Wat bepaalt de waarde van een bedrijf?
21/6/2021

De jaarrekening geeft alle détails over de gang van zaken van een bedrijf. Of toch niet helemaal: in de boekhouding kunnen sommige activa zoals gronden, gebouwen of effecten sterk ondergewaardeerd zijn.

Maar het echte probleem is dat er verschillende opinies zijn over wat de basis moet zijn voor de waardering. Is dat de winst? En zo ja, is het de nettowinst na belasting of de winst in een eerder stadium van de resultatenrekening? Men gaat frequent uit van de EDITDA. Maar winst, in welk stadium dan ook, is nog geen geld.

Naargelang het uitgangspunt is de ene of andere methode meer aangewezen.

lees meer

Unieke samenwerking tussen CaseWare Belgium & Luxembourg en de grootste Vlaamse beroepsverenigingen
7/5/2021

CaseWare Belgium & Luxembourg bundelde de krachten met BBB vzw om samen een tool voor de online jaarafsluiting te ontwikkelen op maat van kleine en middelgrote accountantskantoren.

Het was de allereerste keer dat een beroepsvereniging de handen in elkaar sloeg met een softwarebouwer. Ondertussen vervoegden ook VABF vzw, LVAB vzw en MAB vzw zich bij het initiatief.

lees meer

Twin Seminars 2021: alle nieuwigheden in uw Wolters Kluwer belastingsoftware op een rij
23/4/2021

Tijdens de Twin Seminars krijgt u een overzicht van de nieuwigheden in uw belastingsoftware. Schrijf u in voor de opleidingsonderdelen naar keuze (PB, VenB of beide) en volg alles via uw eigen computer of laptop.

lees meer

Octopus pakt deze lente uit met een reeks nieuwe updates.
26/3/2021

Naar jaarlijkse gewoonte lanceert Octopus in het voorjaar en in het najaar een nieuwe “release”. In deze nieuwe release zitten een aantal handige updates verpakt. Een aantal features vangen onze aandacht: zo kan je automatisch gaan boeken en willen ze de band met de ondernemer versterken door middel van een klantenportaal.

lees meer

Wolters Kluwer Taxville Online op 04/03: ontdek het programma
26/2/2021

Alle sprekers zijn geboekt, onze camera’s staan klaar, het aftellen kan dus beginnen! Maak in afwachting daarvan alvast kennis met ons programma. Nog niet ingeschreven? Schrijf nu in.

lees meer

Nóg beter met je klant samenwerken - Gratis webinars
26/2/2021
Toegegeven, coronatijden veranderen de aanpak van klantenrelaties. Online samenwerken is meer dan ooit de regel. En daarvoor heb je tools nodig.
We nodigen je graag uit op onze webinars waarin we enkele slimme features toelichten.
Hiermee geef je de band met je klant ongetwijfeld een boost.
 
lees meer

Gratis e-book: Vijf voorwaarden voor de digitale transformatie van een boekhoudkantoor
29/1/2021
De toekomst is digitaal. De experten van ClearFacts schreven er een handig e-book over, volledig toegespitst op de accountancysector.
Het is een handige gids over hoe je je kantoor succesvol (verder) digitaliseert.
lees meer

Hoe vertaal je een businessidee naar een doordacht financieel plan?
29/1/2021 Je herkent het vast wel. Een enthousiaste starter met een fantastisch idee. Die starter komt bij je langs met de vraag om het financiële luik van het plan te maken. Een geslaagd businessplan is meer dan een idee en wat cijfertjes. Een écht businessplan helpt om doordacht aan de slag te gaan met de start van een onderneming.

  lees meer


Wolters Kluwer nodigt uit: Taxville Online
29/1/2021

Wat is de impact van de wereldwijde gezondheidscrisis op het accountantskantoor en de bedrijfswereld? En hoe pakt u de gevolgen hiervan aan in 2021? Kom erachter op 4 maart tijdens Taxville Online. Schrijf u gratis in.

  lees meer


Waarom zou je kiezen voor een Belgisch boekhoudpakket?
15/1/2021
Octopus is accountancy software van Belgische makelij. Altijd Belgisch geweest en zal altijd Belgisch zijn. Het is dus gemaakt op maat van de Belgische wetgeving en door echte Belgen. 
lees meer

Pagina < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >