heeft recent gekozen voor CodaBox. Het is een “natuurlijke” keuze voor deze onderneming, die ervan overtuigd is dat de digitalisering een revolutie betekent voor de Accountant.

lees meer

De aanwerving van uw eerste werknemer is bijna ‘gratis’
17/5/2017
Wist u dat er een volledige vrijstelling van de patronale basisbijdragen is voorzien voor de aanwerving van een eerste werknemer? En dat de bedragen van de doelgroepvermindering voor de aanwerving van een 3de  tot en met de 6de werknemer vanaf 1 januari 2017 werden verhoogd? Ontdek alle info in dit artikel!
lees meer

Acerta wint award voor nieuwe boekhoudtool voor beheer bedrijfsleiders
17/5/2017
Hr-dienstverlener Acerta heeft de "Fit for the Future Award 2017" gewonnen in de categorie "Payroll Services". De award wordt uitgereikt door de stichting "Forum For the Future", die boekhouders en fiscalisten en hun belangenverenigingen verzamelt.
lees meer

Cost Accounting: blijf up-to-date
17/5/2017
De herziene versie van Cost accounting leert u hoe u:
 • kosteninformatie verzamelt
 • die informatie toewijst aan mogelijke kostobjecten
 • de winstgevendheid van producten, diensten, klanten, markten en distributiekanalen evalueert.
lees meer

Hoe zit het met uw klanten? Papieren vs digitaal rapport.
17/5/2017
Of u nu voorstander bent van digitaal of papier is niet van belang. Uw klant wil iets tastbaar na een gesprek met u. Maar ook deze klant is niet meer dezelfde van vroeger. Inhoud is belangrijk maar de verpakking daarvan is dat meer en meer.
lees meer

De toekomst van het boekhouden? Accounting Intelligence: putting advice first in accounting.
17/5/2017
Het motto van WinBooks is tijd te winnen die elke ondernemer, kmo of fiduciaire zal kunnen investeren in de kernactiviteiten van zijn beroep.
 
Waarom innovatie en jarenlange ervaring de perfecte sleutel zijn voor succes? Ontdek hoe WinBooks de accountant helpt om zijn werk efficiënter te organiseren en de dienstverlening naar zijn klanten verder kan verbeteren!
 
Wij wensen jullie uit te nodigen voor een evenement waarbij we de toekomst van WinBooks en Accounting Intelligence zullen presenteren.
lees meer

Billit koppelt met Exact Online, Octopus en Yuki
4/5/2017
Billit heeft een nieuwe koppeling opgezet, nl. die via e-mail. Op die manier kan Billit koppelen met Exact Online, Octopus en Yuki. Als fiduciaire stelt u de juiste e-mail adressen in en klaar is kees. Zo simpel is het.
lees meer

“ZERO-touch” accounting met Yuki, het kan.
4/5/2017
Wist je dat... er vorige maand een Yuki partner in geslaagd is om méér dan 70% van zijn boekingen automatisch te laten verlopen? Dit wil zeggen doorgeboekt, écht automatisch dus... de 100% komt hierdoor steeds dichter in de buurt. Dit bewijst nog maar eens dat het Yuki concept wel degelijk werkt.
lees meer

MS Excel 2016
4/5/2017
MS Excel is het meest gebruikte rekenbladprogramma ter wereld. Met het boek MS Excel 2016 leert u stapsgewijs de belangrijkste kenmerken en functies van het programma, zoals de verschillende formules, opmaak instellen, grafieken en draaitabellen gebruiken, macro’s en nog veel meer.
lees meer

Nog eenvoudiger: uw klanten kunnen nu zelf de dienst “Verkoopfacturen” activeren
4/5/2017

Gebruiken uw klanten aan CodaBox gekoppelde facturatiesoftware? Vanaf vandaag hoeven uw klanten niet meer langs u te gaan om de dienst “Verkoopfacturen” te activeren.

lees meer

Méér dan 1000 kantoren geregistreerd op Boekhouderstotaal.be!
26/4/2017
Boekhouderstotaal.be, het 'kleine broertje' van taxxpert.be,  bereikte midden april de kaap van 1000 geregistreerde kantoren. En daar zijn wij bijzonder fier op!!
Gisteren, 25/4, werd een persbericht verspreid. Lees het hier.
 
Is uw kantoor nog niet geregistreerd?
Mail naar sales@boekhouderstotaal.be of bel ons: 0496 23 80 65 en wij helpen u graag verder!
 
PS: Met een Boekhouderstotaal.be Premium account krijgt uw kantoor nog meer zichtbaarheid. Nu in feestpromo abonnement tot 30/6/2018! Contacteer ons: sales@boekhouderstotaal.be of 0496 23 80 65.
lees meer

CodaBox ondertekent een nieuw partnerschap met Europabank en Triodos Bank
21/4/2017

CodaBox is verheugd vandaag Europabank én Triodos Bank tot zijn partners te mogen rekenen.Uw klanten hebben een bankrekening bij Triodos? Goed nieuws: vanaf nu kunnen wij ook hun CODA-bestanden aan u leveren. En dit zal weldra ook mogelijk zal zijn voor de klanten van Europabank.

lees meer

Nieuwe wetgeving syndicus: wat betekent dit?
21/4/2017

Sinds 1 april moet elke syndicus – zowel professioneel als niet-professioneel – zijn mandaat officieel registreren in de Kruispuntbank van ondernemingen (KBO). Dat houdt in dat elke Vereniging van Mede-eigenaars (VME) in de KBO kenbaar maakt wie haar syndicus is. Zo is er meer transparantie.

lees meer

Dagseminarie: Mis de digitale trein niet!
21/4/2017
Training Forum organiseert in samenwerking met Coda Box, Sage, Intellifin en Zenito op donderdag 27 april een dagseminarie met als thema: Mis de digitale trein in 2017 niet!
 
Deze dag staat volledig in het teken van digitalisering op maat van boekhouders en accountants. Gedurende de dag komen verschillende visies aan bod. Zo krijgt u een zicht op nieuwe tendensen en opportuniteiten.
lees meer

Mandaten voor CODA worden nu ook gratis verwerkt via Octopus Boekhoudsoftware!
21/4/2017
Binnen de Octopus Banking Module kan u als boekhouder gratis uw CODA bestanden laten aanleveren.
U bent niet langer afhankelijk van uw klant om bestanden aan te leveren én u geniet van de vlotte verwerking van alle rekeninguittreksels. 
lees meer

Dit zijn de eerste softwarepakketten die CodaBox als PEPPOL-toegangspunt gekozen hebben
29/3/2017

De Europese autoriteiten hebben CodaBox onlangs officieel erkend als PEPPOL-toegangspunt. Sindsdien hebben verschillende softwareontwikkelaars ervoor gekozen om de facturatie via Open PEPPOL aan hun klanten aan te bieden via CodaBox.
 

lees meer

Is uw kantoor aanwezig op Facebook?
29/3/2017

Bent u als boekkhoud- of accountantskantoor al actief op Facebook? Niets voor u, want dit 'social medium' is toch helemaal niet bedoeld voor professionele communicatie?

Niets is minder waar! Facebook is inmiddels uitgegroeid tot een prima platform om u te profileren als professional. Boekhouderstotaal.be wil u hierin ondersteunen. 

lees meer

Billit digitaliseert boekhoudkantoren!
8/3/2017
Wenst u uw boekhoudkantoor te digitaliseren? Laat het ons weten en we tonen u wat de mogelijkheden zijn.
Een boekhoudkantoor digitaliseren betekent immers meer dan een nieuwe scanner aanschaffen en met tekstherkenning werken. Er zijn meer mogelijkheden dan u zou verwachten en niet iedereen legt u alle mogelijkheden uit.
Billit legt u alles uit en probeert voor uw kantoor de beste oplossing te vinden. Heel open, eerlijk en zonder aandringen.
lees meer

Hoe vult u de aangifte personenbelasting aj. 2017 correct in?
8/3/2017
De aangifte personenbelasting dikt elk jaar aan met nieuwe codes. Ook in 2017 zal de aangifte opnieuw complexer worden.
 • Hoe vult u de aangifte correct in?
 • Hoe adviseert u uw klanten?
 • En hoe anticipeert u het best op maatregelen en wijzigingen die vanaf aanslagjaar 2017 van kracht zijn?
  Ontdek het meest uitgebreide opleidingsaanbod in personenbelasting, toegelicht door topsprekers.
lees meer

Loonbonusplan - Optimaliseer het loon van uw werknemers
8/3/2017
Voor de loonbonus (niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen) geldt een voordelige sociale en fiscale behandeling. Hierdoor heeft de loonbonus een comfortabele plaats verworven tussen de voordelen die werkgevers aan hun werknemers toekennen om hen te belonen. Ontdek alle details over het loonbonusplan in dit artikel.
lees meer

Breek met de klassieke jaarbespreking!
8/3/2017
Traditioneel maakt men bij de jaarbespreking de balans (letterlijk en figuurlijk) van het afgelopen jaar.
Onze mening?
Saai zo'n droge balans! En enkel nuttig als met die info ook iets gedaan wordt.
lees meer

Octopus heeft een primeur voor u!
8/3/2017
Leg uw klant in de watten. Haal de relatie met uw klant aan.
Al uw Octopus klanten, en uzelf natuurlijk, kunnen nu gratis gebruik maken van de nieuwe Real Time App.
lees meer

Boekhouderstotaal.be nadert kaap van 1000 registraties
15/2/2017
U leest het goed: Boekhouderstotaal.be nadert de kaap van 1000 geregistreerde kantoren!
We worden dus stilaan dé online referentie voor iedereen die op zoek is naar een boekhoudkundig of fiscaal expert in Vlaanderen of Brussel.
 
Is uw kantoor al geregistreerd?
Proficiat! Boekhouderstotaal.be werkt immers hard om zichzelf, en dus uw kantoor, online in de kijker te plaatsten. O.a. via onze eigen Facebookpagina (liken mag!).
 
Nog niet geregistreerd? Neem vandaag nog actie en maak kans op één jaar GRATIS PREMIUM ACCOUNT!
 
lees meer

De toekomst van accountancy: maak kennis met je nieuwe collega!
15/2/2017

Yuki organiseert 2 evenementen voor kantoren, met als keynote niemand minder dan Jo Caudron. Jo schreef o.a. het boek 'Digitale transformatie' waarin hij focust op hoe we verder kijken dan de angst voor deze veranderingen en we daadwerkelijk winst kunnen halen uit deze transformatie. Samen met Jo willen we graag inspireren en theorie omzetten in daadwerkelijke handelingen. Zodat ook in jullie kantoor de digitale transformatie binnen de accounting wereld vlot zijn weg kan vinden en een positief effect kan creëren voor uw kantoor, medewerkers én klanten.

lees meer

Handboek Tiberghien: 35 edities en hoop op fiscale hervorming
3/2/2017
Hij is er: de 35ste uitgave van het Tiberghien – Handboek voor Fiscaal Recht. Voor zij die in symboliek geloven, zijn we vandaag aanbeland bij de koralen editie van het handboek. Koraal heeft verschillende betekenissen. Zo verwijst het niet enkel naar de grillig gevormde kalkresten van dode diertjes op de zeebodem, maar ook naar eenstemmige kerkgezangen. Ik vraag me daarbij af welke van deze betekenissen het best de huidige Belgische fiscaliteit kan vatten 
lees meer

CodaBox erkend als PEPPOL “Access Point”, groen licht van de Vlaamse regering
3/2/2017
We hebben een volgende horde genomen naar de dematerialisatie van facturen: CodaBox is officieel erkend als PEPPOL-toegangspunt door de Europese autoriteiten. Bovendien kunnen leveranciers van entiteiten van de Vlaamse overheid vanaf nu hun PEPPOL-compatibele facturen via CodaBox verzenden.
lees meer

Herkwalificatie huurinkomsten vanaf 1/1/2017
3/2/2017
De belastingadministratie publiceerde een circulaire over de berekening van het voordeel van alle aard huisvesting en van de herkwalificatie van de huurinkomsten als loon wanneer die voordelen in de loop van het kalenderjaar werden verkregen. Securex informeert u: vanaf 1 januari 2017 zal die berekening worden uitgevoerd naar verhouding van het aantal dagen dat de woning werd betrokken of de huurinkomsten werden gestort.
lees meer

Billit breekt muren af!
3/2/2017
Efficiënter werken en u denkt aan Billit? Wij alvast wel!
Met de tool ‘BillSync’ komen de e-facturen van de ondernemers automatisch tot bij de boekhouder. Billit spant dus een digitale brug tussen boekhouder en ondernemer. Met Billit en BillSync komen boekhouder en ondernemer dichter bij elkaar en kan er nauwer samengewerkt worden. Billit breekt met andere woorden muren af!
lees meer

Schriftelijk eindexamen IAB-stagiair: verhoog je slaagkansen
3/2/2017
 • Wil je als stagiair goed voorbereid aan het schriftelijk eindexamen IAB starten?
 • Wil je je slaagkansen verhogen?
 • Wil je oefenen door antwoorden te formuleren op mogelijke examenvragen?
Dan is het seminarie Voorbereiding eindexamen stagiairs IAB ideaal voor jou. Dit seminarie is een must voor elke IAB-stagiair die zijn of haar slaagkansen wil vergroten. Op basis van mogelijke examenvragen met antwoorden loodst dit seminarie de kandidaat-beroepsbeoefenaar door de omvangrijke materie. Een ideale ruggensteun bij de voorbereiding van het bekwaamheidsexamen.
Dankzij de jarenlange ervaring en praktijkkennis van de docenten (Jacques Hellin en Guy Poppe) krijg je een optimale examenvoorbereiding.
 
lees meer

Practicum: ‘Van diagnose tot remedie, adviseren in de praktijk!’
3/2/2017
Keer op keer wordt vermeld dat de inhoud van de job van accountants en boekhouders wijzigt richting een meer adviserende rol. Hoe pakt u dat aan? Hoe kunnen we de communicatie optimaal laten verlopen? Adviseren begint met communiceren. Adviseren is geen éénrichtingsverkeer, maar gebeurt in dialoog met de klant. Uiteindelijk moet de ondernemer zelf de oplossingen vinden. Hoe kan de adviseur hem helpen om die oplossingen te vinden?
 
lees meer

Zo doet u dat: vennootschapsboekhouden
12/1/2017

Dit heldere boek belicht de boekhoudkundige verwerking van de belangrijkste financieringswijzen van een vennootschap. U herkent en lost de kernproblemen uit het leven van een vennootschap op. En: alle relevante bepalingen uit de vennootschaps-, boekhoud- en fiscale wetgeving worden voor u op een rijtje gezet.

lees meer

Teamleader & Billit slaan de handen in elkaar!
12/1/2017

Efficiënter werken, spreekt dit u aan? Ons alvast wel! Vanaf nu hoeven facturen slechts op één plek beheerd te worden - Teamleader en Billit zorgen voor de rest!

Met de nieuwe integratie tussen Teamleader en Billit worden facturen automatisch gesynchroniseerd tussen beide platformen. Op die manier worden alle facturen meteen beschikbaar voor de boekhouder. Klantgegevens worden automatisch gesynchroniseerd en met de betalingscontrole van Billit worden facturen voortaan direct opgevolgd. Een tweezijdige integratie dus.

lees meer

Securex Webinar Sociale Actua 19/1/2017
12/1/2017

Ontdek op 1 uur tijd alle sociaaljuridische nieuwtjes en blijf zo, zonder u te moeten verplaatsen, snel en volledig op de hoogte van alle nieuwigheden die verband houden met het sociaal recht, de sociale zekerheid en de loonfiscaliteit!

lees meer

Nog geen goede voornemens? Dan hebben wij een suggestie!
12/1/2017

Meer en verscheiden advies

Vooreerst onze beste wensen voor 2017!
Als boekhouder/accountant bent u nu ongetwijfeld zeer druk bezig met de BTW-aangiftes.
En meer dan waarschijnlijk dacht u bij het lezen van de titel: 'Advies geven. Wanneer?? Makkelijker gezegd dan gedaan!'

lees meer

Titeca: “De klant stuurt zijn verkoopfacturen elektronisch door, zonder dat hij daar iets van merkt … een klik op de knop volstaat”
14/12/2016

U krijgt er wellicht wel vaker mee te maken: heel wat ondernemingen kunnen nog geen digitale facturen opmaken in een formaat dat onmiddellijk in uw boekhoudsoftware kan worden ingelezen. En dan hebben we het nog niet over de kleinere bedrijven die hun facturen nog in een tekstverwerkingsprogramma of gewoon op papier opmaken.

lees meer

Intellifin wenst u en uw onderneming een goede gezondheid voor 2017!
14/12/2016

En, we willen daar graag aan meehelpen:

Aan uw gezondheid doordat we wat van uw werk uit handen nemen én de gezondheid van uw onderneming omdat we u meer adviesmomenten en meer omzet bezorgen!

lees meer

Hoger VAA auto voor vennootschappen in 2017
14/12/2016

De federale regering plant in 2017 een nieuwe belastingverhoging voor bedrijfswagens. Niet om mensen te ontraden om de wagen naar het werk te nemen - er zijn immers geen alternatieven - maar om nieuwe belastinginkomsten te vergaren in plaats van te snoeien in de overheidsuitgaven.

lees meer

Een geschenkcheque met Kerstmis of Nieuwjaar
14/12/2016
Op zoek naar een alternatieve wijze om uw personeel een extraatje te geven? Waarom niet kiezen voor een geschenkcheque? Voor uw werknemer is dat meestal een sociaal voordeel waarop hij niet wordt belast. En als u bepaalde voorwaarden naleeft, blijven de uitgaven voor u toch aftrekbaar als beroepskost. Er zijn verschillende formules.
lees meer

Ook in 2017 houdt Uitgeverij Larcier met “oVER Vlaamse Erf- en Registratiebelasting” uw expertise op peil via interessante opleidingen.
14/12/2016

Ontbijtseminaries  "Kritische bespreking belangrijkste beslissingen VLABEL” (11/5/2017 – 3 Square Village (Zwijnaarde) of 18/5/2017 - Faculty Club (Leuven).

U kunt deelnemen aan een sessie over verkooprecht en verdeelrecht, en een sessie over erfbelasting en schenkbelasting, of aan beide.

lees meer

Nieuw: Simuleer en optimaliseer het loon van bedrijfsleiders
14/12/2016

Evalueert u momenteel welke fiscale optimalisaties mogelijk zijn voor uw klanten-bedrijfsleiders? Werkt u samen met Securex? Dankzij onze nieuwe tool maakt u simulaties van de bezoldigingen, voordelen alle aard, sociale bijdragen en belastingen van uw klant. Zo krijgt u snel te zien welke fiscale optimalisaties mogelijk zijn.

lees meer

taxxpert zit in een nieuw jasje!
7/12/2016
taxxpert steekt in een nieuw jasje. Maar dat had u wellicht al gemerkt. 
Vandaag is het vier jaar geleden dat we onze site lanceerden. 
Tijd om het allemaal wat op te frissen.
lees meer

Kan men nog BTW recupereren op verloren en later teruggevonden facturen?
1/12/2016

Wil men als zelfstandige de bedrijfsadministratie goed op orde houden, dan zou men de boekhouding dagelijks moeten bijwerken. Zowel bij zelfstandigen als bij vennootschappen worden facturen echter vaak pas ingeboekt op het ogenblik van de btw-aangifte, en uittreksels in veel gevallen nog later, wanneer men er tijd voor heeft.

lees meer

Wist u dat? CodaBox is meer dan enkel CODA en SODA.
1/12/2016

Wist u dat u met CodaBox ook:

Rechtstreeks kunt beschikken over de verkoopfacturen van uw klanten in uw boekhoud- software?
Uw bankmandaten online kunt (laten) ondertekenen?
Aan een partner software kunt vragen om de API te gebruiken?

lees meer

Intellifin Tip: Een prijsverhoging overwegen?
1/12/2016

Doe eens de oefening samen met uw klant: wat zijn de meeropbrengsten als de prijzen met 1%, 2% of 3% verhoogd worden? Hoeveel klanten denkt u te verliezen? De start van een nieuw toekomstplan waarbij u onmiddellijk de financiële implicaties van deze brainstorm ziet. 

lees meer

E-commerce: door een juridische en fiscale bril bekeken.
1/12/2016

Om mee te zijn met de tijd moet u als ondernemer uw goederen en diensten ook online aanbieden. Het opzetten van een webshop is echter niet zo eenvoudig. U moet met heel wat rekening houden. Er zijn de technische en praktische aspecten, maar ook de juridische en de fiscale. In deze bijdrage bekijken we e-commerce door een juridische en fiscale bril.

lees meer

Larcier Group: "oVER Vlaamse Erf- en Registratiebelasting”.
30/11/2016

De administratieve standpunten, toleranties en voorafgaande beslissingen van VLABEL zijn een belangrijke bron van kennis voor al wie professioneel in aanraking komt met de Vlaamse registratie- en erfbelasting.
Larcier Group ontsluit  deze rijke bron voor u  met de nieuwe reeks “oVER Vlaamse Erf- en Registratiebelasting”: de meest complete informatie m.b.t. VLABEL.

lees meer

Uitgeverij De Boeck: Praktisch belastingrecht: nieuwe editie nu verkrijgbaar
30/11/2016

Praktisch belastingrecht biedt een overzicht van de belangrijkste fiscale rechtstakken, waarbij de nadruk steeds ligt op een toegankelijke bespreking van de basisprincipes. Praktische voorbeelden zorgen voor een beter inzicht in de soms complexe materie.

lees meer

FFF: Workshop Intellifin: Van informatieverwerker naar adviseur
21/11/2016
Zaal Namur – 14u-14u30 – Forum For the Future – 24 nov 2016
 
Ontdek hoe de Ondernemingsradar van Intellifin uw rol als accountant/boekhouder verandert.
lees meer

Wolters Kluwer ontvangt u graag op stand H-91 tijdens het Forum for the Future.
21/11/2016

Wolters Kluwer ontvangt u graag op stand H-91 tijdens het Forum for the Future, waar u ons volledige aanbod aan vakinformatie, software en opleidingen ontdekt. We presenteren u ook in primeur de nieuwste versie van monKEY.be, met intuïtieve state-of-the-art zoektechnologie, tijdens de workshop van 11u tot 11u30 in Zaal Antwerpen. Mis het niet!

lees meer

Larcier Business nodigt u uit op stand F-58 op het Forum for the Future.
21/11/2016

Larcier Business heeft het genoegen u er te verwelkomen op onze stand (F-58).

Bovendien stelt Larcier Business u in het kader van het congres een lezing voor in het Nederlands. Wij nodigen u uit om deze in uw programma op te nemen.

lees meer

Een gepersonaliseerd financieel rapport voor elk dossier
21/11/2016

Nieuw in Adsolut! Met Adsolut Boekhouding maakt u voor elk dossier van uw klant nu ook een gepersonaliseerd financieel rapport.

Uw voordelen? U hoeft geen andere software te gebruiken, zoals Excel. U past makkelijk een horizontale of verticale analyse toe. U kunt ook periodes uit één of meerdere boekjaren vergelijken. U kunt budgetten vergelijken met de actuele cijfers. U past snel en eenvoudig formules toe. En, u kunt de rapporten toevoegen aan de fiscale balans.

lees meer

BOEKHOUDERS, VOLG DE GEEK en stap aan boord van he WinBooks-Vliegtuig (stand J 58).
21/11/2016
Het Forum For the Future:  de kans om u duiding  te geven bij de kentering in het beroep  van de cijferprofessionals.  Het thema van dit Forum? New Skills, New Opportunities. Met als focus: alles digitaal!
 
Het klopt dat het niet de eerste keer is dat we dit thema uitdiepen. Maar het klopt ook dat alles concreter wordt en een versnelling hoger schakelt. De belangrijkste  vraag: is de volledige digitali­ sering een opportuniteit voor de fiduciaire- of een ernstige bedreiging? Waar gaan we naartoe? Bedreigt de digitalisering de boekhouder?  Hersenschim of nachtmerrie? Wat moeten we ervan denken?
lees meer

Boekhouderstotaal.be blaast 1ste kaarsje uit.
14/11/2016
Boekhouderstotaal.be is 1 jaar online!
 
Inmiddels registreerden méér dan 750 kantoren op dit platform.
We bereiken dus stilaan ons doel: dé online referentie worden voor iedereen die op zoek is naar een boekhoudkundig of fiscaal expert in Vlaanderen of Brussel.
 
Is uw kantoor al geregistreerd?

 

lees meer

De VOF (vennootschap onder firma): achterhaald en gevaarlijk?
9/11/2016
De VOF is volgens artikel 201 uit het wetboek van vennootschappen "een vennootschap die wordt aangegaan tussen hoofdelijk aansprakelijke vennoten en die tot doel heeft een burgerlijke activiteit of een handelsactiviteit uit te oefenen."
 
Artikel 204 stelt dat "de vennoten onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk zijn voor alle verbintenissen die de vennootschap aangaat, ook al heeft slechts een vennoot getekend, op voorwaarde dat dit is gebeurd onder de gemeenschappelijke naam."
 
Men kan zich afvragen wat twee mensen ertoe kan brengen om een dergelijke hoofdelijke aansprakelijkheid aan te gaan tenzij om de notariskosten bij de oprichting te vermijden of om te profiteren van wat nog rest van voordelen in de vennootschapsbelastingen.
lees meer

Nog tot 30 november 2016 korting op uw CODA-mandaten!
9/11/2016

Bent u al klant bij CodaBox? Meld u aan op MyCodaBox om van dit exclusieve aanbod te genieten! Bent u nog geen CodaBox-klant? Neem dan contact met ons op ! Zodra u ons de lijst met rekeningen stuurt waarvoor u de CODA-bestanden wenst te ontvangen, doen wij de rest.

lees meer

Uitnodiging - Opleidingen Ondernemingsradar
9/11/2016

Gebruikt u de Ondernemingsradar in uw adviesgesprekken met klanten en wilt u de finesses van de tool leren kennen, kom dan naar één van de opleidingen.
Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om met de Ondernemingsradar te komen kennismaken en te ontdekken hoe u nieuwe diensten kan ontwikkelen.

lees meer

Nieuw bij Larcier: Boek en opleiding ‘De algemene antimisbruikbepaling en successieplanning’
9/11/2016

Onlangs verscheen het werk ’De algemene antimisbruikbepaling en successieplanning’, geschreven door Mark Delboo en Hanno Decoutere.

Het werk biedt een theoretisch kader voor de principes van de algemene antimisbruikbepaling en werkt deze praktisch uit op verschillende gangbare successieplanningstechnieken m.i.v. de analyse van de fiscale én de burgerrechtelijke aspecten bij elk. De auteurs diepen dit onderwerp verder uit op een studienamiddag.

lees meer

Optimaliseer uw service met het online boekhoudprogramma van Adsolut
9/11/2016

Adsolut ontwikkelt administratieve software voor accountantskantoren en kmo’s. Het bedrijf biedt gebruiksvriendelijke oplossingen voor uw kantoorbeheer, uw boekhouding en die van uw klanten, uw logistiek en uw fiscaliteit. Met de digitale programma’s van Adsolut maakt u het zich makkelijker. U wint tijd en boekt zo betere resultaten.

lees meer

Nieuw bij Larcier: “oVER Vlaamse Erf- en Registratiebelasting"
27/10/2016

Maak kennis met de nieuwe reeks “oVER Vlaamse Erf- en Registratiebelasting": de meest complete informatie m.b.t. VLABEL:

• alle beslissingen en standpunten van VLABEL integraal elke zes maand gebundeld, kritisch becommentarieerd en vlot ontsloten

• met maandelijkse digitale updates.

lees meer

Breng méér waarde voor uw klant en verhoog de waarde van zijn bedrijf
26/10/2016

De Ondernemingsradar van Intellifin is een innovatieve cloud software voor bedrijfsadvies.

Met de Ondernemingsradar vergelijkt u uw klant met soortgelijke ondernemingen, stelt u op intuïtieve wijze een businessplan op, maakt u messcherpe analyses in woord en beeld en kan u aan de slag met de dynamische cijfers.

lees meer

Nieuw advies 2016/15 van de Commissie Boekhoudkundige Normen: bezoldigingen van bestuurders en actieve vennoten.
26/10/2016

De functie van bestuurder of zaakvoerder van een vennootschap kan niet worden uitgeoefend binnen het kader van een arbeidsovereenkomst, zo stelt de CBN vast in dit advies. Een bestuurder of zaakvoerder heeft wel de mogelijkheid  om een arbeidsovereenkomst af te sluiten met de vennootschap, op voorwaarde dat hij binnen die vennootschap een andere functie uitoefent met totaal verschillende activiteiten in vergelijking met zijn functie als bestuurder of zaakvoerder. Bovendien moeten de activiteiten die het voorwerp zijn van de arbeidsovereenkomst worden uitgeoefend in een band van ondergeschiktheid.

lees meer

De keuze van een softwareleverancier moet doordacht gebeuren. Deze whitepaper legt u stap voor stap uit hoe u de perfecte partner kan vinden voor uw bedrijf.
26/10/2016
Ondernemers van generatie Y, de millennials, hebben een enorme rol te spelen in de start-upeconomie; ze hervormen de wereld van werk in een hoog tempo. Deze ondernemers worden de volgende generatie CEO’s en zijn de helden van de economie. Om ondernemers te helpen in hun keuze naar de juiste software voor hun business hebben we verschillende whitepapers gemaakt die ze daarin helpen. Benieuwd waar u op moet letten als u kiest voor een software oplossing? Download alvast onze derde whitepaper en kom het te weten!
lees meer

Voorbereiding eindexamen IAB-stagiairs
12/10/2016
Wil je als IAB-stagiair jouw slaagkans op het bekwaamheidsexamen vergroten?
Wilt je weten welke vragen (en oplossingen) aan bod kwamen tijdens de vorige edities van dit examen?
Heb je interesse in een uitgebreid handboek (inbegrepen in de seminarieprijs) dat je verder wegwijs maakt in de fiscale regelgeving?

Fiscaal Informatief nodigt je als IAB-stagiair graag uit op de opleiding “Voorbereiding eindexamen stagiairs”.

lees meer

Jaarboek 2016 Commissie Boekhoudkundige Normen nu beschikbaar.
12/10/2016

Het Jaarboek CBN 2016 bundelt alle adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen, thematisch gerangschikt per rubriek van de jaarrekening, samen met de relevante wetgeving. Vlot ontsluitbaar via uitgebreide chronologische en trefwoordenregisters. Ook verkrijgbaar in een Franse versie:  Annuaire 2016 CNC.

Bijzondere voorwaarden voor leden van BIBF, IAB, IBJ en IBR (verlengd tot 30 november)!

lees meer

BTW vrijstellingen voor sommige drank- of eetgelegenheden - nieuw beslissing.
12/10/2016

Op 01/01/2017 treedt een nieuwe beslissing in werking betreffende de BTW  vrijstellingen voor sommige drank- of eetgelegenheden. Ze vervangt de toegeving opgenomen in het antwoord van de toenmalige heer minister van Financiën op de parlementaire vraag nr. 1.094 van de heer volksvertegenwoordiger Yves Leterme van 26/08/2002. Wat verandert er en op welke drank- en eetgelegenheden is deze van toepassing?

lees meer

Adsolut en CodaBox gaan hand in hand
12/10/2016

U gebruikt vlot een online boekhoudprogramma, voor uzelf én voor uw klanten. En u verkiest om ook te werken met coda-bestanden en niet met papieren rekeningafschriften. Handig die coda’s, maar er kruipt veel tijd in administratieve formaliteiten. Wel, er is goed nieuws voor u: Adsolut Boekhouding maakt het u, samen met CodaBox, veel eenvoudiger.

lees meer

Werkt u in de toekomst mee aan de begrotingsgesprekken?
12/10/2016

In Boekhouden voor het beleid worden de principes van het dubbel boekhouden op een heldere en overzichtelijke manier uiteengezet. U hebt geen specifieke voorkennis ter zake nodig, want u wordt stapsgewijs ingewijd in de praktijk van het dubbel boekhouden.

lees meer

Trends Top: één fiduciaire op twee in de Top 500 is klant bij CodaBox
28/9/2016

Volgens de laatste rangschikking van de Trends Top die de 500 grootste Belgische fiduciaires oplijst, is de helft van deze bedrijven klant bij CodaBox. Eén fiduciaire op twee in de Top 500 van de fiduciaires, schenkt dus haar vertrouwen aan CodaBox voor haar dagelijkse dematerialisatie.

lees meer

Vruchtgebruik, erfpacht en recht van opstal: enkele juridische begrippen toegelicht voor fiscalisten
28/9/2016

Vruchtgebruik, erfpacht en recht van opstal worden nog steeds gebruikt in fiscale constructies. Het zijn stuk voor stuk juridische figuren met een lange traditie. In dit artikel bekijken we de burgerrechtelijke aspecten van deze figuren. Deze mogen immers ook niet uit het oog verloren worden bij het opzetten van aan fiscale constructie.

lees meer

Wijzigingen indienen BTW-klantenlistings kleine ondernemingen
28/9/2016

Nieuws van de FOD Financiën: Bent u een 'kleine onderneming'?  Dan moet u vanaf 1/7/2016 misschien niet langer een 'klantenlisting' (jaarlijkse lijst van belastingplichtige afnemers) indienen.

lees meer

Innoveren is ook inzetten op de juiste tools. Maar hoe kies je die? Deze whitepaper helpt u alvast op weg.
28/9/2016

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers de invloed onderschatten die technologie op hun bedrijf kan hebben. Toch loont het de moeite om eens goed stil te staan bij wat software voor jouw bedrijf kan betekenen. De juiste software kiezen is immers essentieel om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Teveel ondernemers nemen beslissingen op basis van hun buikgevoel. Er zijn echter tools genoeg om gefundeerd beslissingen te maken. Om het ondernemers makkelijker te maken hebben we 4 whitepapers geschreven die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste software. Lees er meer over in onze tweede whitepaper.

lees meer

Intellifin-case – 'Waarom slaagt deze garagist er niet in rendabel te worden?'
28/9/2016

Een garagist van een bekend automerk is al verscheidene jaren klant van uw kantoor. Het bedrijf maakt de laatste jaren verlies. De klant begrijpt niet hoe dat komt. Hij hoort dat andere merkgarages in de streek wel winstgevend zijn. U heeft geprobeerd om uw klant duidelijk te maken waarom hij te weinig of geen winst maakt maar dat lijkt niet door te dringen.

Dus tijd voor een andere aanpak!

lees meer

Terug naar school na een maandje vakantiewerk: fiscale gevolgen voor ouders en kinderen
7/9/2016

De vakantie zit er voor scholieren weeral op, terwijl studenten nog een paar weken voor de boeg hebben. Vele onder hen hebben de afgelopen maanden van hun vrije tijd zeker gebruik gemaakt om een centje bij te verdienen. Dat kan fiscaal zowel gevolgen voor henzelf, als voor hun ouders. Wij brengen de gevolgen nog eens kort in herinnering.  

lees meer

Gratis seminarie “Boost uw advies en omzet“ (incl. 2u permanente vorming IAB/BIBF)
7/9/2016

Aan de hand van praktijkvoorbeelden tonen we hoe elke accountant en boekhouder snel bruikbaar advies kan verlenen. Help ondernemers in meer detail hun eigen bedrijf beter te begrijpen en te managen. Kortom, we tonen u welke adviesopportuniteiten er zijn en hoe u die eenvoudig kan benutten om uw omzet te ‘boosten’ én tegelijkertijd die van uw klant.

lees meer

Crelan-klanten kunnen hun CODA-mandaten voortaan elektronisch ondertekenen
7/9/2016

Hebben de klanten van uw fiduciaire een bankrekening bij Crelan? Dan hebben wij goed nieuws! Dankzij onze partner Twikey, kunnen ze hun bankmandaten voor de overdracht van rekeninguittreksels voortaan elektronisch ondertekenen met hun elektronische identiteitskaart (e-ID) of met hun bankkaart.

lees meer

Voordelen en aftrekken in de vennootschapsbelastingen voorbehouden voor KMO's.
7/9/2016

KMO's die voldoen aan de voorwaarden van art.15, §1 tot 6 uit het wetboek van vennootschappen kunnen genieten van een aantal aftrekken en voordelen in de vennootschapsbelastingen. Op het eerste zicht lijken de criteria van art. 15 relatief eenvoudig toe te passen, maar  dit wordt complexer wanneer men beroep moet doen op §6 van dit artikel.

lees meer

Wil u weten welke software uw bedrijf nodig heeft? Deze whitepaper helpt u op weg.
6/9/2016

Ondernemers van generatie Y, de millennials, hebben een enorme rol te spelen in de start-upeconomie; ze hervormen de wereld van werk in een hoog tempo. Deze ondernemers worden de volgende generatie CEO’s en zijn de helden van de economie. Om ondernemers te helpen in hun keuze naar de juiste software voor hun business hebben we verschillende whitepapers gemaakt die ze daarin helpen. Benieuwd waar u op moet letten als u kiest voor een software oplossing? Download alvast onze eerste whitepaper en kom het te weten!

lees meer

Intellifin Case: Pralinemaker laat geld liggen
24/8/2016

Een Belgische producent van pralines, chocolade en confiserie heeft de voorbije jaren enkele acquisities gedaan waardoor de liquiditeit en solvabiliteit verzwakten. Als we ons in de plaats stellen van de financiële raadgever, willen we een optimalisatie van de cashflow cyclus voorstellen.

lees meer

Het Geregistreerd Kassasysteem: verder nieuws na verwerping 10% regel door Raad van State
24/8/2016

Op 24 juni 2016 verscheen in het Belgisch Staatsblad het KB van 16 juni 2016 dat de modaliteiten regelt voor de afgifte van kassatickets door uitbaters van horecazaken en traiteurs die restaurantdiensten leveren.

Het KB kwam er nadat de Raad van State de 10 %-regel verwierp. Het vervangt deze regel door de omzetdrempel van 25.000 euro en trad op 1 juli in werking.

lees meer

Maak kennis met het standaardwerk over bedrijfsvoorheffing.
24/8/2016

Dit werk geeft een grondige fiscaal-juridische, kritische en globale analyse van het fenomeen ‘bedrijfsvoorheffing', met grondige bespreking van de verschillende onderworpen bestanddelen en van de verschillende verplichtingen die rusten op de schuldenaar.

lees meer

Taxshift: verhoogde korting bij aanwerving extra werknemer is nog niet goed gekend
24/8/2016

Sinds 1 januari 2016 werd het voordeliger voor ondernemers om nieuwe medewerkers aan te werven. Uit onderzoek van Securex blijkt dat één op vier ondernemers de maatregel niet kent.

lees meer

Het Adsolut Klantportaal, uw digitale toekomst
24/8/2016

Tijd voor de btw-aangiftes. U verzamelt stapels bonnetjes en facturen. De verzamelde gegevens voert u dan één voor één manueel in uw softwareprogramma in. En dat in het digitale tijdperk. Te gek, toch? Met het Adsolut Klantportaal hebt u meer tijd voor het echte werk.

lees meer

Waardering van tegen lage prijs verkregen activa: belangrijk arrest van het Hof van Cassatie
13/7/2016

In het vak "Belastbare gereserveerde winst' van de aangifte vennootschapsbelasting, waarin de bewegingen van de reserves moeten worden opgenomen, komt ook de rubriek "Andere onderwaardering van activa" voor.

Deze rubriek wordt door een aantal ambtenaren van de FOD Financiën gebruikt om kosteloos of tegen zeer lage prijs verkregen activa te belasten, op basis van het argument dat zij ondergewaardeerd zijn in de balans vergeleken met hun reële waarde. 

lees meer

Partena Professional kan nu alles aanleveren!
13/7/2016

We zijn zeer blij u aan te kondigen dat alle SODA-bestanden komende van het sociaal secretariaat Partena Professional nu beschikbaar zijn.

lees meer

Vennootschapsboekhouden met De Boeck
13/7/2016

Hoe past u kapitaalsverhogingen toe? Of hoe berekent u een maximale dividenduitkering aan de Algemene Vergadering? Vennootschapsboekhouden belicht de boekhoudkundige verwerking van de belangrijkste financieringswijzen van een vennootschap en past ze toe in de praktijk.  

lees meer

Voorbereiding budgetten 2017
13/7/2016

Bent u ook al bezig met de voorbereiding van de budgetten voor 2017? En wil u weten wat de financiële impact zal zijn van de taxshift in dat verband? Ontdek alles over de sociale maatregelen en het fiscaal luik van de taxshift in dit artikel van Securex.

lees meer

Goodwill uitgelegd door de Dienst Voorafgaande Beslissingen
13/7/2016

De DVB sprak zich uit over een overdracht van goodwill en de eventuele fiscale gevolgen in een voorafgaande beslissing nr. 2015.215 van 1 maart 2016.

lees meer

Gevolgen voor de belastingaangifte van een aanpassing van de jaarrekening
29/6/2016

Bedrijfsleiders van een vennootschap kunnen zich realiseren dat er een fout is gebeurd bij het opstellen van een jaarrekening die inmiddels is goedgekeurd door de algemene vergadering, neergelegd werd bij de Balanscentrale en op basis waarvan een belastingaangifte werd ingediend. 

lees meer

Larcier Group organiseert drie avondsessies ‘Het leven van een vennootschap’
29/6/2016

Naar aanleiding van het verschijnen van Handboek Vennootschappen – Algemeen Deel (Dirk Van Gerven) gaan drie avondsessies ‘Het leven van een vennootschap – Een kwestie van goede zorgen’ door met de auteur.

 

lees meer

Boekhouderstotaal rondt de kaap van 400 geregistreerde kantoren!
29/6/2016

Boekhouderstotaal.be, net als taxExpert.be een initiatief van Checked & Balanced BVBA, is online sinds einde november 2015. Er is het afgelopen half jaar hard gewerkt aan het opbouwen van het online platform voor cijferberoepers in Vlaanderen. 400 kantoren zetten inmiddels hun visitekaartje online! 

lees meer

“Wie niet sociaal is, is (niet) gezien!’
27/6/2016
Ken jij ‘m nog? De telefoon mét draad. De viewmaster. De lp.
Ze zijn zo lang ‘out’ dat ze weer ‘hip’ zijn. Noem het gerust ‘vintage’.
Toch zijn het vandaag smartphones, downloads en streaming die scoren.
Met andere woorden: vintage is leuk, met de tijd meegaan is beter.
lees meer

Tax shift – Waar staan we en wat brengt de toekomst?
15/6/2016
Eén van de belangrijkste doelstellingen van de tax shift is om de werkgeversbijdragen gefaseerd te verlagen naar 25%. Op 1 april 2016 vond reeds een eerste fase van deze verlaging plaats.
 
Klik hier voor een concrete stand van zaken door Securex
lees meer

Speculatietaks: de regering verliest op eigen terrein
15/6/2016

Om de door sommigen al te liberaal bevonden tax-shift verteerbaar te maken introduceerde de regering Michel een kleine maatregel die laat uitschijnen dat men ook het grote kapitaal aanpakt (in de Marxistische zin).

Deze maatregel, de zogenaamde speculatietaks, wil iedere binnen de zes maand na aankoop gerealiseerde meerwaarde op aandelen belasten tegen 33 %.

lees meer

Vakantiegeld met uitbetaling in 2016: berekening aftrekbare beroepskosten per 31/12/2015.
15/6/2016

In de balans die op 31/12/2015 wordt afgesloten mogen de bedragen die in 2016 zullen worden uitbetaald als vakantiegeld aan personeelsleden, als beroepskosten worden afgetrokken in de mate dat zijn niet meer bedragen dan: ... 

lees meer

Groep ADMB en CodaBox slaan de handen in elkaar
15/6/2016

CodaBox kondigt u met trots aan dat het onlangs een contract afsloot met ADMB Sociaal Bureau, het erkende sociaal secretariaat van HR-dienstengroep ADMB. Dit betekent alweer een grote stap voorwaarts in onze SODA-dienstverlening!

lees meer

Aangepaste boekhoudwetgeving, herwerkte uitgaven bij De Boeck
1/6/2016

Sinds januari 2016 is de vernieuwde­ Belgische boekhoudwetgeving­ een feit: naar aanleiding van het koninklijk besluit van 18 december 2015 zijn o.a. de jaarrekening en het minimum ­algemeen rekeningstelsel gewijzigd. Opdat u met het meest geactualiseerde materiaal aan de slag kunt gaan, verschijnen een aantal uitgaven boekhoudkunde van Uitgeverij De Boeck in een herwerkte editie, aangepast aan de vernieuwde wetgeving. Lees verder voor een overzicht.

lees meer

Eerste geconnecteerde facturatieprogramma’s!
1/6/2016

Het is zover! CodaBox kan de verkoopfacturen komende van bepaalde softwares aanleveren. Lees verder en  vindt de lijst van de eerste partners-software.

lees meer

Wet betreffende de continuïteit van ondernemingen en de voorrechten van de fiscus
1/6/2016

De wet betreffende de continuïteit van ondernemingen (voorheen bekend als het gerechtelijk akkoord) regelt een procedure voor de plaatsing van de onderneming onder gerechtelijk toezicht zodat deze er terug bovenop kan komen.

In dat kader wordt van de leveranciers, bankiers, persooneelsvertegenwoordigers enz. gevraagd dat ze een deel van hun schuldvordering kwijtschelden en zich collectief achter het overleven van de onderneming scharen (en de recuperatie van een deel van hun vordering) in de plaats van het risico te lopen dat ze alles definitief zouden verliezen in het kader van een faillissementsprocedure.

lees meer

Zonnepanelen: over welke periode afschrijven?
1/6/2016
Over de afschrijvingsperiode van materiële vaste activa wordt vaak gediscussieerd met de administratie.
 
De belastingadministratie aanvaardt weliswaar de normen die zijn opgenomen in de ComIB, maar sommige van haar ambtenaren wijken er wel eens van af door argumenteren dat de afschrijving moet overeen komen met de werkelijke waardedaling van het goed (artikel 61 WIB 92).
lees meer

Waarom lege dozen in de papierslag verdwijnen.
26/5/2016
Je klikte deze mail open én je bent aan het lezen.
De reden? Je weet intussen dat we je hier communicatietips bezorgen.
Met andere woorden: je weet dat deze mail nuttige informatie bevat.
lees meer

WinBooks airlines nodigt u uit in de eerste klasse... Doe je seatbelt om want wij stijgen zo dadelijk op.
10/5/2016

BOARDING PASS

Destination: CHANGE   Date: 11 & 12 may 2016

Boarding Time     Class Gate    Airport
from 08:30 to 18:00    First  B 27  Brussel - Heizel
lees meer

Maak een concurrentiestudie voor uw klant
10/5/2016
Wie wil zich eens vergelijken met concurrenten? Iedereen toch!
 
In enkele muisklikken stelt u met de Ondernemingsradar een concurrentieanalyse op voor uw klant en weet elk bedrijf waar het staat.
Of het nu gaat over een fietshandelaar die zich wil vergelijken met zijn collega’s uit de naburige gemeenten, of om een toeleveringsbedrijf dat wenst te weten welke van zijn klanten rendabel en solvabel zijn. U stelt in geen tijd een leesbaar rapport samen voor uw klant.
lees meer

De kip met de gouden eieren?
2/5/2016
“Is een advertentie in de Gouden Gids dan niet voldoende?”
 
De Gouden Gids: traditioneel hét communicatie-instrument voor onze sector.
Maar stel jezelf even de volgende vraag: hoe zoek jij vandaag een bloemenwinkel?
Sla je de Gouden Gids open of … tik je ‘bloemenzaak’ bij Google in? Inderdaad!
lees meer

Gratis 3 uur officieel erkende opleiding
27/4/2016
Fiscaal Informatief is al meer dan 20 jaar dé referentie in de fiscale Clubformules, actualiteitscycli van hoog niveau. Tijdens een Club wordt de fiscale actua uitgediept. Zo bent u als eerste op de hoogte van de nieuwste fiscale ontwikkelingen en kan u de impact hiervan op uw klanten correct inschatten.
 
Om kennis te maken met onze Clubformule nodigen wij u graag uit om gratis een Clubsessie te volgen. U geniet drie voordelen in één klap:
 • U bent weer mee met de fiscale actualiteit
 • U krijgt gratis concreet praktijkadviesvan topfiscalisten
 • U krijgt bovendien een opleidingsattest voor 3 uur officieel erkende opleiding
 
Schrijf vandaag in en maak kennis met de Fiscale Club en Btw-Club.
lees meer

Herwaarderingsmeerwaarden en de vorming van een liquidatiereserve
27/4/2016

De Commissie Boekhoudkundige Normen gaat in zijn bericht van 2011/14 uitgebreid in op de kwestie van de herwaarderingsmeerwaarden.

Een herwaarderingsmeerwaarde wordt aangelegd als een correctie van de waarde van onroerende activa wanneer hun boekhoudkundige waarde aanzienlijk lager ligt dan hun marktwaarde.

lees meer

CodaBox stelt zich open...
27/4/2016

Wist u dat CodaBox een API (Application Programming Interface) ter beschikking stelt van zijn partners-softwarehuizen?

lees meer

Op zoek naar jong talent?
27/4/2016

Bent u op zoek naar jong talent om uw team van boekhoudkundig en fiscaal Experten te versterken?

Binnenkort studeert er een nieuwe lichting studenten accountancy-fiscaliteit af aan de Vlaamse hogescholen die op zoek zullen gaan naar een eerste job.

Wilt u als eerste in de rij staan om hen te recruteren?  Lees dan snel verder!

lees meer

Wat met de 20% extra aftrek bovenop de 100% aftrek van een 100% elektrische wagen?
13/4/2016

Als een vennootschap een 100 % elektrische wagen koopt, met dus 0 % CO2-uitstoot, heeft ze op grond van artikel 198bis, 1°, a) WIB 92 recht op een aftrek van 120 % van alle kosten in verband met dat voertuig. Dat geldt voor zowel de afschrijving van de aankoopprijs, als de belastingen, de verzekeringen en het onderhoud.

De aftrek van 100 % is definitief verworven, de 20 % extra is echter slechts provisoir.

lees meer

Maak een concurrentiestudie voor uw klant
13/4/2016
Wie wil zich eens vergelijken met concurrenten? Iedereen toch!
 
In enkele muisklikken stelt u met de Ondernemingsradar een concurrentieanalyse op voor uw klant en weet elk bedrijf waar het staat.
Of het nu gaat over een fietshandelaar die zich wil vergelijken met zijn collega’s uit de naburige gemeenten, of om een toeleveringsbedrijf dat wenst te weten welke van zijn klanten rendabel en solvabel zijn. U stelt in geen tijd een leesbaar rapport samen voor uw klant.
lees meer

Een rekening-courant debet omzetten in een voorschot op vaste termijn
13/4/2016
De problematiek is gekend, vooral in kmo's. Om te vermijden dat hij een te zwaar belaste bezoldiging moet inbrengen, boekt de bedrijfsleider een aantal van zijn behoeften op de rekening-courant.
In de loop van de jaren zwelt het saldo van de rekening-courant echter aan tot onrustwekkende proporties en gaat het een flink aandeel uitmaken van de activa van de vennootschap.
lees meer

Digitale transformatie begint bij de boekhouding
13/4/2016
Sage als uitgever van financiële software weet dat de digitale transformatie begint bij de boekhouding.  De boekhouder of de financiële afdeling ondersteunt de digitalisering en houdt de data in het bedrijf veilig.
lees meer

Voor niets gaat de zon op …
1/4/2016

Je studeert binnenkort af. Denk je al aan een carrière als erkend boekhouder of erkend accountant? Dan helpen wij je graag bij de keuze van de juiste tools.

Sage biedt je niet enkel de meest gebruikte en complete boekhoudsoftware, maar tevens gratis toegang tot onze Business Advice: een waardevolle bron van informatie voor jou en je toekomstige klanten over alle aspecten van boekhouding en het beheer van een KMO.


Ontdek hier hoe Sage een partner kan zijn bij de voorbereiding van je professionele carrière.

lees meer

Octopus boekhoudsoftware biedt een voordelige instapformule aan voor stagiairs.
1/4/2016

Octopus is een ideaal boekhoudpakket op maat gemaakt van de startende boekhouder/accountant. Vandaag wordt Octopus gebruikt voor het beheer van de boekhouding van meer dan 15.000 ondernemingen. Hiermee is Octopus onbetwist marktleider wat betreft gedeeld boekhouden via internet.

lees meer

Uitzonderlijk aanbod voor studenten en stagiaires
1/4/2016

MAR – Gratis : Gebruik onze gratis MAR app tijdens je studies en later.

ACCOUNTING – Gratis : geniet gratis van een licentie van WinBooks ACCOUNTING tijdens je stage voor één van de Belgische beroepsintituten.

lees meer

Erkend intern of extern boekhouder-fiscalist BIBF worden?
1/4/2016

De erkende boekhouder-fiscalist is de bevoorrechte ondernemerscoach van de zelfstandige ondernemers, de vrije beroepsbeoefenaars en de KMO’s. De beroepsactiviteiten zijn zeer divers: boekhouden, fiscaliteit, advies op het gebied van vennootschaps- en sociaal recht, bijstand bij de oprichting van een onderneming en begeleiding  bij het beheer van ondernemingen.

Beëindig jij binnenkort je studies als boekhoudkundig en fiscaal Expert? Dan vormt het behalen van een BIBF titel dus een prachtige professionele uitdaging, die uitzicht biedt op een boeiende carrière. Lees hier verder hoe je dit objectief kan bereiken!

lees meer

Verder studeren?
1/4/2016

Als bijna afgestudeerde in het vakgebied van accountancy en fiscaliteit heb je de keuze om met je diploma rechtstreeks naar de arbeidsmarkt te gaan of verder te studeren. Sommigen durven het zelfs aan om beide te combineren.
In deze bijdrage proberen we een overzicht te brengen van de talrijke mogelijkheden die er op de Vlaamse opleidingsmarkt aanwezig zijn voor de (pas afgestudeerde) boekhoudkundig en fiscaal Expert.
 

lees meer

Erkend accountant of belastingconsulent IAB worden?
1/4/2016

Accountant of belastingconsulent word je niet zomaar. Wie dit ambieert, moet een bij wet opgelegde procedure doorlopen. Die is erop gericht het bedrijfsleven alleen echte deskundigen te bieden.

In deze bijdrage van het IAB lees je hier alles over: diplomavereisten, toegang tot de stage, verloop van de stage en nog veel meer.

lees meer

Wat heeft de cloud te bieden aan accountants?
30/3/2016

We leven in een tijd waar aandacht belangrijker is dan ooit tevoren. In deze ‘aandachtseconomie’ verwachten klanten steeds vaker persoonlijk advies en betere service van hun accountant. Om uw klanten meer persoonlijke aandacht te kunnen geven, kunt u bijvoorbeeld nieuwe diensten ontwikkelen, maar ook nieuwe, bewezen technologieën inzetten.

lees meer

Het Grondwettelijk Hof geeft een duwtje in de rug aan advocaten die een prodeo-vergoeding krijgen
30/3/2016

Het Grondwettelijk Hof oordeelde in een arrest van 25 februari 2016 (nr. 30/2016) immers dat, in die zin geïnterpreteerd dat het vereist dat de niet-tijdige betaling toe te schrijven is aan een fout of een nalatigheid vanwege de overheid opdat de belastingplichtige een afzonderlijke belasting kan genieten van de baten van vrije beroepen die niet tijdig zijn betaald door toedoen van een overheid, schendt artikel 171, 6°, tweede streepje, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 de artikelen 10, 11 en 172 van de Grondwet.

lees meer

Ontvang in uw boekhoudsoftware de onkostennota’s van uw klanten afkomstig van Xpenditure
30/3/2016

Xpenditure is een gebruiksvriendelijke tool die toelaat om foto’s te maken van onkostennota’s zodat deze real-time aanvaard en terugbetaald kunnen worden door ondernemingen.

lees meer

Hoe de 17 % verworpen uitgaven op het VAA auto in de vennootschapsbelasting verwerken?
30/3/2016

De "kosten van in artikel 65 bedoelde voertuigen ten belope van 17 % van het in artikel 36, § 2 bedoelde voordeel van alle aard voor het persoonlijk gebruik van een kosteloos ter beschikking gesteld voertuig" zijn geen beroepskosten, zo stelt Artikel 198, §1, 9° WIB 92.

Over deze verworpen uitgave zijn vennootschapsbelastingen verschuldigd, ook als de vennootschap verlies lijdt.

lees meer

Bent u een Polo of een Porsche?
15/3/2016
“Waar zitten toch al die droomklanten?”
 
De ideale klant: hij bestaat. Maar hij komt niet per se bij u terecht.
De reden? De ideale klant zoekt de ideale boekhouder en fiscalist.
Of moet ik zeggen: hij kiest voor de ‘perceptie’ van de ideale expert.
lees meer

Basware en Codabox faciliteren e-invoicing voor factureerders naar boekhouders en hun klanten
9/3/2016

Nieuw partnership tussen Basware en Codabox biedt extra mogelijkheden voor wat betreft e-facturatie voor KMO’s.

lees meer

Speciale promotie voor fiduciaires
9/3/2016

Fiduciaires en boekhoudkantoren geniet, ter gelegenheid van deze nieuwe editie van de Forum For the Future, van een korting van 100 € en zelfs van 300 €.

Een opportuniteit die u niet mag missen indien u nog aarzelt om WinBooks aan te schaffen of om uw toepassing te vervolledigen.

lees meer

Ontdek de efficiëntie van nieuwe accountancy – doe de online scan
9/3/2016

Wat doet u om de toekomst van uw kantoor veilig te stellen? Er zijn mogelijkheden genoeg. Eén van de opties om mee te beginnen, is het analyseren van de boekhoudefficiëntie. Een goede boekhoudefficiëntie betekent groei, iets wat ieder kantoor kan gebruiken. Doe de online scan en ontdek in 2 minuten hoe uw kantoor ervoor staat.

lees meer

Communiceren ... Doe het ad hoc!
24/2/2016
"Reclame maken? Ik krijg mijn werk nu al niet gedaan!"
 
Veel werk hebben, het is een zegen. Maar een klantenbestand kan grillig zijn.
De ene klant gaat met pensioen, de andere kiest plots voor een concurrent.
En nieuwe klanten? Die duiken niet zomaar op. Zeker niet als ze u niet kennen!
lees meer

De belastingadministratie moet kunnen aantonen dat de ambtenaar die de controle deed wel degelijk over een aanstellingsbewijs beschikte zoals bedoeld in artikel 319 WIB
17/2/2016

Volgens artikel 319 WIB moet de belastingplichtige de ambtenaren van de administratie voorzien van hun aanstellingsbewijs en belast met het verrichten van een controle vrije toegang verlenen tot zijn beroepslokalen.

Een recent arrest van het hof van beroep van Bergen van 9 september 2015 biedt ons de gelegenheid om dieper in te gaan op de kwestie van het aanstellingsbewijs waarover de ambtenaren moeten beschikken.

lees meer

Vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor startende ondernemingen
17/2/2016

Werkgevers die voldoen aan de voorwaarden van artikel 15 W.Venn. en dus beschouwd worden als  kleine ondernemingen, kunnen sinds 018/08/2015 worden vrijgesteld van de storting van 10 % van de bedrijfsvoorheffing aan de schatkist op voorwaarde dat de totaliteit van deze voorheffing op die bezoldigingen wordt ingehouden (art. 275/10 WIB 92).

lees meer

Dankzij proactief advies is succes binnen handbereik voor accountants én hun cliënten
17/2/2016

De accountancymarkt verandert in razendsnel tempo – het ondernemersmilieu eveneens. Voor accountants betekent dit dat er nieuwe kansen ontstaan. Hoe profiteert u hier optimaal van? Door het heft in eigen hand te nemen. Leer over relevante trends, maak gebruik van interessante en waardevolle inzichten over uw klanten en lever advies op maat van uw klant.

lees meer

Financiële analyse: Welke ratio’s zijn echt belangrijk?
17/2/2016

De financiële analyse kent meer dan 100 ratio’s. Welke ratio’s zijn heel belangrijk en welke minder?

Traditioneel wordt in het kader van solvabiliteit sterk gekeken naar de zelffinancieringsgraad. Maar deze ratio heeft als nadeel dat hij traag reageert als het slechter gaat binnen de onderneming.

 

lees meer

Reclame en cijferberoepers: wat mag, wat kan?
10/2/2016

Reclame en marketing: vroeger mocht het gewoonweg niet voor boekhouders, accountants en bedrijfsrevisoren. Tegenwoordig wel. Op voorwaarde dat we ons houden aan de criteria die de sector ons oplegt. Wat mag nu wél en wat niet? Een overzichtje.

lees meer

Groei samen met uw klant. Kans voor u, kans voor uw klant
3/2/2016

Boekhouden op zich is geen USP. Administratieve dienstverlening is tegenwoordig een basisvoorwaarde. Ook zijn er nieuwe spelers op de markt met agressieve business modellen, op basis van vaste prijs. Veel potentiële klanten zijn daar gevoelig voor. Meer druk op omzet. Door de toenemende concurrentie en digitalisering komt er steeds meer druk op uw inkomsten.U zou dit kunnen oplossen door nieuwe diensten aan te bieden.

lees meer

6 unieke tips voor een succesvolle overstap naar E-Invoice
3/2/2016

De bedrijfswereld is unaniem: elektronisch factureren biedt niets dan voordelen én de drempel om de stap te nemen wordt steeds lager. En toch wacht iedereen op iedereen. Tot er voldoende volume is, tot er een consensus is met betrekking tot de formaten en tot de achterliggende IT systemen de mogelijkheid bieden om facturen uit te sturen en ze te ontvangen.

lees meer

Octopus Share, dé oplossing voor dossierbeheerders en ondernemers!
3/2/2016

Met 'Octopus Share' kan een ondernemer zijn documenten met één klik online beschikbaar maken voor de boekhouder/accountant die ze dan onmiddellijk kan verwerken.

Zo kunnen dossierbeheerders het verwerken van gegevens spreiden. Handig om op deze manier de pieken bij de btw-aangiftes te verminderen.

lees meer

Nog een vervolg in de fameuze ’black box’-saga om het jaar goed te starten
3/2/2016

Drie jaar sleept de soap rond de geregistreerde kassa in de horecasector nu al aan, en nog steeds is het wachten op een definitieve regeling...

 

lees meer

Wist u dat het met CodaBox mogelijk is om toegang te hebben tot de CODA’s in 2 dagen en dat met een gratis volmacht?
3/2/2016

Tot en met 31/03/2016 zijn alle volmachten die elektronisch ondertekend worden bij CodaBox gratis!

lees meer

Stoffige cijferaar of toekomstgericht expert?
27/1/2016
Boekhouders zijn saai, stoffig, niet meer van deze tijd …
 
Bent u dat cliché ook zo moe gehoord? Meer dan ooit is boekhouden een uitdagende specialisatie. Een vak voor experts. Uitdagend. Modern. Mee met de tijd. Uw huidige klanten weten dat ongetwijfeld. Door de professionele manier waarop u tewerk gaat. Maar wat doet u verder aan die negatieve perceptie?
lees meer

Nieuw bij Uitgeverij De Boeck: Interne controle in de praktijk - 3de editie
13/1/2016

Interne controle in de praktijk focust op de ‘controlemaatregelen’ die ondernemingen moeten nemen om een grotere zekerheid te verkrijgen omtrent de realisatie van hun doelstellingen, het vermijden van fouten en het beschermen van hun activa.

3e druk – januari 2016

lees meer

2015 in twaalf fiscale tweets en goede voornemens voor 2016
13/1/2016

Fiscaal Informatief blikt samen met Wolters Kluwer terug op het fiscale jaar 2015. Woonfiscaliteit, tax shift, liquidatiereserve of de programmawet: het afgelopen jaar bracht weer heel wat wijzigingen en nieuwigheden met zich mee. Ontdek ze in twaalf tweets.

Voor 2016 staat één ding vast: ook dit jaar zal in het teken staan van verandering. Is uw goede voornemen om up-to-date te blijven met deze fiscale actualiteit? Dan heeft Fiscaal Informatief de ideale, snelle oplossing voor u. Lees hier meer en krijg korting.

lees meer

Verstuurde fiscus te Leuven sinds 2010 bewust aanslagbiljetten van toen (nog) niet bestaande fiscale administratie?
13/1/2016

De fiscus te Leuven verstuurde naar eigen zeggen en schrijven bewust reeds voorgaande de in voege treding van de artikelen 1 tot en met 7 van het KB van 3 december 2009 vragen om inlichtingen, berichten van wijziging, aanslagen van ambtswege, ... zelfs aanslagbiljetten op naam van de pas per 01 september 2013 bevoegde Algemene Administratie van de Fiscaliteit (AAFisc)

lees meer

Beleidsplan fiscale fraude - De fiscus oppermachtig?
13/1/2016

Minister van Overtveldt kondigde recent aan dat wie een onverwacht bezoek van de fiscus probeert te verhinderen, in de toekomst een strafbaar feit zal plegen. Deze maatregel kadert in een langverwacht antifraudeplan en moet de belastinginspecteurs meer slagkracht geven.

lees meer

Herziening van btw-aftrek op investeringen: een niet te missen nieuwe circulaire van de administratie
13/1/2016

Als gevolg van de twee wetswijzigingen van 2011 zijn er verschillende administratieve publicaties (circulaires en beslissingen) verschenen en een aantal parlementaire vragen gesteld. Zowel wat betreft de manier waarop men de initiële aftrek van erop betaalde btw bepaalt, als wat betreft de modaliteiten van de regularisaties van deze initiële aftrek.

lees meer

CRM voor accountants is binnenkort beschikbaar in Exact Online
13/1/2016

CRM voor accountants komt eraan! Dit betekent dat Exact Online binnenkort het nodige extra inzicht geeft aan accountants, om de proactieve zakenpartner te kunnen worden waar klanten behoefte aan hebben. Lees hier wat dit precies inhoudt.

lees meer

Met de nieuwsbrief Fiscale Actualiteit bent u altijd helemaal mee
9/12/2015

 

Met de nieuwsbrief Fiscale Actualiteit bent u altijd helemaal mee. Zo ook met het allerlaatste nieuws over de bijzondere liquidatiereserve, nu de eerste deadline van 15 december nadert. De grote namen in het vakgebied brengen u heldere en praktische maar toch grondige en kritische analyses; het volledige artikel is nu beschikbaar op taxexpert.be.

lees meer

CODAPlus: dematerialiseer de verkoopfacturen van uw klanten!
9/12/2015

Het is zover, de openheid die CodaBox nastreeft is een feit! Daardoor kunnen onze klanten-fiduciaires voortaan automatisch de verkoopfacturen van hun kmo-klanten ontvangen. 

lees meer

De cijferprofessionals: de nieuwe lijfeigenen van de 21ste eeuw
9/12/2015
Welke boekhouder kent geen klant die de avond voor het verlopen van de indieningstermijn van zijn belastingaangifte met een schoendoos vol ongeordende bewijsstukken komt aanbellen?
Er was veel geduld en moed nodig om die klant met zijn gebrek aan respect voor het werk van een ander te helpen.
Deze personen bestaan nog altijd, maar dat neemt niet weg dat de economische beroepsbeoefenaar de laatste jaren sterk zijn geëvolueerd, enkel en alleen omwille van de fiscaliteit.
lees meer

Aankoop van een onroerend goed voor verkoop: boekhoudkundige verwerking
9/12/2015
Op 30.09.2015 boog de Commissie Boekhoudkundige Normen (CBN) zich in een advies (2015/8) over de boeking van voor verkoop bedoelde onroerende goederen.
De vraag kan gesteld worden waarom er nood zou zijn aan een advies over dit onderwerp als iedere zichzelf respecterende belastingplichtige weet dat wanneer hij een onroerend goed koopt om het te verkopen, hij dat in voorraad boekt en als materiële onroerende activa als hij het wil behouden, gebruiken en later doorverkopen.
lees meer

Intellifin sectoranalyse: juweliers
9/12/2015

Een juwelier is goud waard

Juwelen en uurwerken behoren tot de harde luxegoederen. Er zijn grote schommelingen in de vraag naar luxeproducten. De harde luxegoederen zijn het meest cyclisch. In de harde luxe zijn de prijzen gemiddeld hoger. Het dure horloge wordt beschouwd als het juweel van de man.

lees meer

De digitale boekhouder
18/11/2015

Er is iets dat boekhoudprofessionals weten, maar heel wat burgers niet. Voor de nakoming van fiscale verplichtingen (aangifte belastingaangifte en verplichte formulieren) blijft hun werk zich maar toenemen, terwijl dat van ambtenaren omgekeerd evenredig blijft afnemen.

lees meer

De begrotingsmaatregelen en taxshift van Michel I. Welke impact voor werkgever en werknemer?
18/11/2015

De federale regering Michel I bereikte onlangs een akkoord over de begroting 2016 en de taxshift. Deze maatregelen werden in de pers reeds uitvoerig beschreven en geduid, maar wat zal dit concreet betekenen voor de loonfiche van werknemers en de aangiftes van ondernemingen?

Fiscale specialisten Yves Verdingh (voor het luik vennootschapsbelasting) en Maurice De Mey (voor het luik personenbelasting) volgen deze thematiek op de voet. Zij zijn graag bereid om u wegwijs te maken in de meest relevante fiscale maatregelen, vertaald naar hun impact voor de portefeuille van uzelf, collega’s en/of cliënten.

lees meer

Geregistreerd kassasysteem in de horeca: een verhaal zonder einde
18/11/2015

De invoering van het geregistreerd kassasysteem in de horeca is al sindad 2012 een veelbesproken onderwerp in artikels rond fiscaliteit. Na herhaaldelijk uitstel zou 1 januari 2016 de deadline zijn voor de inwerkingtreding van het nieuwe systeem voor alle dienstverleners in de sector. Maar...

lees meer

“Ik was blij om te vernemen dat ik de 1000ste klant ben van CodaBox."
18/11/2015

CodaBox is zeer fier u aan te kondigen dat we recent onze 1000ste fiduciaire-klant hebben verwelkomd, het betreft de klant DPO Accountants en Belastingconsulenten.

lees meer

Gratis beschikbaar in Octopus: aanmaak van eigen rapporten en grafieken
18/11/2015

Gratis beschikbaar in Octopus : de mogelijkheid om eigen rapporten en grafieken aan te maken. Zo beschikt u over de juiste tools om uw klant te adviseren in zijn ondernemingsstrategie.

lees meer

De Ondernemingsradar vertaalt cijfers naar tekst!
18/11/2015

De Ondernemingsradar verandert ingrijpend de wijze waarop accountants en boekhouders met hun klanten communiceren. De software vertaalt de cijfers van de boekhouding en jaarrekening naar een leesbaar en overzichtelijk rapport met tekst, geeft trends en doet automatisch simulaties.

De klant krijgt een beter inzicht in zijn eigen bedrijf. De accountant biedt zijn klant een grote meerwaarde, terwijl hij zelf tijd bespaart.

Maar ‘De Ondernemingsradar’ doet nog veel meer. Hij vergelijkt snel de bedrijven van uw keuze. En dat is niet alles: hij berekent de trends in vele sectoren en geeft u praktische en hoogwaardige kwalitatieve informatie, die in uw contacten met uw klanten van groot nut is.

lees meer


Fiscaal Informatief organiseert verhelderende infosessies over de taxshiftmaatregelen
28/10/2015

Na 1 jaar Michel I is het tijd om een fiscale balans op te maken. Welke impact zullen de taxshiftmaatregelen hebben op de loonfiche van werknemers en de aangiftes van ondernemingen?

lees meer

Intellifin sectoranalyse: ingrediënten voor restaurants
28/10/2015

Bezettingsgraad is cruciaal

Restaurants onderscheiden zich van brasserieën doordat ze een beperkt aanbod verse gerechten op de kaart hebben staan. Alhoewel het verschil vaak niet groot is.

Een restaurant moet een eigen karakter hebben. Het moet zich differentiëren van andere restaurants in dezelfde buurt. Dat kan liggen in het aanbieden van een snelle, goede en goedkope lunch tot het opbouwen van een reputatie met bepaalde gerechten.

lees meer

Maken moratoriuminteresten deel uit van de belastbare grondslag ?
28/10/2015

Volgens artikel 418, al. 1 WIB/92 wordt "bij terugbetaling van belastingen, voorheffingen, voorafbetalingen, nalatigheidsinterest, belastingverhogingen of administratieve boeten, moratoriuminterest toegekend tegen de wettelijke rentevoet, berekend per kalenderjaar".

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld is of die moratoriuminteresten opgenomen moeten worden in de belastbare basis van de belastingplichtige.

lees meer

Na de boekhouding stopt uw werk niet.
28/10/2015

CaseWare WinAcc ondersteunt u in al uw werkzaamheden die daarop volgen.

Of het nu gaat om anti-witwas of de impact van WCO op uw activiteiten;
CaseWare WinAcc  is all-in-one software om uw dossiers compleet en compliant af te sluiten.

lees meer

Voorafbetalen op de regularisatie van de sociale bijdragen: een goede zaak!
7/10/2015

Sinds 1 januari 2015 is de hervorming van de sociale bijdragen van kracht. Dit betekent concreet dat de zelfstandige, zolang de inkomsten voor het jaar 2015 niet definitief gekend zijn, de “voorlopige” bijdragen betaalt berekend op basis van de geïndexeerde beroepsinkomsten van drie jaar geleden. Kunt u de “voorlopige” bijdragen bijsturen in afwachting van de regularisatie? Heeft de zelfstandige er belang bij om vooraf te betalen?

lees meer

Geregistreerd kassasysteem : de saga is nog niet ten einde
7/10/2015

De introductie van het geregistreerd kassasysteem in de horeca heeft voor heel wat beroering gezorgd, veel onduidelijkheid en onophoudelijke uitstellen van de inwerkingtreding.

lees meer

Vrijstelling kleine ondernemingen: stijging van de btw-omzetdrempel van 15.000 naar 25.000 euro?
7/10/2015

De BTW-plicht is een kwestie van activiteit en niet van volume van activiteit. Iedere zelfstandige dient btw toe te passen vanaf de eerste euro die wordt gefactureerd voor een levering of dienstverlening zoals bedoeld in het btw-wetboek (in toepassing van de Europese richtlijnen).

Het is vanzelfsprekend dat bepaalde voor btw-plichtigen die hun activiteit maar in bijberoep uitoefenen, deze regel administratieve verplichtingen meebrengt die niet in verhouding staan tot hun jaarlijks omzet.

lees meer

Intellifin sectoranalyse: software op wielen
7/10/2015

Van dieselschandaal naar zelfsturende elektrische wagen – Nieuwe uitdagingen voor garages en autoverkopers.

Auto’s zijn binnenkort continu met het internet verbonden. De al maar toenemende software in de wagens wordt straks automatisch geüpdatet door het merk. De toenemende invloed van de merken en de voortschrijdende technologie stellen de autoverkopers voor grote uitdagingen.
Garages moeten dure investeringen doen om het steeds complexer onderhoud en reparaties te kunnen uitvoeren. De techniekers moeten beter opgeleid en bijgeschoold worden. Ook de verkopers van auto’s moeten meer kennis hebben dan vroeger. Uit de Intellifin sectoranalyse blijkt dat de gemiddelde kost per personeelslid met 16% gestegen is op 4 jaar tijd.
lees meer

Een professioneel financieel plan opmaken : snel, makkelijk en accuraat !
16/9/2015

HannaH is al jaar en dag DE referentie op het vlak van financiële planning en budgettering.
Dat bewijst waarom meer dan 400 kantoren HannaH gebruiken !
Gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijkheid en tijdswinst zijn de grootste troeven van de nieuwe versie HannaH7 (augustus 2015).
Kom dat zelf ontdekken op een van onze kennismakings-sessies!

lees meer

Nieuwe overeenkomsten met VDK Spaarbank en UCM Sociaal secretariaat
16/9/2015

CodaBox meldt u met genoegen dat we een nieuwe bank onder onze partners mogen rekenen: VDK Spaarbank. Dit betekent dus dat wij voortaan ook voor VDK-klanten CODA-bestanden kunnen aanleveren.
En wij zijn ook fier om u te mogen aankondigen dat CodaBox een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten met het sociaal secretariaat UCM. Dit nieuwe partnerschap is wederom een bevestiging van het belang van SODA.

lees meer

Nieuwe aanvulling op Octopus boekhoudsoftware: Click & Book
16/9/2015

Click & Book laat u toe via smartphone of tablet een foto te nemen van een factuur of een ander document en dit met een klik klaar te zetten in uw Octopus dossier voor verdere verwerking.

Click & Book is totaal gratis. U moet wel over een Octopus boekhouddossier beschikken om de upload van documenten mogelijk te maken.

lees meer

Europese nalatenschappen
16/9/2015

Het erfrecht werd onlangs ingrijpend gewijzigd in de hele EU na de inwerkingtreding op 17.08.2015 van de Europese erfrechtverordening nr. 650/2012.

De nieuwe verordening heeft betrekking op grensoverschrijdende nalatenschappen en bepaalt de burgerlijke wet die van toepassing is op een inwoner van de EU.

lees meer

De vergaarbakwetten zijn gepubliceerd
16/9/2015

Tijdens de zomer zijn twee wetten die een allegaartje aan maatregelen bevatten, gepubliceerd. Het gaat over de programmawet die onder meer de fiscale steun voor start-ups tot stand gebracht heeft, en de wet houdende diverse bepalingen. Welke maatregelen staan er in deze programmawet?

Securex biedt u een handig overzicht

lees meer

Liquidatiereserve: meer duidelijkheid over de werking
16/9/2015

De werking van de liquidatiereserve is niet altijd duidelijk.  De verwarring heeft meestal te maken met de liquidatiebonus op vroegere reserves die door het eerder al uitvoerig becommentarieerde artikel 537 WIB 92 werd ingevoerd.

Er moet dus nog een en ander worden verduidelijkt.

lees meer

Niet-bewijskrachtige boekhouding en verlieslatende activiteit
26/8/2015

De beslissing van de belastingadministratie dat een boekhouding niet-bewijskrachtig is, heeft bijzonder zware gevolgen voor de belastingplichtige.

Zo kan de fiscus eenzijdig de belastbare grondslag bepalen op grond van vergelijking met die van drie gelijkaardige belastingplichtigen.

lees meer

Vlaams Gewest : de nieuwe schenkbelasting van toepassing vanaf 1 juli 2015
26/8/2015

Het programmadecreet van 03.07.2015 houdende de verlaging, vergroening en vereenvoudiging van de schenkbelasting werd gepubliceerd in het staatsblad van 15 juli.

Deze verminderde schenkbelasting is van toepassing vanaf 1 juli 2015.

lees meer

« SODA, voor wie werkt het ? » - Update en demo video's
15/7/2015

Lees verder en ontdek welke softwarepakketten intussen ook Soda compatibel zijn en met welke sociale secretariaten wordt samengewerkt.

lees meer

Accountancy webinar/workshop: “Hoe gaat u als accountant automatiseren en digitaliseren?”
15/7/2015
De accountancy markt in België verandert en dat merkt u ook: klanten verwachten meer en ze willen meer inzicht in hun bedrijfsvoering. Leer tijdens onze webinar of workshop hoe u, als accountant, waarde toevoegt en tijd bespaart.
lees meer

PRAKTISCH VENNOOTSCHAPSBELASTING en PRAKTISCH VENNOOTSCHAPSBELASTING Caseboek
15/7/2015
PRAKTISCH VENNOOTSCHAPSBELASTING en PRAKTISCH VENNOOTSCHAPS-
BELASTING Caseboek bespreken de aangifte 2015, met ruime aandacht voor alle nieuwigheden die sinds dit jaar van kracht zijn en een vooruitblik naar het aanslagjaar 2016.
lees meer

KMO en vennootschapsrecht: ondernemingsbudgetten ontlast door verhoging van drempels.
15/7/2015
Een kmo kan genieten van een aantal voordelen waarvan een grote vennootschap wordt uitgesloten. Eerst en vooral is er het probleem van kosten inzake te publiceren gegevens, vervolgens zijn er de fiscale voordelen en ten slotte de jaarlijkse sociale-zekerheidsbijdrage.
Vanaf 1 januari 2016 zullen de drempels gelden opdat een vennootschap zich naar Europese maatstaven kan kwalificeren als KMO.
lees meer

Traditionele autosituatie in een vennootschap : optimalisatie
15/7/2015
De zaakvoerder of bestuurder koopt een personenwagen op de vennootschap en gebruikt deze effectief voor beroepsmatige verplaatsingen waardoor de 50 % btw-aftrek makkelijk wordt bereikt.
Er wordt een tweede personenwagen gekocht op de vennootschap die echter voornamelijk privématig wordt gebruikt (het beroepsmatig gebruik bedraagt bv. 10 %).
Hoe optimaliseert men deze eenvoudige maar veel voorkomende situatie?
lees meer

Document management: uw digitaal dossier in Octopus boekhoudsoftware
24/6/2015

Als boekhouder/accountant wenst u zo efficiënt mogelijk te werken. Door het gebruik van het Document management systeem in Octopus boekhoudsoftware kan u elk document koppelen aan een dossier. U hoeft geen papieren documenten meer uit te wisselen met uw klant.  Zo beschikt u over een digitaal dossier in Octopus.

lees meer

Alles wat u moet weten over belastingverminderingen
24/6/2015

Belastingverminderingen doen exact wat ze zeggen: ze zorgen ervoor dat u minder belastingen moet betalen. Maar wat weet u erover? Op welke verminderingen heeft u recht? Wat is de populairste? Wie geeft u die verminderingen: de federale overheid of het gewest waar u woont? En waarom worden sommige verminderingen niet meer geïndexeerd? We gaan kort in op al die vragen, zodat u weer weet wat u zou moeten weten.

lees meer

Heeft uw klant groeiplannen ? Bied hem de beste service met de hulp van Securex
24/6/2015

Heeft uw klant groeiplannen? Misschien komt hij dan wel in aanmerking voor een verminderde werkgevers­bijdrage.  Als (nieuwe) werkgever heeft uw klant immers recht op een verlaagde werkgevers­bijdrage bij de aanwerving van zijn eerste vijf werknemers. Maar hoeveel bedraagt deze precies en hoe kan uw klant deze vermindering bekomen?

Ontdek hoe Securex u en uw klant kunnen helpen.

lees meer

Praktisch registratie- en erfbelasting – basisbeginselen: grondig herwerkte editie 2015
24/6/2015
Dit boek van Herman Cools en Eddy Debruyne bevat de hoofdlijnen van de registratiebelasting en de erfbelasting die van toepassing zijn in het Vlaamse Gewest.

De auteurs focussen op de basisprincipes van de registratie- en de erfbelasting. De regelgeving voor het Brusselse en/of het Waalse gewest wordt sporadisch aangehaald.

lees meer

Verlaagd tarief in de vennootschapsbelasting en verrichting art. 537
24/6/2015

Over dit artikel 537 WIB 92 is duidelijk het laatste woord nog niet geschreven. De van in het begin slecht opgestelde bepaling werd een fiscale must van de laatste jaren, nadat de belastingadministratie ze zowat geheel moest herschrijven om ze toepasbaar te maken.

We hebben alle aspecten van deze bepaling reeds aanzienlijk becommentarieerd, maar blijkbaar onvoldoende aangezien een van de aspecten ervan nieuw leven werd ingeblazen nu de praktische toepassing ervan tot het verleden behoort.

lees meer

Vennootschapsbelasting of rechtspersonenbelastingen: een procedurekwestie.
24/6/2015

Een vzw diende een aangifte in de rechtspersonenbelasting in. Zij vond namelijk dat ze onderworpen was aan de rechtspersonenbelastingen, het gebruikelijke belastingregime.

De administratie ging echter niet akkoord en stuurde een kennisgeving van aanslag van ambtswege wegens het niet indienen van een aangifte in de vennootschapsbelastingen. Ze legde de belastbare basis in de vennootschapsbelastingen vast op 19.000 euro conform de artikelen 342, §3 WIB 92 en 182, §2 KB WIB 92.

lees meer

Verwerping btw-vrijstelling voor intracommunautaire leveringen: de fiscus moet bewijzen dat de levering niet heeft plaatsgevonden
29/5/2015

Gondrand Frères is een douane-expediteur en fiscaal vertegenwoordiger in Frankrijk van de Zwitserse onderneming Come & Com. Gondrand importeert goederen vrijgesteld van btw aangezien ze rechtstreeks het voorwerp zijn van een intracommunautaire levering aan de onderneming Point of Logistics in Groot-Brittanië.

De Franse douane oordeelde dat de voorwaarden voor de toepassing van de btw-vrijstelling op de invoer niet waren vervuld...

lees meer

Opgepast met niet aangegeven voordelen van alle aard !
29/5/2015

Niet-aangegeven voordelen van alle aard in hoofde van de zaakvoerder van de belastingplichtige vennootschap werden na overeenkomst met de administratie geboekt op de debetzijde van de rekening-courant van de zaakvoerder van de vennootschap.

De fiscus belast echter ook die voordelen en richt een bericht van wijziging aan de zaakvoerder...

lees meer

SODA: Het sociaal secretariaat Group S partner van Codabox
29/5/2015

Wij zijn blij en trots u aan te kondigen dat CodaBox en Group S een belangrijk partnerschap hebben ondertekend. De toetreding van dit nieuwe sociaal secretariaat tot onze partners toont definitief aan dat SODA een formaat is dat ertoe doet.

lees meer

Ontdek nu 3 referentiewerken inzake boekhouden bij uitgerverij De Boeck
12/5/2015

Ontdek nu 3 referentiewerken inzake boekhouden: Algemeen Boekhouden, Vennootschapsboekhouden en Boekhouden voor het beleid.

lees meer

Ondanks het inschrijven bij de KBO verdwijnen oude gewoontes slechts moeilijk, maar dat is niet zonder gevolgen !
12/5/2015

Oubollige instellingen zoals de kamers van ambachten neringen en het handelsregister, waar velen onder ons slechte herinneringen aan hebben, werden een aantal jaren geleden vervangen door de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

lees meer

Hoe bedrijfssoftware alles volgens plan laat lopen
12/5/2015

De recessie heeft ons allemaal wakker geschud. Klanten zijn mondiger, veeleisender en kostenbewuster geworden. Het lijkt er zelfs op dat de accountancysector nooit meer de zelfde zal zijn. Hoe kunnen accountants deze uitdaging aan?

lees meer

Verwijlinteresten en btw: alleen als de fiscus de belasting moest terugbetalen
12/5/2015

Er worden verwijlinteresten van 0,8% per kalendermaand aangerekend als de btw niet binnen de voor de indiening van invoeraangiften of periodieke of bijzondere btw-aangiftes bepaalde termijn werd doorgestort aan de schatkist (artikel 91, §1 btw-wetboek).

lees meer

Werken met of als freelancer…
12/5/2015

Indien u beslist uw activiteiten met of als een freelancer uit te voeren, is het in elk geval aangewezen om een schriftelijke overeenkomst op te stellen tussen de freelancer en de opdrachtgever. Met welke zaken kunt u het best rekening houden bij het opstellen van deze overeenkomst?

lees meer

Eenvoudig en goedkoop maar volledig performant boekhoudpakket: het kan!
1/5/2015

Octopus is een ideaal boekhoudpakket op maat gemaakt van de startende boekhouder/accountant. Het pakket is eenvoudig, werkt snel en is bovendien zeer voordelig. Voor erkende boekhouders/accountants of ingeschreven stagiairs is de toegang tot klantendossiers altijd volstrekt gratis. Het is uw klant (ondernemer) die betaalt in functie van de toegang of grootte van het dossier.

Lees verder om alle troeven die het pakket te bieden heeft te ontdekken.

lees meer

Onderteken de mandaten elektronisch dankzij de eID
22/4/2015

Bij CodaBox kunt u voortaan uw bankmandaten heel eenvoudig elektronisch ondertekenen met behulp van uw elektronische identiteitskaart. Een eenvoudige procedure waarmee u heel snel van start kunt gaan.
 

lees meer

Nieuw bij Uitgeverij De Boeck: Financiële analyse - de onderneming doorgelicht - 3de editie
22/4/2015

In Financiële analyse. De onderneming doorgelicht bespreken, analyseren en interpreteren de auteurs de analyse-instrumenten om een onderneming op haar financiële prestaties te beoordelen.

lees meer

Btw en elektronische diensten: kleine ondernemingen opgelet!
22/4/2015

De facturatie van elektronische diensten, telecommunicatie, radio en televisie heeft sinds 01/01/2015 een belangrijke wijziging ondergaan. In een B2C-relatie (met een niet-btw-plichtige klant) moet men nu namelijk factureren met toepassing van de btw van het land van de klant.

lees meer

Kortingen op vergunningen bij Securex
22/4/2015

Sabam, billijke vergoeding, gemeentelijke drankvergunning, toelating van het FAVV … Starters staan vaak voor een berg administratie om de nodige vergunningen op zak te steken. Dankzij de voordelige formules van Securex profiteren uw starters van een puike service én een mooie korting. Vraagt hij drie of meer vergunningen aan via het Securex ondernemingsloket? Dan geniet hij minstens dertig euro korting.

lees meer

Waar zijn cross-borderrulings inzake btw goed voor?
22/4/2015

In de pers lezen we dat de Europese Commissie haar pijlen richt op fiscale rulings. Het zouden verhulde middelen zijn voor EU-lidstaten om financiële hulp te verstrekken om bedrijven aan te trekken of hun vertrek te verhinderen. Wanneer het gaat om het redden van enkele banen in grote ondernemingen kunnen de grondwettelijke regels die de gelijkheid van burgers ten aanzien van de belastingen waarborgen wel eens worden overtreden en worden de Europese verdragen waarlangs de lidstaten zich verbonden tot de invoering van een interne markt wel eens vergeten.

lees meer

Verbrekingsvergoeding en btw
1/4/2015

Een btw-plichtige heeft een overeenkomst met een andere btw-plichtige voor het leveren van diensten. Om wille van verslechtering van de verstandhouding, beslissen beide partijen om een punt te zetten achter de overeenkomst en de storting van een vergoeding aan de onderaannemer wordt stopgezet.

Men begrijpt dat de vergoeding hier niet overeenstemt met een prestatie, maar met de vergoeding voor contractbreuk.

Moet daarop btw worden betaald?

lees meer

Wat als belastingambtenaren zich misdragen?
28/1/2015

Werd u ook reeds (meermaals) geconfronteerd met een belastingambtenaar die rechten meende te ontlenen aan zijn missie, en overal wilde snuffelen of die u van meet af aan als een leugenaar of fraudeur bestempelde?

lees meer

Kosten gemaakt vóór de oprichting van een vennootschap
11/6/2014

Vaak moeten er al vóór de oprichting kosten gemaakt worden voor rekening van de nog op te richten vennootschap. De oprichters moeten bijvoorbeeld een financieel plan laten opmaken door een boekhoudprofessional of willen een huurcontract afsluiten op naam van de vennootschap in oprichting.

lees meer

Toegang van belastingambtenaren tot privégegevens in kader van belastingcontrole
24/4/2014

De voorbije weken maakten zowat alle kranten van het land gewag van gerechtelijke uitspraken die de fiscus voortaan zouden toelaten om zich toegang te verschaffen tot de privélokalen van belastingplichtigen en bij een controle van de beroepsinkomsten van belastingplichtigen diens privégegevens mee te nemen.

lees meer

Huur in ruil voor verbeteringswerken aan het onroerend goed: het Europees Hof van Justitie en het Hof van Cassatie zijn met enkele weken ertussen volledig met elkaar in tegenspraak
29/1/2014

Dit is de hypothese die aan de twee hooggerechtshoven werd voorgelegd: een btw-plichtige huurt een onroerend goed. Tegelijkertijd wil de verhuurder de kosten van de verbeteringswerken in de overeenkomst inbrengen. De twee komen overeen dat de huurder die gaat uitvoeren en dat de kosten van de werken afgetrokken zullen worden van de te betalen huur.

Prestatie onder bezwarende titel of niet, onderworpen aan de btw?
 

lees meer